close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Future Makers



| Organizator:
    Social Innovation Solutions
| Categorie:
    Dezvoltare economica si sociala
| Problema de fond
    Cu o rata a somajului in randul tinerilor de peste 19%, Romania are nevoie de solutii pentru a-si ajuta tinerii. In acelasi timp in Romania 25% dintre tineri isi doresc sa porneasca o afacere, dar doar 1% chiar fac asta. Future Makers isi propune sa ajute tinerii interesati de antreprenoriat sa treaca de la idee la actiune. Desi exista multe alte programe si forme de accelerare sau incubare in antreprenoriat, in mod special in ultimii ani, foarte putine se adreseaza in mod direct tinerilor si mai ales ideilor incipiente. Consideram ca aceasta etapa de pre-accelerare, invatare prin practica si acces la comunitati de experti este esentiala in construirea unei culturi antreprenoriale sanatoase la nivel national.

| Scopul proiectului
    Echiparea a peste 2300 de tineri cu atitudinea, cunostintele si comunitatea necesara pentru a intelege elementele de baza ale antreprenoriatului si tendintele viitoare. Sustinerea a 55 de idei antreprenoriale orientate catre impact aflate in stadiu timpuriu pentru implementare si crestere (finalistii Future Makers), cu peste 150 de persoane implicate in echipele selectate.

Infiintarea unei retele de tineri antreprenori si startup-uri aflate intr-o etapa timpurie pentru a se sprijini reciproc si pentru a deveni organizatiile durabile de maine.


Future Makers Future Makers Future Makers

| Aria geografica
    Roman, Bacau, Piatra Neamt, Iasi, Slatina, Alba, Craiova, Constanta, Targu Mures, Sibiu, Cluj, Timisoara, Ploiesti, Râmnicu Valcea, Galati, Targoviste, Curtea de Arges, Slobozia, Tg Jiu, Bucuresti

| Rezumat
    Future Makers este un program educațional de antreprenoriat conceput pentru a incuraja tinerii si in special femeile tinere, din toata Romania, pentru a se aventura in lumea afacerilor si pentru a intelege al 4-a revolutie industriala, tendintele viitoare prin participarea la ateliere de antreprenoriat si pregatirea societatii pentru aceasta, prin idei care fac din viitorul acesta unul sustenabil. Future Makers se adreseaza tinerilor persoane cu varste cuprinse intre 18 și 29 de ani. Proiectul Future Makers 2019 s-a adresat tinerilor din 18 orașe, unde au avut loc ateliere de antreprenoriat cu 2000 de tineri, au fost propuse peste 115 idei de afaceri orientate spre viitor. In etapa de incubare, au fost selectate 55 de idei, propunand diferite solutii din peste 12 domenii, de la educatie, mediu, sanatate, mobilitate si cele mai noi tehnologii care fac activitatile noastre in viața de zi cu zi și in afaceri mai eficiente. Finalistii au participat la o sesiune de pitch in cadrul Future Makers Day, parte din Future Summit ce are loc anual in noiembrie. In 2019 au fost selectate 7 idei castigatoare ce au primit premii totale in valoare de 20000 de euro. Proiectul angreneaza peste 20 de parteneri locali (organizatii studentesti, HUBs si spatii de coworking, universitati s.a) si peste 50 de mentori si experti.

| Date beneficiari
    Tineri din toata tara participanti la programul educational - 2000, Tineri si echipe de tineri finaliste - 150 din care 52 de femei

| Date beneficiari
    Mentori si experti implicati - peste 50, parteneri locali - peste 20

| Activitati
    Educatie antreprenoriala pentru 2000 de tineri sub forma atelierelor de generare de idei de afaceri si modele de afaceri bazate pe Business Model Generation si proiectarea impactului, astfel incat tinerii sa dobandeasca abilitatile de a gandi si dezvolta idei antreprenoriale. Atelierele includ, de asemenea, o parte semnificativa de conversatie despre tendintele viitoare si modul in care tehnologia va contura mediul antreprenorial in urmatorii ani. Atelierele se desfasoara in peste 20 de orase alaturi de parteneri locali. Sunt selectate cu ajutorul unui juriu independent cu expertiza in mediul de afaceri peste 50 de echipe care intra intr-un program de incubare si de mentorat. Programul de incubare include ateliere de sales, inovatie, marketing, resurse umane, finante, legal, etc., si conversatii despre tendintele viitorului precum si un bootcamp de 3 zile. De-a lungul proiectului se desfasoara si o serie de discutii si conversatii cu factorii de decizie politici si partile interesate nationale si locale pentru a explora modalitati de a contribui la transformarile educationale si de antreprenoriat. Acelasi juriu selecteaza in urma unei zi de pitching echipele castigatoare care primesc finantare si ore de consultanta juridica si de business. In cadrul Future Makers participantii poti castiga marele premiu de 5000 euro, 5 premii de 2500 de euro sau un premiu al publicului de 2500 de euro.

| Rezultatele proiectului
    Peste 2000 de tineri au invatat principiile construirii unui plan de afaceri si de utilizare a Business Model Canvas. De asemenea au aflat care sunt trend-urile la nivel global care structureaza dezvoltarea socio-economica. 150 de tineri au beneficat de programul intensiv de incubare de 4 luni. 35 de echipe (din 55 finaliste) au ajuns in etapa de pitching. Reteaua si comunitatea finalistilor s-a dezvoltat si s-au creat colaborari noi, inclusiv ulterior finalizarii proiectului. Ideile de afaceri castigatoare in marea finala au vizat digitalizare in industria forestiera, o platforma digitala de reciclare, o metoda de a trata fobiile in VR, o aplicatie de educatie financiara, o statie modulara de incarcare a scuterelor electrice si o aplicatie de management al proprietatilor, iar premiul publicului a fost acordat unei solutii ecologice de productie a sosetelor prin folosirea bumbacului reciclabil.

| Bugetul
    847580

| Parteneri
    Global Shapers Bucharest Hub, Social Innovation Solutions Association, Fundatia Coca Cola, The Coca Cola Romania

| Website proiect
    www.futuremakers.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes