close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



O SANSA CALDA



| Organizator:
    Asociatia Sansa Ta
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    De la infiintarea sa in anul 2011, Asociatia Sansa Ta a reusit sa inregistreze date privind persoanele fara adapost (copii, tineri, familii cu copii, varstnici) din Bucuresti si Ilfov, oameni care in afara unui sprijin material au nevoie si de foarte multa intelegere, compasiune, de un suflet cald. Proiectul "O sansa calda" initiat de Asociatia Sansa Ta in parteneriat cu Asociatia Studenteasca AMICUS urmareste sa ofere suport oamenilor defavorizati, incat acestia sa nu perceapa numai obstacole si limitari, ci sa fie ajutati ca viata lor sa cunoasca o imbunatatire vizibila. Proiectul a continuat si in primele trei luni din anul 2014 si se fac eforturi pentru continuarea lui pana in 2015. Pe masura ce unii dintre beneficiari isi vor rezolva o parte din problemele cu care se confrunta, noi beneficiari vor fi integrati in acest program.




| Scopul proiectului
    Scopul proiectului este acela de imbunatatire a calitatii vietii oamenilor nevoiasi prin suportul acordat de catre persoanele fizice si juridice din Bucuresti si Ilfov care manifesta sensibilitate fata de nevoile aproapelui.
Obiective:
1.Oferire masa calda zilnic pentru 800 familii nevoiase;
2.Oferire pachet lunar alimente, haine, produse ingrijire pentru 30 familii nevoiase;
3.Consiliere, asistare, indrumare a 50 persoane fara adapost, marginalizate social, pentru conditii de viata si sanatate mai bune, crestere respect de sine;
4.Asistenta medicala gratuita pentru 30 persoane fara adapost.


O SANSA CALDA O SANSA CALDA O SANSA CALDA

| Aria geografica
    Bucuresti, Ilfov

| Rezumat
    Pe baza datelor inregistrate privind persoanele fara adapost din Bucuresti si Ilfov Asociatia Sansa Ta a constatat ca, traind in conditii precare sunt expusi riscului imbolnavirii, delicventei, excluziunii sociale. Adesea, nu au acte de identitate, nu pot obtine ajutoare, nu pot fi pensionati medical, nu sunt angajati cu forme legale, nu se pot inscrie la scoala, nu-si pot efectua analize medicale. Ca atare, Asociatia Sansa Ta, a initiat programul “Suport pentru asigurare hranei necesare persoanelor defavorizate din Bucuresti si Ilfov” si in perioada 2011-2013 a derulat proiectul “O sansa calda”. Scopul: imbunatatirea calitatii vietii persoanelor defavorizate prin participarea persoanelor fizice si juridice din Bucuresti si Ilfov care manifesta sensibilitate fata de nevoile aproapelui. Obiective: oferirea mesei calde zilnice; oferirea unui pachet lunar cu alimente, haine, produse ingrijire; consiliere, asistare, indrumare persoane fara adapost; asistenta medicala gratuita.
Grup tinta: familii nevoiase cu copii sau familii fara adapost, tineri fara adapost, persoane in varsta fara adapost.
Proiectul s-a mediatizat prin mass-media, comunicate de presa, retele de socializare. Efect: s-au inscris 100 voluntari si numeroase persoane fizice si agenti economici care au facut sponsorizari.
Voluntarii au pregatit si distribuit ceai cald, sendvisuri pentru 900 de persoane. Au fost ajutati de unii beneficiari care aveau capacitatea si au dorit sa se implice activ in implementarea proiectului.
Cu produsele colectate au fost pregatite pachete si distribuite la 50 de familii.
80 dintre membrii grupului tinta au participat la consiliere psihologica, instruire igiena personala. Medicul voluntar a acordat asistenta medicala si a distribuit medicamente la 45 de persoane.


| Date beneficiari
    Printre beneficiari exista persoane cu un anumit nivel de instruire dar din diferite motive au ajuns in strada. Ei sunt mai receptivi si au raspuns promp la actiunile voluntarilor, mobilizand si alte persoane defavorizate sa participe activ la actiunile desfasurate. I-au ajutat pe voluntari la distributia stadala a mesei calde, au depus eforturi pentru ingrijire, igiena si sanatatea personala a celorlalti beneficiari. Au contribuit alaturi de voluntari la formarea unor comportamente apropiate de cele obisnuite ale copiilor si tinerilor fara adapost care nu au avut sansa unei educatii normale in sanul familiei. In timp, acesti copii si tineri capata incredere intre ei insisi cat si in voluntari, reusind sa se invete unii pe altii sa se autogospodareasca, sa-si incropeasca un nivel de trai decent, sa devina mai responsabili.

| Rezultatele proiectului
    1.Cresterea capacitatii de a se adapta si a se integra in societate a persoanelor defavorizate.
2. Instruirea si responsabilizarea persoanelor fara adapost in vederea asigurarii prin propriile eforturi a unui nivel decent de trai.
3.Imbunatatirea abilitatilor si cresterea capacitatii de autogospodarire a persoanelor fara adapost.
4. Diminuarea comportamentelor negative ale copiilor si tinerilor fara adapost, formarea unor comportamente cat mai apropiate de cele normale.
5. Diminuarea sentimentului marginalizarii si al excluderii copiilor care provin din familii nevoiase.
6. Imbunatatirea situatiei familiilor nevoiase si cresterea capacitatii lor de a-si intretine copiii in conditii decente.
7. Imbunatatirea starii de sanatate si a conditiei sociale a persoanelor fara adapost.
8. Ridicarea nivelului de relationare interpersonala, de socializare a persoanelor defavorizate.
9. Schimbarea mentalitatii opiniei publice cu privire la starea persoanelor defavorizate, marginalizate social.
10. Sensibilizarea comunitatii locale, persoane fizice si juridice cu privire la dificultatile si nevoile persoanelor fara adapost, a familiilor nevoiase cu copii.
11. Diversificarea activitatilor desfasurate de Asociatia Sansa Ta in parteneriat cu Asociatia Studenteasca AMICUS si adaptarea serviciilor sociale prestate la nevoile beneficiarilor.


| Bugetul proiectului (in RON)
    3000

| Parteneri
    Asociatia Sansa Ta; Asociatia Studenteasca AMICUS; UNITATILE SCOLARE Scoala Nr. 17 “Pia Bratianu”; Scoala internationala “Mark Twain”; Scoala Olga Gudynn,: Scoala Ioan Luca Caragiale, Scoala Lauder Reut; “ORHIDEEA SPA”; FRATELLI SOCIAL EVENTS

| Website-ul proiectului
    www.asociatiasansata.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes