close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Voluntarii campaniilor umanitare LaPrimulBebe



| Organizator:
    Asociatia La Primul Bebe
| Categorie:
    Proiecte si campanii de voluntariat
| Problema de fond
    Mamele, bebelusii si copiii din Romania merita un sistem de sanatate infinit mai bun decat cel existent in momentul de fata, deci identificarea nevoilor este extrem de usoara...identificarea locurilor in care sa se poata investi si implementa proiecte este cea care prezinta de multe ori dificultati.

| Scopul proiectului
    Obiectivul campaniilor umanitare este intotdeauna strangerea fondurilor necesare pentru implementarea proiectelor. Intrucat nu putem fi sigure niciodata de suma care se va strange, avem in vedere ca proiectele pe care ne propunem sa le realizam sa fie modulare, respectiv sa poata fi realizata o parte daca se strange o suma de bani, o a doua parte daca strangem mai mult si asa mai departe. Pana acum fiecare campanie ne-a depasit asteptarile si am putut implementa direct varianta de proiect optima sau chiar mai mult.

Voluntarii campaniilor umanitare LaPrimulBebe Voluntarii campaniilor umanitare LaPrimulBebe Voluntarii campaniilor umanitare LaPrimulBebe

| Aria geografica
    Bucuresti (si cazurile grave din toata tara care ajung in sectie), Jud. Timis si regiunea inconjuratoare, Moreni, Valcea

| Rezumat
    Prin campaniile umanitare LaPrimulBebe oferim mamelor comunitatii sansa de a isi manifesta recunostinta pentru sprijinul gratuit primit din partea asociatiei pe durata intregului an, prin sansa de a contribui intr-o campanie umanitara ce fie salveaza vieti, fie modifica in bine in mod semnificativ vietile mamelor si copiilor din Romania.
In perioada analizata am organizat 4 campanii umanitare:
primavara 2018 - campania #ButonulRosu prin care am dotat sectia TINN Marie Curie cu un sistem de supraavertizare care face diferenta dintre viata si moarte sau dintre viata cu sau fara handicap, reducand la zero erorile umane sau tehnice si am dotat cu aparatura necesara sectia de Terapie Intensiva Prematuri a Spitalului Judetean Sibiu si Maternitatea Sibiu, sala de nasteri.
iarna 2018 - campania #Diagnostic85 prin care am refacut laboratoarele clinicii de oncologie pediatrica a spitalului Louis Turcanu din Timisoara, precum si zona de cabinete medicale de consultatii pentru pacienti (intreg parterul spitalului). Asociatia noastra a strans banii prin campania umanitara proprie, iar Asociatia Daruieste Viata a implementat proiectul
primavara 2019 - campania #VremOM prin care am reconditionat si renovat integral sectia de pediatrie a Spitalului Municipal Moreni (800mp).
iarna 2019 - campania #BunVenit prin care ne propunem renovarea sectiei de neonatologie a Spitalului Judetean Ramnicu Valcea.Pana la finalul anului 2019 a fost finalizata campania umanitara (procesul de strangere de fonduri cu care aplicam dpdv al actiunii de voluntariat, implementarea efectiva fiind inceputa anul acesta, in 2020). Dar componenta de voluntariat a avut loc in decembrie 2019.
Suma stransa in cele 4 campanii a fost de 1075000 EURO, cu 330 voluntari implicati in gestionarea campaniilor umanitare.


| Date beneficiari
    Anual 9800 beneficiari directi: 300 bebelusi internati in sectia TINN Marie curie, 2000 de mame care nasc in maternitatea Spitalului Judetean Sibiu, toate utilizand masa radianta, 3-400 bebelusi prematuri/an in Spitalul Judetean Sibiu utilizand incubatorul, 1500 persoane care beneficiaza de laboratoarele de analiza de la Clinica de Oncologie Timisoara (800 internati in saloane, 400 internati in sectia de transplant medular si 300 pacienti cu analize fara internare), 1900 bebelusi nascuti in maternitatea din Valcea care ajung in sectia de neonatologie, 3700 de copii tratati in sectia de pediatrie de la moreni, din care 1500 internati.

| Date beneficiari
    familiile beneficiarilor directi, mamele care au mai mare incredere in maternitatea/spitalul din orasul lor stiind ca este mai bine dotata si pregatita in caz de bebelus prematur

| Activitati
    Proiectul pe care il supunem deliberarii aici nu este propriu-zis una dintre cele 4 campanii efectuate pe durata acestor 2 ani, cat conceptul de campanie umanitara LaPrimulBebe in sine, intrucat acesta este proiectul general care necesita voluntari si care a atras 330 de voluntari in cele 4 campanii.
Activitatile care garanteaza succesul unei campanii sunt cladite pe durata unui an intreg.
Mamele contribuie in principal pentru ca primesc sprijin pe durata intregului an si sunt recunoscatoare si atasate de comunitate.
In cadrul campaniilor umanitare propriu-zis au loc o serie de actiuni, precum identificarea si obtinerea de licitatii speciale (experiente unice, etc), actualizarea permanenta a platformei de licitatii cu voluntarii programatori, administrarea postarilor de licitatie pe durata campaniei pentru a respecta regulamentul. Apoi urmeaza partea de verificare a tuturor platilor efectuate (mii de plati) pentru a ne asigura ca toata lumea care a licitat produse/servicii a si achitat. Ulterior incepe partea de implementare efectiva a proiectului: contractare project manager, firme de arhitectura, constructii, apoi achizitii, deplasari la fata locului etc. In tot acest timp mamele sunt tinute la curent cu etapele principale de dezvoltare. Toate aceste elemente fac parte din modul de desfasurare si din implementarea unei campanii umanitare marca LaPrimulBebe.


| Rezultatele proiectului
    Rezultatele proiectului au fost:
Dpdv al voluntariatului: 330 de voluntari in cele 4 campanii & incurajarea mamelor sa desfasoare activitati de voluntariat. Multe au marturisit ca au simtit un beneficiu enorm prin faptul ca fiind voluntari in campaniile noastre umanitare (lucru care putea fi facut din confortul casei lor, langa bebelusi) s-au simtit utile, au simtit ca sunt bune si la altceva in afara de gospodarie si bebelus si s-au reconectat cu latura lor profesionala.
-Dpdv al rezultatelor: 9800 beneficiari directi si 1.075.000 EURO investiti in sistemul medical romanesc, in beneficiul mamelor si copiilor tarii


| Bugetul
    5180000,00

| Parteneri
    In cadrul campaniei umanitare #Diagnostic85, asociatia care a implementat proiectul a fost Asociatia Daruieste Viata

| Website proiect
    www.laprimulbebe.ro





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes