close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



gONG: Voluntariatul intra in scena!



| Organizator:
    Pro Vobis - Centrul National de Resurse pentru Voluntariat
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Proiectul a fost al 4-lea proiect ASO (sustinere si consiliere pentru programul SEV)derulat de Pro Vobis si a continuat eforturile depuse in proiectele din anii anteriori, imbunatatind serviciile,calitatea si complexitatea activitatilor desfasurate in functie de experientele trecute.Parteneriatul cu celelalte 4 organizatii a fost de asemenea bazat pe colaborari anterioare in care s-a evidentiat o comunicare excelenta si cu rezultate deosebite.Nevoia de informare si de instruire in implementarea proiectelor SEV a reiesit din numarul relativ mic de accesari a finantarilor si oportunitatilor pe SEV, precum si din inceperea programului Erasmus+, care necesita informare specifica privind modificarile si noutatile aduse, precum si o stimulare a sectorului de a aplica proiecte in numar mai mare si de o calitate crescuta.

| Scopul proiectului
    Scopul proiectului a fost informarea la scara larga privind oportunitatile oferite de SEV catre organizatii si tineri si cresterea calitatii proiectelor SEV.
Obiectivele proiectului au urmarit cresterea numarului de organizatii informate privind oportunitatile oferite de SEV, cresterea calitatii proiectelor SEV si a sesiunilor de formare-evaluare si sustinere SEV, promovarea noii formule a SEV din cadrul viitoarei generatii de programe UE catre actorii implicati si cresterea numarului de tineri informati cu privire la oportunitatile oferite de SEV.


gONG: Voluntariatul intra in scena! gONG: Voluntariatul intra in scena! gONG: Voluntariatul intra in scena!

| Aria geografica
    Botosani (jud. Botosani), Oltenita (jud. Calarasi), COnstanta (jud. Constanta), Ploiesti (jud. Prahova), Galati (jud. Galati), Cluj Napoca (jud. Cluj), Miercurea-Ciuc (jud. Harghita), Braila (jud. Braila), Medias (jud. Sibiu), Arad (jud. Arad), Satu Mare (jud. Satu mare), Tismana (jud. Gorj), Oradea (jud. Bihor), Suceava (jud. Suceava), Piatra Neamt (jud. Neamt), Sf. Gheorghe (jud. Covasna), Focsani (jud. Vrancea), Zalau (jud. Salaj), Resita (jud. Resita), Iasi (jud. Iasi), Lupeni (jud. Hunedoara), Baia Mare (jud. Maramures), Bacau (jud. Bacau), Drobeta Turnu Severin (jud. Mehedinti), Craiova (jud. Dolj), Brasov (jud. Brasov),Bucuresti

| Rezumat
    Proiectul a reunit expertiza si resursele a 5 promotori cu experienta in domeniul voluntariatului in general si a Serviciului European de Voluntariat (SEV) in special, si a raspuns nevoilor de informare privind voluntariatul si SEV si de capacitare si formare a actorilor implicati. Obiectivele proiectului au urmarit cresterea nr de organizatii informate privind oportunitatile oferite de SEV, cresterea calitatii proiectelor SEV, promovarea noii formule a SEV din cadrul Erasmus+ si cresterea nr de tineri si persoane informate cu privire la voluntariat in general. Activitatile realizate au fost foarte diverse: workshopuri de informare si promovare(Caravana SEV), ateliere tematice pentru lucratorii Tineret in Actiune,eveniment national de informare,promovare si schimb de experiente(Volunteque 3.0),mentorat organizational,dezvoltarea noii comunitati SEVex,informare si promovare online(FB,Trilulilu),informare despre Voluntariat in 5 ziare nationale(2 tiparite si 3 online),realizarea de materiale online informative si educative (5 filme video,2 webinarii,1 spot TV).Prin activitatile diverse si directionate catre diferite grupuri tinta,pe canale multiple,proiectul a inregistrat ca rezultate un numar de aprox. 63492 de persoane informate cu privire la Voluntariat in general si SEV in special, din care:400 de organizatii si 8540 de tineri informati cu privire la Voluntariat in general si SEV in special, 10 organizatii mentorate care si-au imbunatatit capacitatea de gestionare a proiectelor SEV,aprox.100 de organizatii instruite pe tematici specifice SEV,un numar de aprox 54552 de alte persoane informate cu privire la voluntariat prin evenimente, publicatii tiparite si online, precum si crearea de resurse informative si educationale disponibile online permanent.

| Date beneficiari
    Cei 23 de fosti voluntari SEV-membri fondatori ai Comunitatii SEVex, au fost benficiari directi ai proiectului prin faptul ca au primit instruire, sprijin si solutia tehnica (platforma online) pentru a se dezvolta ca si comunitate. Ulterior ei s-au implicat in desfasurarea Caravanelor locale SEV (mergand ca si voluntari sa isi spuna povestea SEV) si la organizarea Zilei ZEN in 5 locatii diferite din tara, unde au promovat SEV.

| Rezultatele proiectului
    In cadrul celor 9 luni de proiect am atins 1085 de beneficiari directi si 54552 beneficiari indirecti, care au fost informati cu privire la Voluntariat si SEV (in Caravana, Volunteque, Ateliere, MentorONG,SEVex, Ziua ZEN, prin promovarea resurselor online,spot TV, reclama pe FB, publicarea articolului in 5 editoriale cu acoperire nationala), dintre care peste 400 de organizatii si aprox. 8540 de tineri (in special prin reclama pe FB si campania pe Trilulilu). Aproximativ 100 de organizatii instruite - care si-au imbunatatit capacitatea de gestionare a proiectelor SEV (prin mentorat, workshopuri pregatitoare,ateliere tematice,atelierele din cadrul Volunteque,vizionarea resurselor online).
Totodata in cadrul proiectului s-au creat resurse valoroase si durabile datorita disponibilitatii lor online catre oricine: 5 filme video instructive (tratand aspecte cheie ale managementului de proiecte SEV, care au inregistrat 1051 de accesari online pana in feb.2014), 2 webbinarii inregistrate(44 de organizatii participante live si 184 de accesari ulterioare),platforma online SEVex, peste 5000 de materiale informative si promotionale (postere,fluturasi,tricouri,DVDuri resurse SEV) distribuite catre beneficiari, si 1 spot cu noul program Erasmus+,difuzat pe TVR2.
La nivel de vizibilitate, evenimentele din Caravana SEV au avut 110 aparitii in massmedia locala,iar la nivel national au existat 2 publicari in presa scrisa si 3 publicari online a documentului de pozitie "Valoarea Voluntariatului".


| Bugetul proiectului (in RON)
    262392,43

| Parteneri
    Asociatia A.R.T. Fusion, Asociatia CREATIV, Asociatia Team for Youth si Centrul de Voluntariat Cluj-Napoca

| Website-ul proiectului
    http://www.provobis.ro/gong-voluntariatul-intra-in-scena/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes