close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Tinere Talente



| Organizator:
    Fundatia Regală Margareta a Romaniei
| Categorie:
    Arta si cultura
| Problema de fond
    De foarte multe ori talentul nu este suficient pentru a avea succes in lumea artistica. Studiul,indrumarea unor oameni de specialitate precum si sprijinul financiar sunt elemente necesare pentru dezvoltarea unui tanar artist.Multi tineri se nasc in familii ale caror posibilitati materiale nu permit dezvoltarea talentului lor extraordinar,chiar daca el este descoperit si incurajat de parinti. In ciuda faptului ca urmeaza,cu rezultate remarcabile, o institutie de invatamant cu profil artistic acestia se confrunta cu dificultati in a-si asigura materialele de pictura si instrumentele muzicale, nu au fonduri pentru a participa la cursuri de perfectionare, concursuri sau pentru o expozitie. Astfel, acesti tineri nu au sanse reale de a-si dezvolta potentialul, iar Romania pierde anual talente care altfel ar fi putut fi ambasadorii sai culturali

| Scopul proiectului
    Scopul programului este acela de a oferi sanse egale de dezvoltare profesionala tinerilor care provin din familii cu posibilitati financiare reduse.Prin cele 3 componente ale programului acoperim nevoile de dezvoltare artistica, astfel pe durata unui an putem schimba in bine destinul celor 30 de bursieri.
Obiectivele proiectului:
1.sprijin financiar pentru fiecare din cei 30 de tineri cu o bursa in valoare de 2,000 euro
2. dezvoltarea potentialului artistic printr-un program de mentorat si participarea la o tabara de creatie
3. promovare operei la evenimentele Fundatiei si ale partenerilor


Tinere Talente Tinere Talente Tinere Talente

| Aria geografica
    Bucuresti, Iasi, Cluj-Napoca, Piatra Neamt, Timisoara, Focsani

| Rezumat
    Tinere Talente este un proiect national dezvoltat in sprijinul artistilor romani cu potential, din intreaga tara. In anul 2018 programul a sprijinit un numar de 30 tineri artisti, prin burse individuale, mentorat si promovare. Bursele Tinere Talente au fost oferite pentru 30 de tineri artisti din familii modeste, 15 muzicieni si 15 artisti plastici, elevi si studenti la licee si universitati cu profil artistic, cu varsta intre 14-24 de ani, din intreaga tara. Selectia a fost realizata pe baza criteriului social si de un juriu de specialitate. Fiecare tanar din cei 30 alesi a primit o bursa in valoare de 2.000 de euro. Fundatia a organizat 10 sesiuni de mentorat, o tabara de creatie si un masterclass de muzica de camera.

| Date beneficiari
    Publicul tinta al programului este reprezentat de tineri elevi si studenti de la liceele si universitatile de muzica si arte vizuale din Bucuresti si din tara, tineri care provin din familii cu venituri reduse. In anul 2018 beneficiarii directi au fost 30 de tineri muzicieni si artisti plastici admisi in program (tineri cu varsta cuprinsa intre 14 si 24 de ani), 9 tineri prezenti la masterclass-ul de canto.

| Date beneficiari
    Beneficiarii indirecti sunt membri din familiile tinerilor precum si participantii la evenimentele sustinute in cadrul programului Tinere Talente: expozitiile bursierilor de la arte vizuale, recitalurile si concertele bursierilor de la muzica. Beneficiari indirecti ai programului sunt si telespectatorii sau auditorii emisiunilor in care sunt promovate creatiile tinerilor talentati. Beneficiarii indirecti ai programului Tinere Talente fac parte din medii sociale diverse, din toate categoriile de varsta, sunt iubitori si cunoscatori de arta.

| Activitati
    1. Selectia bursierilor programului in doua etape: prima pe baza de dosar, care include portofoliul artistic si situatia financiara, a doua etapa: evaluarea juriului de specialitate care stabileste bursierii cei mai talentati
2. Realizarea planurilor individuale de dezvoltare pentru toti cei 30 de bursieri admisi, in baza carora tinerii primesc finantarea necesara realizarii fiecarui obiectiv in parte. Scopul acestui plan este de asemenea cel de a ordona si de a prioritiza obiectivele tinerilor, astfel indeplinirea lor devenind mai accesibila.
3. Organizarea mentoratelor si masterclass-urilor planificiate si a calendarului de evenimente. Organizarea Masterclassului de muzica de camera condus de Verona Maier.
Realizarea si vernisajul unei creatii de arta murala la Uzina Dacia din Mioveni.
Organizarea taberei de creatie interdisciplinare la Azuga, alaturi de violonistul Rafael Butaru.
4. Concertul Regal Caritabil din 25 octombrie - a adus pe scena Ateneului Roman bursierii de la muzica, alaturi de Camerata Regala si doi solisiti de talie internationala. Bursierii de la arte vizuale si-au expus lucrarile in foierul Ateneului Roman.
5. Gala Tinere Talente, desfasurata la Teatrul National Bucuresti, a fost evenimentul de absolvire realizat de bursieri, prezentand un recital clasic si expozitia de arte vizuale Tinere Talente.


| Rezultatele proiectului
    In anul 2018, cu ajutorul programului, bursierii Tinere Talente
- au sustinut 10 recitaluri și 4 concerte în calitate de soliști, 3 expoziții individuale și 11 expoziții de grup,
- au participat la 14 masterclasses naționale și internaționale,
- au fost prezenti la 32 concursuri naționale și internaționale obtinand 29 premii (16 premii I și 9 premii speciale)
- au achizitionat 7 instrumente muzicale și diverse materiale de lucru
- au obtinut 3 burse internaționale
- au participat la 10 sesiuni de mentorat cu personalități ale vieții artistice și culturale si la Masterclass-ul de Muzica de camera, sub coordonarea lui Verona Maier.

Beneficiarii programului au primit ajutor financiar care le-a permis sa isi achizitioneze materiale de lucru, instrumente muzicale, participarea la concursuri nationale si internationale, cursuri de pregatire. Au avut oportunitati de cunoastere, de dezvoltare profesionala, de a stabili relatii cu oameni de cultura, relatii cu posibili finantatori. Arta si talentul lor a fost promovat si facut cunoscut in diverse medii sociale si culturale. Dezvoltarea la nivel personal prin cresterea increderii in fortele proprii , interactiuni cu persoane din medii diverse, stimularea lucrului in echipa, respectul fata de arta si munca celorlati colegi ai lor sunt cateva din beneficiile si efecte pe termen lung .


| Bugetul
    673036,35

| Parteneri
    Institutii: Universitatea Naţională de Muzică din București, Universitatea Naţională de Arte din București, Filarmonica George Enescu, Teatrul Naţional București, EliteArt Gallery Bucureşti Sponsori: BRD Groupe, Kaufland Romania, Groupe Renault, B&B Collection, Sofmedica, Intermedicas Siqua Hotel, Star Storage, Resdence Hotels

| Website proiect
    http://www.tineretalente.org/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes