close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



O sansa prin judo!



| Organizator:
    CS.BRONX POWERLIFTNG BACAU
| Categorie:
    Premiul Special pentru INOVATIE
| Problema de fond
    Ideea acestui proiect s-a dezvoltat in contextul in care clubul nostru investeste in copiii cu posibilitati reduse inca de la infiintare. Beneficiarii acestuia sunt 26 de copii institutionalizati, carora dorim sa le oferim o posibilitate in plus de a se dezvolta. Lipsiti de sprijin, copiii din sistemul de protectie constituie un grup dezavantajat, fiind lipsiti de incredere in fortele proprii in ceea ce priveste viata independenta, o categorie vulnerabila expusa riscului excluderii sociale si marginalizarii. Prin sport, beneficiarii proiectului vor dobândi acele abilitati de viata care sa le faciliteze adaptarea rapidă, integrarea in comunitate si cresterea sanselor de integrare sociala. Acest proiect urmareste asigurarea accesului egal la servicii sociale si cresterea sanselor de incluziune sociala.

| Scopul programului
    Scopul proiectului este cresterea incluziunii sociale a copiilor din sistemul de protectie speciala, prin practicarea unui sport, judo. Dintre obiectivele acestuia, putem enumera: dezvoltarea abilitatilor personale si sociale ale unui numar de 26 de copii institutionalizati, extinderea parteneriatului privat-public– premisa pentru incluziunea sociala a copiilor din sistemul de protectie sociala, dezvoltarea sportului bacauan prin cresterea numarului de sportivi participanti la diverse competitii nationale si internationale, promovarea unui stil de viata sanatos in randul copiiilor.

O sansa prin judo! O sansa prin judo! O sansa prin judo!

| Aria geografica
    Judetul Bacau

| Rezumat
    "O sansa prin judo" este un proiect care are ca scop cresterea gradului de incluziune sociala a copiilor institutionalizati, prin practicarea unui sport.Copiii din sistemul de protectie constituie un grup dezavantajat, fiind lipsiti de incredere in fortele proprii in ceea ce priveste viata independenta. De aceea, ei sunt o categorie vulnerabila, expusa riscului excluderii sociale si marginalizarii. Beneficiile sportului sunt nenumarate: permite o dezvoltare fizică armonioasă, disciplină, socializare, menţinerea unei stări de sănătate optime pe termen lung, cresterea increderii in fortele proprii. Proiectul abordeaza problematica copiilor din sistemul de protectie sociala, urmarindu-se ca, prin participarea la activitatile programate in cadrul proiectului, acestia sa-si dezvolte abilitati care sa le sporeasca sansele de integrare socio-educationala, indepartand riscul esecului si al abandonului scolar, al excluziunii si al marginalizarii sociale.
Proiectul promoveaza un stil de viata sanatos, dar, in acelasi timp, demonstreaza ca, prin sport, copiii isi pot construi un viitor in acest doemniu.
Activitatile proiectului au vizat achizitionarea echipamentelor sportive, efectuarea unui plan de antrenament, participarea la diferite competitii nationale si internationale, precum si diseminarea actiunilor. Rezultatele acestora au fost remarcabile, demonstrate de premiile obtinute de catre sportivi, in ciuda pregatirii de doar cateva luni. De asemenea, rezultatele a trei sportive au fost remarcate si de Consiliul Judetean Bacau si premiate in luna decembrie.


| Date beneficiari
    26 de copii din sistemul de protectie special

| Date beneficiari
    Orasul Bacau

| Activitati
    Activitati/actiuni din cadrul proiectului :
Activitatea nr.1- Achizitionarea de echipament sportiv pentru dezvoltarea capacitatii fizice a sportiviilor: In urma studierii a mai multor oferte, s-au achizitionat echipamente cu sigla clubului, care au fost purtate de catre acestia la diferitele competitii.
Activitatea nr.2- Efectuarea unui plan de antrenament pentru sustinerea activitatii sportive: In functie de varsta si sexul copiilor, s-au format grupe pentru a facilita asimilarea informatiilor. Pregatirea a fost asigurata de o echipa de profesionisti, pe baza unui program complex de dezvoltare sportiva, beneficiind de infrastructura necesara desfasurarii acestuia.
Activitatea nr.3- Participarea la campionatele nationale si turneele internationale de judo: In urma stabilirii lotului de sportivi, CS Bronx Bacau a participat la Turneul International Cis Gaz Targu Mures,Turneul International Onesti si la Cupa 1 decembrie.
Activitatea nr.4- Organizare stagiilor de pregatire pentru 26 de sportivi: Organismul sportivului trebuie să se adapteze permanent modificărilor mediului ambiant, și anume: variațiilor de temperatura, de umiditate, de miscare a aerului, variatiilor radiatiilor solare. Prin acest cantonament, urmarim atat omogenizarea loturilor de sportivi, cat si pregatirea lor fizica, tactica si pshiologica pentru participarea la competitiile urmatoare.
Activitatea nr.5- Diseminarea acţiunilor proiectului: S-au realizat mai multe publicatii in ziarele locale.


| Rezultatele programului
    Rezultatele proiectului au fost cu mult peste cele asteptate, daca ne referim la rezultatele si premiile pe care acesti copii le-au obtinut in urma a numai catorva luni de antrenamente. Astfel, la Turneul International CIS GAZ Mures: Diaconu Anemona- Locul 2, Furdu Andreea- Locul 3, Oprea Nicoleta- Locul 3, Ursan Ana- Locul 3, la Turneul International de la Onesti: Cocioanga Paula- Locul 1, Diaconu Anemona- Locul 1, Oprea Nicoleta- Locul 3 si Oprea Denisa- Locul 3. La Cupa 1 decembrie, rezultatele au fost urmatoarele: Locul I- Ursan Ana, Pal Loredana, Dumbrava Lacramioara, Locul II- Furdu Andreea, Dragomir Laura, Diaconu Anemona, Oprea Nicoleta, Pletosu Bianca, Ivan Ionela, Locul III- Pal Andrei, Oprea Denisa, Dragomir Bianca. In plus, rezultatele celor 3 fete care au fost medaliate la Targu Mures le-au adus si o mica premiere din partea Consiliului Judetean Bacau. Cu alte cuvinte, acestea arata potentialul imens, talentul si dorinta de munca pe care le au acesti copii, dorind sa-si construiasca un viitor. De asemenea, s-au observat si schimbari in ceea ce priveste comportamentul acestora, fiind mult mai organizati si responsabili, notele lor la scoala au inceput sa se imbunatateasca, iar atentia dedicata antrenamentelor creste pe zi ce trece. Proiectul se desfasoara in continuare, copiii venind la sala in fiecare zi a saptamanii si pregatindu-se pentru urmatoarele competitii.

| Buget
    32000

| Parteneri
    Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului

| Website program
    





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes