close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Predau Viitor



| Organizator:
    Asociatia Techsoup
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    In cadrul programelor noastre de computer science pentru adolescenti am realizat ca nu exista programe similare pentru profesori de informatica, care sa ii ajute sa ia contact direct cu industria IT si sa poata construi activitati impreuna. Am decis sa pornim un program in acest sens, care sa ajute sistemic predarea informaticii transferand competente din zona de industrie IT. Am pornit la constructia acestui program cu profesori pe care ii cunoscusem in proiectele noastre pentru adolescenti.
Am construit fiecare activitate bazandu-ne pe feedbackul lor de la activitatea anterioara, iar primele activitati le-am realizat pornind de la concluziile discutiilor noastre cu ei de pe parcursul colaborarii noastre impreuna.


| Scopul proiectului
    Principalul scop este sa sprijinim profesorii cu care lucram sa conecteze mult mai concret activitatea lor la realitatea industriei de IT si sa experimenteze mai mult activitati aplicate si creative de computer science pentru elevi, in cadrul si in afara orelor de informatica, ca proiecte extra-curriculare.
Un obiectiv secundar a fost si sa crestem interesul partenerilor din industria de IT pentru a contribui si transfera informatii si resurse gratuite catre scoala, ajutand elevii sa aiba informatii relevante de cariera si o mai mare motivatie pentru a deveni creatori de tehnologie.


Predau Viitor Predau Viitor Predau Viitor

| Aria geografica
    Bacau, Bucuresti, Neamt, Vaslui, Valcea

| Rezumat
    Misiunea Predau Viitor este ca fiecare elev din Romania sa beneficieze de o educatie informatica bazata pe proiecte si descoperire, trans-disciplinara și aplicata, facilitata de profesori de informatica conectati cu realitatea si viitorul tehnologiei si pregatiti pedagogic sa faciliteze elevilor experiente de invatare autonoma. www.predauviitor.ro

Profesorii care predau informatica au nevoie sa isi conecteze predarea cu lumea extrem de dinamica a industriei IT. Mai ales in contextul extinderii curiculei si informaticii la gimnaziu, au nevoie sa fie pregatitit pedagogic si tehnic pentru a facilita tuturor elevilor accesul la educatie informatica de calitate, care ii poate ajuta sa isi creeze o viata decenta ca munca. Impreuna cu actori din industria de IT, prin intalniri si workshopuri pregatite alaturi de acestia, programul aduce resurse educationale deschise si faciliteaza transferul de competente si colaborarea intre profesori de informatica si mediul privat IT.

In proiectul pilot, 19 profesori de informatica din 7 licee au trecut prin 2 bootcamps intensive la urmatorul nivel de organizare de activitati extra-curriculare pentru elevii lor carora sa le faca invatarea mai semnificativa: de la vizite de studii in companii la hackathoane si creare de produse IT la liceu.
Peste 1500 de elevi au putut beneficia de mai multa relevanta in invatarea lor de informatica. 7 companii IT au contribuit cu activitati si voluntariat in proiect.
Totodata, profesorii au creat voluntari exemple de activitati si proiecte pentru colegii lor care urmeaza sa predea la clasa a V-a, pentru a-i ajuta la clasa.
Proiectul continua ca program incepand cu 2018, cu un model educational creat in acest pilot si cu o extindere catre cursuri gratuite online care sa ajunga la si mai multi profesori.


| Date beneficiari
    19 profesori de informatica

| Date beneficiari
    1500 elevi de liceu

| Activitati
    Activitatea principala a proiectului este Acceleratorul: o serie de 2 bootcamps de 2 zile in care profesorii au participat la discutii si workshopuri practice create cu sprijinul partenerilor IT: de product development, despre industria de gaming si etapele crearii de jocuri, internet of things (IoT) si activitati cu placute de dezvoltare, leadership in IT si dezvoltarea de produse locale in Romania.

De asemenea, in proiect am organizat:
- activitati si finantari Hour of Code si Europe Code Week, in care profesorii au organizat activitati de incurajare a invatarii programarii in scolile lor si activitati extra-curriculare creative, cum ar fi un hackathon pentru elevi de liceu la Ramnicu Valcea sau un cerc de IoT la Barlad;
- vizite de studiu pentru elevi la companii: Zitec, Electronic Arts;
- am sprijinit evenimente de cariera in gaming in liceele profesorilor, sustinute de GameDev Academy;
- am creat un caiet ghid cu activitati de gandire computationala pentru clasa a V-a, create voluntar de profesori din program, si care este distribuit gratuit;
- am organizat prima dezbatere despre Cum predam informatica in scoli in Romania, inscrisa in calendarul Romania Educata, in care am pus la aceeasi masa pentru prima oara profesori, lideri din industria de IT si autoritati din educatie;
- am facut vizite la scolile profesorilor pentru a intelege mai bine realitatea activitatii lor.


| Rezultatele proiectului
    1500 de elevi au beneficiat de peste 25 de noi activitati extra-curriculare creative organizate de profesorii din program, iar feedbackul profesorilor participanti a fost extrem de entuziast. La feedbackul final din program: 100% dintre profesorii respondenti au declarat ca programul a avut un impact clar asupra felului in care predau si carierei lor didactice; 90% dintre profesori se simt mai conectati la industria de IT din Romania si se simt mai increzatori sa vorbeasca elevilor cu si despre ea; 80% dintre profesorii au declarat ca au realizat mult mai multe activitati extra-curriculare pentru elevii lor cu ajutorul programului si ca isi simt elevii mai conectati la invatare si informatica datorita acestor activitati.

Dincolo de testimonialele lor video: https://www.youtube.com/playlist?list=PLQCtsDgPZtHokjJ3uPiu5EYdP7xz4JUgx, in testimonialele lor scrise au declarat:
"Acum am constientizat mai bine importanta proiectelor in studiul informaticii.
În primul rand cred ca mi-au dat mai multa incredere in mine, mi-au imbunatatit performantele profesionale și mi-au permis sa iau contact mediul IT pentru a invata lucruri noi pe care sa le pot transmite elevilor mei.
Acum folosesc mult mai des metoda proiectului si explic elevilor de ce este util sa stie sa lucreze la proiecte.
M-au determinat sa devin mai activa in comunitatea profesorilor de informatica, sa accesez surse complementare ca suport in dezvoltarea carierei si sustinerea performantei."

Si cel mai emotionant pentru noi feedback primit: "Nu va opriti".


| Bugetul
    215000

| Parteneri
    Asociatia Techsoup, Romanian-American Foundation, Google CS4HS, ANIS, Zitec, GameDev Academy, Wyliodrin, Electronic Arts, Hootsuite

| Website proiect
    www.predauviitor.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes