close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Crestem mari si sanatosi



| Organizator:
    Samusocial din Romania
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Echipele mobile ale Samusocial au identificat in strada mamele, familiile si numarul exact de copii care traiesc in adaposturi improvizate, improprii cresterii copiilor. Acestia au primit consiliere sociala cu privire la drepturile pe care le au si pe care le pot accesa, consiliere pe tema cresterii sanatoase a copilului mic prin participarea la sedinte de planning familial si consiliere familiala. Parintii au fost sustinuti in cautarea si obtinerea unui loc de munca pe piata reala a muncii, au fost ajutati la redactarea unui CV, au primit orientare profesionala si pregatire pentru interviuri cu potentialii angajatori. Pe termen lung, cei mici vor creste sanatos si vor fi integrati in alte proiecte Samusocial pentru oferirea de acces la educatie. Parintii ajutati cu locuri de munca vor putea iesi din situatia de strada.

| Scopul proiectului
    Copiii proveniti din familiile care locuiesc in adaposturi improprii au nevoie de conditii prielnice pentru o dezvoltare sanatoasa, in special in primele 24 de luni de viata. Pentru acest lucru, asociatia asigura lunar familiilor din proiect produse constand in scutece, servetele umede, lapte praf si piureuri de fructe, paste si periute de dinti, sapunuri, detergenti si sampoane. Obiectivul proiectului este de a ajuta un numar cat mai mare de copii ce provin din medii defavorizate sa creasca sanatos, iar familiile sa fie ajutate sa iasa din situatia de strada.

Crestem mari si sanatosi Crestem mari si sanatosi Crestem mari si sanatosi

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
    In ultimii doi ani a crescut numarul mamelor singure cu copii in strada, precum si cel al familiilor tinere ce locuiesc in adaposturi improvizate. Beneficiarii finali sunt copiii cu varsta intre 0 si 2 ani, care s-au nascut in familiile defavorizate din mediul urban sau rural. In cele mai multe cazuri familiile au migrat impreuna in Capitala, insa ulterior mamele si copiii au fost parasiti si lasati sa se descurge pe cont propriu. Odata ajunse in Bucuresti, acestea au fost ajutate sa primeasca un loc in centrele maternale, insa nu au putut sa asigure minorilor cele necesare si s-au vazut nevoite sa apeleze la ajutorul Samusocial din Romania. Pentru ca bebelusii au nevoie sa creasca in conditii prielnice pentru a se dezvolta sanatos si armonios, asociatia a implementat acest proiect prin care asigura, lunar, produse necesare cresterii si ingrijirii celor mici, pana la implinirea varstei de 2 ani. In anul 2015, au fost ajutati 47 de bebelusi proveniti din famii defavorizate. Familiile cu nou nascuti primesc ajutor in obtinerea certificatelor de nastere, iar parintii in obtinerea de carti de identitate, training si consiliere motivationala pentru obtinerea unui loc de munca si gasirea unui loc de adapostire adecvat.

| Date beneficiari
    47 de bebelusii si copiii cu varsta cuprinsa intre 0 si 24 de luni.

| Date beneficiari
    69 de familii mono si bi-parentale.

| Activitati
    A1: Identificarea direct in strada a beneficiarilor si stabilirea numarul exact de copii care traiesc in adaposturi improvizate. A2: Oferirea de consiliere si informare sociala cu privire la drepturile pe care le au si pe care le pot accesa. A3: Organizarea de activitati de planning familial: informare pe tema cresterii sanatoase a copilului mic: prepararea alimentelor, a laptelui praf, conditiile de igiena de respectat, dieta copilului mic; si consiliere familiala: relatia cu partenerul, cu copiii, sau cu familia largita. A4: Oferirea de produse specifice, la centrul Samusocial. A5: Oferirea de ajutor in cautarea si obtinerea unui loc de munca pe piata reala a muncii, a parintilor cu copii. Acestia sunt ajutati sa redacteze un CV, primesc orientare profesionala si pregatire pentru interviuri cu potentialii angajatori.

| Rezultatele proiectului
    Pentru ca bebelusii au nevoie sa creasca in conditii prielnice pentru a se dezvolta sanatos si armonios, asociatia a implementat acest proiect prin care asigura, lunar, produse necesare cresterii si ingrijirii celor mici, pana la implinirea varstei de 2 ani. In anul 2015, au fost ajutati 47 de bebelusi proveniti din 69 de famii defavorizate. Unul dintre efectele importante ale proiectului este imbunatatirea starii de sanatate a beneficiarilor directi, astfel incat a dus la scaderea semnificativa a imbolnavirilor cronice pornite de la simpe raceli. De aici si scaderea importanta a numarului de decese in urma agravarii starii de sanatate. Pe termen lung, cei mici vor creste sanatos si vor fi integrati in alte proiecte Samusocial pentru oferirea de acces la educatie. Un alt efect important al proiectului este oferirea de ajutor parintilor in vederea obtinerii locurilor de munca reale. Acestia vor deveni independenti financiar si pot iesi din situatia de strada.


| Bugetul
    80000

| Parteneri
    Telus International

| Website proiect
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes