close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Speranta Pentru Azi



| Organizator:
    Fundatia CHANCE FOR LIFE
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Proiectul a pornit de la nevoia de a ii face independenti pe tinerii care locuiesc in centre de plasament sau in alte centre de ingrijire sociala. Acestia ajung la varste inaintate fara sa fie capabili sa se descurce singuri in activitatile zilnice de igiena, pregatire a hranei, deplasare cu mijloacele de transport in comun, etc. De asemnea, tinerii cu dizabilitati din familii isi petrec viata inchisi in casa fara a beneficia de nici un serviciu adecvat nevoilor lor. Pentru tinerii seropozitivi cu care lucram, cea mai mare nevoie a lor este de integrare sociala si de a se simti parte dintr-un grup. Nevoile au fost identificate inca din anul 2001, cand primii voluntari mergeau in centre de plasament si in spitalele destinate acestor tineri si desfasurau activitati ludice.

| Scopul proiectului
    Scopul: Asigurarea sustenabilitatii proiectului prin dezvoltarea intreprinderii sociale, diversificarea tipului de produse si servicii oferite in cadrul proiectului si dezvoltarea de noi piete de desfacere pentru activitatile aducatoare de venit.
Obiectiv 1: Dezvoltarea unei intreprinderi sociale pentru crearea de locuri de munca pentru persoane cu dizabilitati
Obiectiv 2: Angajarea a 5 dintre beneficiari
Obiectiv 3: Extinderea serviciilor oferite in cadrul Atelierului Viitorului prin organizarea de ateliere de creatie pentru copiii in gradinite si scoli


Speranta Pentru Azi Speranta Pentru Azi Speranta Pentru Azi

| Aria geografica
    Bucuresti, Ilfov

| Rezumat
    Programul Speranta pentru Azi isi propune sa ofere celor 15 beneficiari sansa de a duce o viata normala. Chance For Life este singura organizatie care ii ajuta pe tinerii din centrul de plasament de la Vidra sa fis scolarizati, formati profesionali, integrati social si profesional. Fara acest proiect viata acestor tineri s-ar rezuma la a ramane izolati in centrul de plasament in care locuiesc, fara a mai putea urma cursurile scolare, fara a mai beneficia de consiliere psiho-sociala, fara a mai fi sustinuti in procesul de formare si integrare profesionala.
Se urmareste scolarizarea acestor tineri, formarea si dezvoltarea deprinderilor pentru o viata independenta, precum si formarea si integrarea socio-profesionala a acestora, in mare parte in cadrul atelierului protejat, unde acestia pot lucra intr-un mediu securizat, sub atenta indrumare a specialistilor. Tinerii au fost inscrisi in unitati de invatamant, in acord cu nevoile lor si se pastreaza in permanenta legatura cu cadrele didactice pentru a ne asigura de o buna desfasurare a activitatilor de scolarizare.
Pentru formarea si dezvoltarea deprinderilor pentru o viata independenta, tinerii au fost saptamanal implicati in activitati prin care sa invete sa gateasca, sa interrelationeze cu ceilalti, sa isi mentina igiena personala si a spatiului locuit, sa isi planifice timpul si bugetul, etc.
In vederea integrarii profesionale, tinerii participa zilnic la activitati de atelier, unde confectioneaza obiecte de décor interior. 5 dintre acesti tineri au fost angajati in cadrul atelierului, banutii castigati motivandu-i sa devina mai independenti. Tinerii au beneficiat de servicii medicale: consultatii oftalmologice si stomatologice, cu sprijinul fundatiei si au participat la un modul de educatie sex


| Date beneficiari
    Beneficiarii sunt tineri institutionalizati, care nu au fost stimulati fizic si afectiv, motiv pentru care au dezvoltat diferite tipuri de handicap. In cadrul programului, tinerii sunt implicati in activitati variate si li se cere respectarea unui program si indeplinirea unor sarcini bine definite. Pentru a constientiza valoarea lucrului facut de ei insisi, acestia au participat la diferite expozitii. Participarea la activitatile recreative este conditionata de obtinerea unor rezultate. In permanenta beneficiaza de consiliere psiho-sociala. Tinerii sunt implicati in activitatile de mentinere a curatieniei sediului.

| Rezultatele proiectului
    Pentru tinerii de la Vidra activitatile pe care le desfasoara la Fundatie sunt singurele activitati de socializare, in lipsa acestora ei ramanand in centrul de plasament zi de zi. Faptul ca am extins grupul tinta incluzand si tineri cu dizabilitati, mareste gradul de integrare a lor si nivelul de socializare, astfel ei cunoscand mai multi tineri de varsta lor cu diverse abilitati sau dizabilitati. 5 tineri cu dizabilitati au fost angajati in cadrul proiectului, reusind sa ii sprijinim astfel in procesul de a deveni independenti. Proiectul Omiduta Vesela, dezvoltat ca o componenta noua de auto-finantare pentru proiectul Speranta Pentru Azi in anul 2012 a ajuns la 170 de copii inscrisi in primul an, reusind sa sustina financiar o parte din costurile programului Speranta Pentru Azi. Toti tinerii beneficiari au desfasurat activitati de ergoterapie si si-au dezvoltat deprinderile de viata independenta in cadrul Atelierului. S-au confectionat o serie de obiecte decorative, felicitari si bijuterii vandabile pe intreg parcusrul anului. Incasarile obtinute in urma activitatilor de vanzare sunt de de 38.268 lei, din care 24.718 lei reprezinta profitul obtinut, in urma scaderii costurilor de materiale si transport. 7 tineri au fost supravegheati in procesul de scolarizare la Scoala de Arte si Meserii 3 Bucuresti, iar o tanara isi continua studiile la Scoala de Arte si Meserii Spiru Haret.

| Bugetul proiectului (in RON)
    112890

| Parteneri
    United Way Romania, Fundatia Vodafone Romania, Danone, Asociatia Floare de Iris, Raiffeisen Bank, Adobe Romania, Centrul de plasament nr. 7 Vidra, Centrul de Servicii Sociale ‘Casa Soarelui

| Website-ul proiectului
    http://www.chanceforlife.ro/index.php?page=hope-for-today&hl=ro_RO





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes