close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Echipa mobila pentru persoane cu dizabilitati fizice



| Organizator:
    Asociatia Esperando
| Categorie:
    Servicii de asistenta sociala
| Problema de fond
    Exista o oarecare polarizare a serviciilor, ca tipologie si categorii de persoane asistate, in vreme ce alte categorii raman excluse de la serviciile comunitare.
Daca este sa vorbim despre cifre, putem spune ca, din cei aproximativ 3.000 de baimareni cu dizabilitati, beneficiaza de servicii sociale doar aproximativ 100-150. Tipurile de servicii sunt foarte diferite si, de cele mai multe ori, orientate spre o anume categorie de dizabilitati.
Marea majoritate fie nu primeste nici macar servicii primare, fie, asa cum este cazul persoanelor netransportabile, sunt uitate in locuintele lor. Aceasta in timp ce Constitutia Romaniei garanteaza sprijinul statului pentru persoanele cu dizabilitati si dreptul acestora la o viata decenta.



| Scopul proiectului
    Scopul a fost de a imbunatatii calitatea vietii persoanelor cu dizabilitati netransportabile, care nu pot frecventa servicii de recuperare de zi sau ambulatorii, prin oferirea unui set de servicii la domiciliul lor.
Obiective:
Oferirea unor servicii profesioniste noi de asistare si recuperare la domiciliu pentru persoane cu dizabilitati grave din Baia Mare, timp de 7 luni
Promovarea parteneriatelor, a responsabilitatii sociale, a voluntariatului, solidaritatii in cadrul comunitatii
Prevenirea abandonului persoanelor cu dizabilitati grave nedeplasabile sau situatiilor de criza in familiile lor


Echipa mobila pentru persoane cu dizabilitati fizice Echipa mobila pentru persoane cu dizabilitati fizice Echipa mobila pentru persoane cu dizabilitati fizice

| Aria geografica
    Baia Mare

| Rezumat
    Proiectul a fost scris datorita numeroaselor solicitari de servicii la domiciliu pentru persoane netransportabile, pentru care familiile nu gaseau nici o alta solutie.
Unele dintre ele aveau nevoie de servicii de: recuperare, ingrijire, consiliere, socializare, altele de sprijin in gospodarie, pentru cumparaturi, plata facturilor, ori de sprijin material, alimente, materiale igienice sau sanitare/ de curatenie.
Din acest motiv, ne-am propus ca prin intermediul proiectului, sa le ajutam sa-si imbunatateasca calitatea vietii, evitand, in acelasi timp, riscul abandonului din partea familiei, al unor crize, probleme medicale datorate suprasolicitarii, epuizarii fizice si psihice, lipsei de perspectiva si sperante.
Solutia propusa de noi a imbinat serviciile de recuperare fizica si intelectuala – consiliere si suport, cu actiuni de sprijin pentru rezolvarea unor probleme de zi cu zi.
Obiectivele proiectului:
1. Oferirea unor servicii profesioniste noi de asistare si recuperare la domiciliu pentru persoane cu dizabilitati grave din Baia Mare, timp de 7 luni
2. Promovarea parteneriatelor, a responsabilitatii sociale, a voluntariatului si solidaritatii in cadrul comunitatii Baia Mare, timp de 7 luni
3. Prevenirea abandonului persoanelor cu dizabilitati grave nedeplasabile sau situatiilor de criza in familiile acestora, in Baia Mare, timp de 7 luni
Beneficiarii acestui proiect au fost 23 de adulti cu dizabilitati.
Ei au beneficiat de: servicii de recuperare (474 proceduri de kinetoterapie, 276 sedinte de psiho pedagogie), consiliere sociala, sprijin; iesiri in comunitate pentru socializare; pachete cu produse igenico-sanitare, alimentare, de igiena personala.
Acestia si-au imbunatatit performantele activitatilor fizice sau, si-au stabilit noi scopuri cotidiene.


| Date beneficiari
    Acestia au prezentat anumite sugestii, de asemenea s-au implicat si in organizarea activitatilor de recuperare impreuna cu echipa de specialisti, si au luat parte la stabilirea actiunilor care urmau sa se deruleze.

| Rezultatele proiectului
    In urma celor 474 de proceduri de kinetoterapie si a celor 276 de sedinte de psiho pedagogie, beneficiarii si-au imbunatatit performantele activitatilor fizice sau/ si si-au conservat capacitatile fizice pe care le aveau.
Acestia, cu sprijinul specialistilor si al familiei si-au formulat planuri de viitor, si-au stabilit noi scopuri cotidiene, unii dintre ei au ales sa participe la manifestari cultural-artistice.
S-a imbunatatit vizibil starea de sanatate fizica si psihica, atat a beneficiarilor cat si a apartinatorilor acestora. Acest lucru ducand implicit la cresterea calitatii vietii lor. Efortul specialistilor nu a fost in zadar, dovada o fac progresele pe care beneficiarii acestui serviciu le-au facut intr-un timp scurt (in unele cazuri mai mici, in altele mai mari) si marturiile acestor beneficiari.
In urma sedintelor de kinetoterapie si psiho - pedagogie facute in acest an, beneficiarii s-au aratat multumiti de serviciile primite afirmand cu tarie ca se simt mult mai bine, ca au mai multa autonomie personala si si-au amintit ce bine e sa faci miscare, sa te poti deplasa/ misca.
Faptul ca beneficiarii si-au stabilit obiective de viata, chiar si pe termen scurt si nu au ramas centrati neaparat pe problemele de sanatate sau cele legate de neajunsurile materiale, a contribuit la dezvoltarea increderii in propriile lor forte si la o mai buna implicare in viata comunitatii.
Cei care au beneficiat de aceste servicii au apreciat deopotriva si sprijinul material primit si in unele situatii transportul adaptat care a facut posibila participarea la viata comunitatii.


| Bugetul proiectului (in RON)
    43400

| Parteneri
    Asociatia Marahand din Baia Mare

| Website-ul proiectului
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes