close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Vaccinarea salveaza vieti!



| Organizator:
    Asociatia Suport Mastocitoza Romania
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVAȚIE
| Problema de fond
    Punctul de pornire a fost deschiderea campaniei de vaccinare pentru categoriile vulnerabile in data de 15 ianuarie 2021.
Nevoile au fost reprezentate de numarul populatiei cu mastocitoza eligibile ca varsta pentru vaccinare, dar si de necesitatea evitarii unei infectii cu noul virus care ar fi pus realmente in pericol viata pacientilor.
Asocitiatia Suport Mastocitoza Romania a vorbit cu fiecare pacient in parte, apoi si-a extins aria de acoperire la pacientii alergici, tocmai pentru a combate dezinformarea si a le proteja viata bolnavilor.


| Scopul programului
    Obiectivul propus a fost vaccinarea a macar 50% din populatia cu mastocitoza eligibila ca varsta pentru vaccinare.
Obiectivul a fost depasit, vaccinandu-se cca 80% dintre bolnavii de mastocitoza din Romania.


Vaccinarea salveaza vieti! Vaccinarea salveaza vieti! Vaccinarea salveaza vieti!

| Aria geografica
    Toata tara

| Rezumat
    Asoiiatia Suport Mastocitoza Romania ii reprezinta pe 184 de bolnavi de mastocitoza, un cancer foarte rar hematologic care are ca particularitate socurile anafilactice. Cei 184 de pacienti aduna impreuna peste 500 de socuri anafilactice, cel mai mult avand un pacient: 19.
Vaccinarea anti SARSC COV 2 a fost o imensa provocare, in contextul dezinformarii din mediiile online, retelele de socializare si presa, insa o infectie cu noul virus ar fi putut determina complicatii grave pacientilo cu mastocitoza.
SRAIC a luat act de memoriul nostru si a inclus mastocitoza si alergiile printre patologiile in care se recomanda vaccinarea. CNCAV a mediatizat permanent actiunile noastre, iar Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti a asigurat logistica necesara.
Primii pacient cu mastocitoza din lume care s-au vaccinat au fost romani, ceea ce a impulsionat vaccinarea a peste 25000 de mii de pacienti cu mastocitoza din intreaga lume, iar in tara a peste 60.000 de alergici.
Gradul de vaccinare al pacientilor cu amstocitoza a fost de cca 80%, cu mult peste media nationala.
Demersul nostru i-a convins si pe foarte multi alergici sa se vaccineze, practic am fost cel mai bun promotor al vaccinarii pentru aceasta categorie de pacienti.


| Date beneficiari direcţi
    120 copii, adolescenti, adulti

| Date beneficiari
    bolnavii de mastocitoza

| Activitati
    Activitatile pe care le-am derulat pentru implementarea proiectului au fost:
- Comunicarea permanenta cu medicii implicati in centurl de vaccinare de la SUUB, pentru a semnala prezenta unui bolnav de mastocitoza la vaccinare, pentru a se lua masurile preventive .
- Comunicarea permanenta cu bolnavii de mastocitoza care au primit protocolul international de vaccinare anti SARS COV 2 in timp util.
- Diseminarea permanenta in presa a situatiei vaccinarii in mastocitoza.
- Monitorizarea antenta a reactiilor post vaccinare, ele fiind cel mult medii ca intesitate si foarte rare, ca frecventa.
-Comunicarea cu forul international si celelalte centre de excelenta din lume pentru care Romania a prezentat un exemplu de implicare, preventie si eficienta.


| Rezultatele programului
    Principalul rezultat este vaccinarea a cca 80% dintre bolnavii de mastocitoza eligibili ca varsta.
Principala schimbare este faptul ca aprox 60000 de pacienti cu alergii, impulsionati de exemplul nostru, s-au vaccinat, iar SRAIC a introdus alergiile si amstocitoza ca patologii in care se recomanda vaccinarea.
Singurul efect nedorit a fost reactia agresiva, virulenta a celor anti-vaccin.


| Buget
    3000,00

| Parteneri
    Asociatia Suport Mastocitoza Romania,CNCAV, Societatea Romana de Alergologie si Imunologie Clinica, SUUB

| Website program
    www.mastocitoza.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes