close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Dogtown



| Organizator:
    Asociatia Portico
| Categorie:
    Comportament civic si participare publica
| Problema de fond
    Dat fiind numarul mare de caini fara stapan sau caini abandonati in municipiul Bucuresti si tanand cont de dimensiunea si contextul social al problemei, s-a impus crearea unor servicii specializate, aflate in stransa legatura cu administratia locala, avand ca baza cadrul legal in vigoare. Astfel s-a realizat reconversia unei vechi ferme avicole, aflata intr-o stare de degradare avansata, in centru zonal de protectie, ingrijire si adoptie a animalelor.


| Scopul proiectului
    Scopul proiectlui:realizarea unui centru zonal de protectie ingrijire si adoptie a animalelor care sa poata desfasura activitati de adapostire, vaccinare, deparazitare, sterilizare si adoptie a cainilor fara stapan si formarea unei atitudini responsabile fata de protejarea cainilor fara stapan.
Obiective :
Asigurarea unor conditii optime de cazare a cainilor stransi de pe strazi de autoritatile locale si de ONG- urile partenere.
Cresterea gradului de informare si educare a populatiei cu privire la masurile necesare pentru rezolvarea problemei cainilor fara adapost din Bucuresti.


Dogtown Dogtown Dogtown

| Aria geografica
    Bucuresti

| Rezumat
     Proiectul a aparut ca raspuns la nevoile identificate la nivelul comunitatii din Bucuresti, cainii comunitari reprezentand una din cele 5 probleme majore, conform studiilor sociale.Pornind de la aceasta realitate sociala, Asociatia PORTICO a amenajat in imediata vecinatate a Capitalei, in Comuna Calugareni, sat Uzunu, un centru zonal de protectie, ingrijire si adoptie a animalelor, Dogtown, in parteneriat cu autoritatea locala si cu sprijinul companiilor private, asociatiilor de profil si al cetatenilor interesati de fenomen. Centru zonal de protectie ingrijire si adoptie a animalelor DOGTOWN este un proiect care promoveaza actiuni care vizeaza protectia animalelor de companie abandonate, in spiritul respectului fata de viata si fiinte, si se implica in programe educative urmarind prevenirea cruzimii fata de animale si protectia acestora. In cadrul centrului functioneaza o clinica veterinara cu personal medical specializat, care efectueaza toate operatiunile medicale necesare asigurarii stării de sănătate a animalului. Centrul desfasura activitati de, adapostire, vaccinare, deparazitare, sterilizare si adoptie a cainilor fara stapan. Aproximativ 20% din cei 400 de caini fara stapan care si-au gasit un adapost la Dogtown au fost adoptati in in 2012. De asemenea 15 persoane fara loc de munca, din comunitatea locala, au fost angajate in acest proiect.

| Date beneficiari
    

| Rezultatele proiectului
    In cadrul proiectului Dogtown au fost organizate o serie de evenimente de informare şi educare a cetatenilor asupra beneficiilor sterilizarii cainilor cu si fara stapan, ca parte a strategiei de rezolvare a problemei câinilor fără stapân din Bucureşti.
Evenimentele desfasurate la Cora Lujerului, Cora Pantelimon si la Dogtown Ziua Portilor deschise, au avut componente de :
-informare/prezentare: materiale informative distribuite de participanti
-adoptie, pui si caini tineri din Dogtown oferiti spre adoptie;
-demonstratie dresaj;
-concursuri pentru copii: concursuri de desene tematice moderate de un animator, cu premii oferite de partenerii Cora, pentru 150 de copii.
-standuri de prezentare /vanzare : ONG-uri, furnizori de mancare si accesorii.
La nivelul comunitatii locale din Com Calugareni, au fost oferite 15 locuri de munca. De asemenea prin parteneriat cu Liceul din Calugareni s-au oferit locuri de practica pentru elevi.


| Bugetul proiectului (in RON)
    1851602,00

| Parteneri
    Clinica veterinara Marcovet, Autoritatea pentru supravegherea si protectia animalelor, Royal Canin, Ringstar Club

| Website-ul proiectului
    www.dogtown.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes