close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



#ButonulRosu - Achizitie si implementare sistem SINC (Siguranta Ingrijirii Nou Nascutilor Critici) la Sectia ATI Marie Curie



| Organizator:
    Asociatia La Primul Bebe
| Categorie:
    Sanatate
| Problema de fond
    LaPrimulBebe organizeaza de 2 ori/an campanii umanitare care sprijina sistemul medical pentru mamele si copiii din Romania. Oferim astfel membrelor comunitatii noastre sansa de a da inapoi comunitatii, pentru tot sprijinul gratuit primit pe durata anului,implicandu-se in aceste campanii.
De fiecare data cautam proiecte care sa aiba un impact semnificativ asupra vietii sau sigurantei si calitatii serviciilor medicale destinate mamelor si copiilor.Cautam si medici care sa poata multiplica ajutorul oferit de noi.
In cazul proiectului #ButonulRosu, nevoia identificata initial a fost sistemul de supra-avertizare necesar sectiei TINN Marie Curie,unde desi erau bine ingrjiti si exista aparatura, bebelusi tot mureau din cauza acestei lipse. S-au stans bani mai multi si surplusul a mers catre proiectul nr 2 din lista intocmita,Maternitatea Sibiu


| Scopul proiectului
    Scopul propus era sa nu mai lasam niciun bebelus critic ce ajunge pe sectia TINN Marie Curie sa moara pentru ceva ce ar putea fi cumparat cu bani (sistemul de supra-avertizare). 115.000 eur erau suficienti pentru a nu permite niciunui bebelus sa moara accidental.
Nestiind niciodata cati beni se pot strange intr-o campanie umanitara, obiectivele au fost etapizate:
- obiectivul 1 - 88.000 eur pentru a dota cu monitorizarea necesara 14 boxe
- obiectivul 2 - 115.000 eur pentruu a dota cu monitorizarea necesara toata sectia
- obiectivul 3 - daca strangem mai mult sa ajutam maternitatea de la Sibiu


#ButonulRosu - Achizitie si implementare sistem SINC (Siguranta Ingrijirii Nou Nascutilor Critici) la Sectia ATI Marie Curie #ButonulRosu - Achizitie si implementare sistem SINC (Siguranta Ingrijirii Nou Nascutilor Critici) la Sectia ATI Marie Curie #ButonulRosu - Achizitie si implementare sistem SINC (Siguranta Ingrijirii Nou Nascutilor Critici) la Sectia ATI Marie Curie

| Aria geografica
    Bucuresti si Sibiu

| Rezumat
    Rezultatele campaniei umanitare #ButonulRosu au fost dotarea:
A) Spitalului de urgenta copii Marie Curie cu un sistem de supra-avertizare pentru toate boxele de pe sectia de terapie intensiva nou nascuti. Sistemul se numeste SINC (Siguranta Ingrijirii Nou Nascutilor Critici)
B) Spitalului de Urgenta Sibiu cu un incubator stationar si transport prematuri ultraperformant pentru sectia de terapie intensiva prematuri si o masa radianta infa warmer 1, cu multe accesorii extrem de utile, pentru sala de nasteri

Nevoile identificate:
A) Desi sectia de terapie intensiva era dotata cu aparatura performanta necesara dozajului tratamentului si a monitorizarii functiilor vitale, viata bebelusilor era in permanent pericol deoarece era nevoie ca cineva sa fie langa ei si sa monitorizeze 24/24 aparatele&indicatorii,ca nu cumva sa iasa un tub cand se misca bebelusul sau sa se inrautateasca vreun indicator vital. Astfel a aparut nevoia esentiala de a avea un sistem de supra-avertizare care sa fie conectat la toate aparatele, astfel incat atunci cand un tub se desprindea sau un indicator iesea din parametrii optimi, medicul si asistenta sa fie instant anuntati pe pager, si informatia sa fie afisata in timp real pe ecrane mari in sala medicilor. 300 de copii/an beneficiaza de aceast sistem si viata lor este in mai mare siguranta datorita implementarii lui.
B) La Sibiu nu exista niciun incubator atat de performant, iar nevoia era imensa, intrucat acolo sunt internati si bebelusi critici din judetele invecinate. De asemenea se folosea o singura sala de nasteri din cauza lipsei acelei mese radiante.

Campania umanitara a avut loc strict in cadrul grupurilor de Facebook LaPrimulBebe si in 7 zile s-au strans 155.260 EUR, bani cu care s-au putut rezolva toate problemele descrise.


| Date beneficiari
    Anual: 300 bebelusi internati in sectia TINN Marie curie, 2000 de mame care nasc in maternitatea Spitalului Judetean Sibiu, toate utilizand masa radianta, 3-400 bebelusi prematuri/an in Spitalul Judetean Sibiu utilizand incubatorul

| Date beneficiari
    familiile beneficiarilor directi, mamele care au mai mare incredere in maternitatea din orasul lor stiind ca este mai bine dotata si pregatita in caz de bebelus prematur

| Activitati
    Proiectul a fost compus din 3 etape:
1. Campania umanitara
2. Achizitia sistemului
3. Implementarea sistemului pe sectie
Detalii:
1. Campania umanitara s-a desfasurat pe sistemul campaniilor umanitare marca LaPrimulBebe, respectiv licitatii online, organizate exclusiv in cadrul grupurilor inchise de Facebook LaPrimulBebe din Bucuresti si din tara. Toate comunitatile LaPrimulBebe din tara s-au alaturat aceleiasi cauze.
Comunicarea pre-campanie si pe durata campaniei a avut loc, de asemenea, exclusiv in grupuri. Durata licitatiei online a fost de 7 zile, timp in care mamele licitau pentru produsele sau serviciile oferite. In a 7a zi la ora stabilita s-au desemnat castigatorii care, apoi, timp de o saptamana, au efectuat platile produselor/serviciilor castigate.
2. Achizitia echipamentelor s-a facut in stransa consultare cu medicii sefi de sectie, respectiv Dl. Dr. Catalin Cirstoveanu pentru Marie Curie si Dna. Dr. Livia Ognean pentru Sibiu. Echipamentele au fost achizitionate direct de catre Asociatia LaPrimulBebe, cu livrare si instalare direct in spitale.
3. Odata ajunse echipamentele, instalarea a fost facuta de specialisti in cel mai rapid timp pentru a putea fi data in functiune. Am mers si am vazut implementarea/produsele finale livrate in ambele cazuri (si Bucuresti si Sibiu), pentru a le verifica functionalitatea.


| Rezultatele proiectului
    A) Implementarea sistemului de supra-avertizare SINC pe sectia TINN Marie Curie a adus siguranta si a scazut la zero mortalitatea pe motiv de eroare umana sau lipsa de prezenta, pentru 425 de bebelusi pana la finalul anului 2019, proiectul fiind implementat si functional incepand cu 1 iulie 2018.
B) Peste 2800 de nasteri au avut loc la Spitalul Judetean Sibiu utilizand masa radianta achizitionata si sute de bebelusi prematuri au utilizat incubatorul performant sponsorizat pana la finalul anului 2019.


| Bugetul
    728426,40

| Parteneri
    Spitalele sponsorizate: Spitalul clinic de urgenta pentru copii Marie Curie Bucuresti si Spitalul Judetean de Urgenta Sibiu

| Website proiect
    www.laprimulbebe.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes