close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



SM boala adultului tanar - Recunoaste riscurile!



| Organizator:
    Asociatia SM SPEROMAX Alba
| Categorie:
    Originalitate
| Problema de fond
    Nevoile beneficiarilor au fost identificate in cadrul cercetarilor sociologice efectuate la nivelul judetului Alba, a datelor colectate in cadrul discutiilor individuale a specialistilor cu persoanele afectate de scleroza multipla (pacienti, membrii de familie si specialisti) si in cadrul schimburilor de experienta cu organizatii sau grupuri de initiative similar.

| Scopul proiectului
    Scop: Constientizarea opiniei publice din jud. Alba referitor la problematica SM.
Obiective:
Acordarea de servicii socio-medicale pentru 80 de pacienți de SM;
Dezvoltarea capacitatii de acordare a serviciilor socio-medicale pentru 20 voluntari ai SPEROMAX;
Promovarea problematicii pacienților cronici şi a persoanelor cu dizabilităţi în general din jud Alba în Univ din Alba Iulia;
Cresterea nivelului de informare privind SM în 18 organizații de profil de la nivel național;
Creșterea gradului de informare a instituțiilor publice din jud Alba cu privire la accesul persoanelor cu dizabilitati.


SM boala adultului tanar - Recunoaste riscurile! SM boala adultului tanar - Recunoaste riscurile! SM boala adultului tanar - Recunoaste riscurile!

| Aria geografica
    Judetul Alba

| Rezumat
    Proiectul a plecat de la nevoia identificata in randul pacientilor cu scleroza multipla (SM) de a avea acces la servicii sociomedicale, la tratament si de a fii reprezentati in relatia cu autoritatile.
Proiectul a fost unul itinerant, echipa formata din 2 asistenti sociali, psiholog si kinetoterapeut deplasandu-se la domiciliul pacientilor in vederea acordarii serviciilor.
Ca si caracter inovativ a fost oferita posibilitatea ridicarii tratamentului si transportul pacientilor - pentru evaluarea starii de sanatate la centrele specializate Targu Mures si Cluj Napoca dar si la Spitalul judetean Alba. Astfel pacientii reducand considerabil efortul financiar si gradul de oboseala pentru aceste aspecte.


| Date beneficiari
    Total 259 de beneficiari: 80 persoane – diagnosticate cu SM, din jud Alba, membrii ai SPEROMAX;52 membrii de familie ai persoanelor diagnosticate cu SM, sprijiniţi în procesul de îngrijire a pacienţilor;20 persoane – din jud Alba, voluntari ai asociaţiei SPEROMAX;100 studenţi ai UAB, specializările Asistenţă Socială, Terapie Ocupaţională şi Sociologie;200 de pacienţi nou diagnosticaţi informaţi prin reţeaua asociaţiilor de pacienţi de SM din România

| Date beneficiari
    400 pacienti cu SM la nivel national,10 voluntari, 300 studenti

| Activitati
    1.1 Oferirea de serv suport pentru persoanelor diagnosticate cu SM: servicii tip “centru de zi”, servicii de “acompaniere” sociala, acompanierea în cazul internării în spital şi oferirea de suport extramedical personalizat
1.2 Deplasarea la domiciliul persoanelor nedeplasabile în vederea oferirii de suport personalizat pentru pacienţi şi membrii de familie, de servicii de evaluare şi consiliere psihologică.
2.1 Instruirea voluntarilor cu privire la acordarea suportului necesar pentru persoanele diagnosticate cu SM.
2.2 Realizarea ghidului “Îngrijirea persoanelor cu SM” - destinat membrilor de familie a persoanelor diagnosticate cu SM şi specialiştilor.
3.1 Realizarea seminarului “Servicii socio-medicale pentru persoanele cu SM” destinat studenţilor UAB de la specializările Asistenţă Socială, Terapie Ocupaţională şi Sociologie.
3.2. Organizarea evenimentului MS DAY la Alba Iulia – activitate de conştientizare şi promovare in vederea sensibilizării opiniei publice cu privire la SM.
3.3 Participarea la evenimentul “Marşul persoanelor cu dizabilităţi” ediţia 2015.
4. Realizarea broşurii “Scleroză multiplă! Şi acum CE?” - destinat pacienţílor nou diagnosticaţi distributiă prin reţeaua asociaţiilor de pacienţi de SM din România.
5. Realizarea unui studiu sociologic cu privire la nivelul de accesibilizare a instituțiilor publice din jud Alba.


| Rezultatele proiectului
    In decursul proiectului s-au atins 2 rezultate neprevazute:
1. Deplasarea la centrele de tratament Cluj Napoca si Targu Mures in vederea ridicarii tratamentului de specialitate.
2. Infintarea unui centru specializat de secuperare medicala pentru pacienti cu scleroza multipla din judetul Alba.


| Argument
    -

| Bugetul
    220315,00

| Parteneri
    Finantator - Fundatia Vodafone Romania

| Website proiect
    Nu este cazul





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes