close

Aboneaza-te

Scrie numele si adresa ta de email mai jos iar noi iti vom trimite mail de cate ori avem noutati pentru tine.
 

Participanti & ProiecteSprijinirea pacientilor cu boli cronice si infectioase din spitalele din Romania -Pentru ca viata sa mearga mai departe| Organizator:
    Fundatia Baylor Marea Neagra
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    Bolile cronice progreseaza treptat, au o durata lunga si o mare parte din ele nu pot fi vindecate. In orice sistem de asigurari de sanatate, bolnavii cronici genereaza cele mai mari costuri, iar Romania nu reprezinta o exceptie. La sfarsitul anului 2013, in registrele medicilor de familie erau inregistrati peste 1,3 milioane de bolnavi cronici (http://www.aliantapentrusanatate.ro/wp-content/uploads/RAPORTUL-APSR-sistemul-de-asigurari-de-sanatate-din-romania-2014.pdf). Sprijinirea tratarii bolilor cronice si infectioase devine astfel o urgenta de sanatate publica. Acest proiect pilot a luat nastere pornindu-se de la constatarea ca o bariera des intalnita in sistemul medical o reprezinta lipsa acuta de medicamente si consumabile medicale pentru tratarea bolnavilor.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului: Cresterea accesului gratuit la produse medicale necesare tratarii bolilor cronice si infectioase in randul pacientilor spitalizati din Romania.
Obiective specifice:
-Crearea unei retele de parteneri prin care sa se asigure lantul logistic necesar de la identificarea potentialilor donatori internationali, pana la distribuirea gratuita a medicamentelor catre pacienti;
- Sustinerea a cel putin 10 mii de pacienti cu medicamente gratuite;


Sprijinirea pacientilor cu boli cronice si infectioase din spitalele din Romania -Pentru ca viata sa mearga mai departe Sprijinirea pacientilor cu boli cronice si infectioase din spitalele din Romania -Pentru ca viata sa mearga mai departe Sprijinirea pacientilor cu boli cronice si infectioase din spitalele din Romania -Pentru ca viata sa mearga mai departe

| Aria geografica
    Constanta, Bucuresti, Tulcea, Vaslui, Barlad, Brasov, Craiova, Timisoara

| Rezumat
    In perioada 2004-2013, unul dintre cei mai vechi parteneri ai Baylor Romania, Fundatia AmeriCares cu sediul în Connecticut, Statele Unite ale Americii, a sprijinit programele interne ale organizatiei cu donatii atingand o valoare totala de peste 40 milioane de dolari.Acestea au constat in medicamente antiretrovirale, antiinfectioase, lapte praf si suplimente nutritive. Colaborarea de lunga durata dintre cele doua institutii, rezultatele obtinute, expertiza si sprijinul oferit persoanelor care au nevoie de ajutor au dus la stabilirea unui plan comun de actiune pentru dezvoltarea programului prin donatii catre unitati medicale de pe intreg teritoriul tarii. Necesitatea implementarii unui astfel de proiect la scara nationala rezida din faptul ca intreg sistemul de sanatate din Romania sufera din cauza finantarii insuficiente, a lipsei de medicamente , dar si din cauza numarului mare de pacienti nou diagnosticati afectati de boli cronice si infectioase. Anul 2014 a marcat pentru Baylor lansarea unui program national de distribuire a medicamentelor in parteneriat cu AmeriCares pentru a sprijini sistemul medical din Romania prin donatii de medicamente, suplimente nutritive si consumabile medicale. Principala misiune a Baylor a fost sa spijine nu doar beneficiarii sai directi, mai mult de 10 000 de persoane anual, prin servicii medicale și psihosociale, ci si inca alti 10 000 de pacienti inscrisi in sistemul medical de stat de pe intreg teritoriul tarii, prin intermediul donatiilor mentionate. Astfel, pe parcursul implementarii proiectului, Baylor si-a extins donatiile catre o retea de 27 spitale si centre medicale in scopul de a reduce suferinta cauzata de bolile infectioase si chiar de a salva vieti omenesti.

| Date beneficiari
    Beneficiari indirecti – cele 27 de unitati sanitare de pe teritoriul tarii care au fost implicate in implementarea proiectului - au depus toate eforturile pentru ca donatiile sa ajunga la pacientii cu boli cronice si infectioase aflati in nevoie. Unitatile partenere au comunicat catre Baylor nevoile de medicamente si suplimente nutritive, au facut ele insele cereri de donatii pentru anumite produse si urgente medicale, au raspuns prompt comunicarilor din partea Baylor, au acceptat in timp util ofertele de donatii, au primit donatiile pe care le-au evidentiat distinct in gestiunea proprie, s-au ocupat de livrarea medicamentelor si suplimentelor nutritive, gratuit catre pacienti si au raportat catre Baylor, in termenele stabilite, situatia distributiei donatiilor catre beneficiarii finali – bolnavi cu boli cronice si infectioase.

| Rezultatele proiectului
    Proiectul implementat pe parcursul anului 2014 a adus o serie de imbunatatiri semnificative si tangibile in ceea ce priveste accesul pacientilor cu boli cronice si infectioase inrolati in sistemul medical romanesc la medicamente si suplimente nutritive. Rezultatele obtinute corespund obiectivelor specifice ale proiectului si au contribuit la imbunatatirea calitatii vietii pacientilor, indeosebi persoane vulnerabile si defavorizate, afectate din cauza deficitului de resurse inregistrat in spitalele din Romania. Aceste rezultate sunt:

-Identificarea de donatori internationali care au contribuit cu produse medicale de maxima importanta pentru pacientii din Romania;
-Identificarea a 27 de institutii de sanatate nationale care s-au implicat in procesul de sustinere a pacientilor,
-Efectuarea unui numar total de 32 donatii de produse medicale si suplimente nutritive catre parteneri;
-Valoarea celor 8 transporturi internationale umanitare trimise în 2014 de catre AmeriCares Fundatiei Baylor a atins 6,8 milioane de dolari;
–Indeplinirea tuturor criteriilor de siguranta si calitate in procesul de donatii, prin colaborarea permanenta cu Agentia Nationala a Medicamentului si Dispozitivelor Medicale;
-Rezultatul cel mai important al proiectului se refera la numarul pacientilor – beneficiarii proiectului-care au primit prescriptii gratuite din donatii, acesta depasind 14.000 de bolnavi.


| Bugetul proiectului (in RON)
    636784

| Parteneri
    Organizatiile, institutiile implicate in derularea proiectului au fost: Fundatia Baylor Marea Neagra – prin Centrul Clinic de Excelenta HIV, Fundatia AmeriCares, Spitalul Judetean de Urgenta Tulcea, Spitalul Judetean de Urgenta Vaslui, Spitalul Municipal de Urgenta Barlad, Spitalul Judetean de Urgenta Brasov, Spitalul de Boli Infectioase Brasov, Spitalul Clinic de Obstetrica si Ginecologie Brasov, Spitalul Clinic de Copii Brasov, Centrul Medical de Evaluare si Recuperare pentru Copii si Tineri „Cristian Serban” Buzias, Spitalul de Boli Infectioase Constanta, Spitalul de Boli Infectioase Craiova, Spitalul Clinic de Urgenta pentru Copii „Louis Turcanu” Timisoara, Fundatia Sanse Egale, Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, Directia Judeteana de Sanatate Publica Constanta si 12 centre de medicina de familie.

| Website-ul proiectului
    

Copyright © Gala Societatii Civile si Millenium People 2010 - 2020
Site dezvoltat de Netvibes & BORŢUN•OLTEANU D/G/TAL