close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



"Dar din Dar se face Rai"



| Organizator:
    Asociatia Prietenii Omului - Umanism, Cultura
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Nevoile identificate:
1. Atitudinea tinerilor si adultilor cu stare materiala mai buna, cu dare de mana, fata de familii, copii, batrani cu o stare materiala precara; prevenirea abandonului scolar pentru elevii cu situatie materiala precara. Identificarea a venit de la directorii unitatilor scolare, cadre didactice, preoti,primari.
2. Respectul aratat seniorilor de catre tanara generatie, prin organizarea de excursii in comun.
3. Ajutorarea tinerilor cu deficiente de auz prin donarea de aparate auditive. Identificarea acestora a fost posibila cu ajutorul medicilor de familie si a membrilor voluntari cadre didactice.


| Scopul proiectului
    Obiective vizate: integrarea in instruirea formala si in educatia permanenta a cunostintelor dobandite la ore in practica vietii crestine, a valorilor si capacitatilor necesare pentru un mod de viata cu adevarat crestin.
Scopul: dezvoltarea constiinteicivice in scopul formarii de cetatieni responsabili fata de comunitate.


"Dar din Dar se face Rai" "Dar din Dar se face Rai" "Dar din Dar se face Rai"

| Aria geografica
    judetul Olt si judetul Dolj

| Rezumat
    Nevoile identificate: atitudinea tinerilor si adultilor cu o situatie materiala mai buna si cu dare de mana fata de familii, copii si batrani nevoiasi.
Obiectivele vizate: integrarea in instruirea formala si in educatia permanenta a cunostintelor dobandite la ore in practica vietii crestine, a valorilor si capacitatilor necesare pentru un mod de viata cu adevarat crestin.
Activitatile implementate:
1. Campania "Dar din Dar se face Rai" a constat in strangerea de colete cu haine, jucarii, rechizite, dulciuri si donarea acestora familiilor, copiilor, batranilor nevoiasi. Rezultate: au fost stranse si donate 3500 de pachete cu haine, jucarii, incaltaminte, rechizite.
2. Au fost organizate excursii - pelerinaj cu batrani si copii nevoiasi la manastirile din judetele Valcea, Arges, Salina de la Ocnele Mari. Rezultate: 3 excursii cu pensionari si copii nevoiasi si atelier de olarit in judetul Arges.
3. Au fost stranse fonduri pentru achizitionarea de aparate auditive pentru tinerii cu deficiente de auz. Rezultate: au fost achizitionate si donate 2 aparate auditive in valoare de 11000 lei.


| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    1. 3000 de copii si 500 de adulti au primit pachete cu articole de imbracaminte, incaltaminte, rechizite, jucarii, evitandu-se abandonul scolar.
2. 195 de persoane cu venituri mici au beneficiat de excursii-pelerinaj la obiective culturale din judetele Valcea si Arges.
3. 2 persoane cu deficiente de auz au beneficiat de aparate auditive. Una din aceste persoane are nevoie si de o operatie, pentru care asociatia depune eforturi de a-l ajuta in viitor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    15000

| Parteneri
    Consiliile comunale, institutii publice, agenti economici, Parohia Slatina - judetul Olt, Parohia Cosoveni - judetul Dolj, unitati scolare din Slatina, persoane fizice

| Website-ul proiectului
    www.sprijincomunitate.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes