close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



CyberAware in jungla digitala



| Organizator:
    Touched Romania
| Sectiune:
    Programe
| Problema de fond
    Criminalitatea online este din pacate un fenomen in continua crestere care afecteaza mai ales grupurile vulnerabile care nu au informatiile necesare despre riscurilor la care se expun cand folosesc retelele sociale si internetul. Astfel, frauda online, furtul de identitate, pornografia infantila, hartuirea online sunt cateva exemple ale infractiunilor la care se expun personale vulnerabile.
In Centrul Maternal Casa Agar dar si in celelalte proiecte organizate de Touched Romania am avut mai multe cazuri de mame si tinere care din dorinta de a scapa de saracie si excluziune sociala au crezut in promisiunile unor escroci internatuti si fie au pierdut bani, fie au fost abuzate si in pericol sa fie traficate. De aceea, acest proiect era o urgenta si o necesitate pentru comunitatea pe care o ajutam.


| Scopul programului
    Conștientizarea în domeniul securității cibernetice a unui grup de peste 200 femei, copii si tineri din comunitatea Touched Romania, prin intermediul unor seminarii practice, interactive, adaptate nevoilor si experientei beneficiarilor si al unei brosuri care sa ofere sfaturi practice si resurse utile in vederea navigarii in siguranta pe internet, protectiei datelor si prevenirii ciberbulling-ului.

CyberAware in jungla digitala CyberAware in jungla digitala CyberAware in jungla digitala

| Acoperire
    Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul CyberAware in Jungla Digitala a avut ca scop constientizarea in randul femeilor, copiilor si tinerilor- adolescenti vulnerabili privind riscurile la care se expun cand folosesc retelele sociale, dezvoltarea unei gandiri critice si analitice, precum si dezvoltarea unui identitati autentice si sanatoase in mediul online, si prevenirea cyberbullingului cu masuri practice, care sa incurajeze protectia identitatii, empatia, toleranta si respectul in mediul online. Proiectul a pornit de la nevoie de informare a persoanelor din comunitatea noastra, care deseori erau victime ale unor pradatori in mediul online. Au fost organizate o serie de seminarii cu teme precum securitatea cibernetica, prevenirea cyberbullingului si indentiatea online, la care au participat 164 de persoane. De asemenea, 4 familii monoparentale au fost consiliate psihologic pentru a combate dependenta de tehnologie. De asemenea, am pregatit un Ghid de securitate cibernetica care a fost distribuit la 200 de pesoane. Prin proiect, am facilitat accesul la tehnologie si computere pentru beneficiarii asociatiei noastre.

| Date beneficiari direcţi
    Beneficiari directi: 164 de persoane (mame care isi cresc singure copii, copii si tineri din apartamentele sociale si din comunitate) au participat la cursurile organizate prin proiect, 200 de persoane, mame, copii si tineri vulnerabili,au primit Ghidul de securitate cibernetica.


| Activitati
    Activitatea 1. Seminarii de securitate cibernetica organizate in parteneriat cu specialisti de la Politia Capitalei si de la Orange Romania, care au prezentat informatii practice pentru a se proteja de infraciuni cibernetice, cum ar fi phishing-ul, metoda lover boy, etc. frauda bancara online, pe canalele social media, cum ar fi Facebook, Tick-Tok, Instagram.
Activitatea 2. Sesiuni de identitate online, organizate de psiholog, care sa promoveze dezvoltarea unei identitati digitale sanatoase si autentice, în contrast cu prezentarea distorsionata sau falsa a sinelui pe internet.
Activitatea 3.Seminarii pentru combaterea cyberbullingului,
care au oferit participantilor înțelegerea riscurilor și consecințelor asociate cu cyberbulling-ul, promovând comportamente pozitive și intervenții constructive în situațiile de bullying cybernetic si care sa încurajeze empatia, respectul si toleranta online.
Activitatea 4. Realizarea brosurii de securitate cibernetica
care a inclus informatii practice pentru navigarea in siguranta pe internet si date de contact de la organismele abilitate sa intervina in asemenea situatii.
Activitatea 5. – Laptopuri pentru accesibilitate online a beneficiarilor.
Activitatea 6 - Consiliere psihologica individuala pentru cuplurile mama-copii care aveau probleme de dependenta de telefon si jocuri online.


| Rezultatele programului
    - 164 de persoane vulnerabile, mame, copii si tineri din sistemul de protective au pariticipat la semariile de Securitate cibernetica, identitate online si prevenire cyberbulling.
- 200 de persoane au primit un Ghid de Securitate cibernetica.
- 4 familii mono-parentale au participat la consiliere psihologica pentru trata dependenta de tehnonogie si de jocuri.
- Rezultate calitative
1. Participanții au dobândit cunoștințe valoroase despre riscurile digitale și metodele de protecție împotriva infracțiunilor cibernetice, cum ar fi phishing-ul și fraudă online. Aceasta a dus la un comportament mai precaut și responsabil în utilizarea internetului.
2. Participantii au invatat despre promovarea unei identitati digitale autentice si sanatoase pe social media, reducând astfel cazurile de auto-reprezentare distorsionată și îmbunătățind bunăstarea emoțională a participanților.
3. Reducerea incidentelor de cyberbullying: Seminariile axate pe combaterea cyberbullying-ului au încurajat empatia și respectul în mediul online, ceea ce a dus la o comunitate digitală mai tolerantă și la o scădere a incidentelor de harțuire.
4. Acces mai bun la resurse și suport: Prin accestul la calculatoare și prin crearea unei broșuri de securitate cibernetică, participanții au avut acces mai facil la informații și resurse care le pot proteja sănătatea mentală și digitală.
5.Consilierea psihologică individuală a ajutat mamele și copiii să abordeze problemele legate de dependența de tehnologie, contribuind la consolidarea relațiilor familiale și la îmbunătățirea stării de bine.


| Parteneri
    DGASPC sector 1,2,3,4,5

| Despre organizator
    Asociatia Touched Romania, are o experieta de 20 de ani in integrarea sociala si profesionala a mamelor si copiilor lor, victime ale violentei domestice, saraciei si excluziunii sociale, oferindu-le sprijin emotional, material si educational.
Asociatia Touched Romania realizează acest lucru prin dezvoltarea a sapte programe sociale folosind o abordare multidisciplinara si concentrată asupra copiilor si a familiilor lor, oferindu-le servicii sociale adaptate nevoilor lor.


| Website proiect
    https://touchedromania.org/cyberaware/



Copyright © Gala Societății Civile - 2025
Site dezvoltat de Netvibes

-->