close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Sectia de Radiologie Copii Arad



| Organizator:
    Asociatia Cetatea Voluntarilor Arad
| Categorie:
    Sănătate
| Problema de fond
    Am început reabilitările secțiilor de Pediatrie atunci când în familia noastră am avut necajul de a avea o fetița bolnavă, atunci am văzut și mai ales am simțit nevoia unei secții conforme, a unei băi proprii, nu una pe hol comună, a unui pat în care și tu ca și însoțitor poți să te odihnești.
Am mai început și din dorința de a investii în copii deoarece copii sunt viitorul nostru al tuturor.
n spitalul Județean Arad nu s-a mai investit de foarte multa vreme în condițiile pacienților, s-au axat foarte mult pe achiziția de aparatura medicală, iar condițiile secțiilor de copii erau absolut groaznice, de foarte multe ori părinții alegeau să își trateze copii acasă decat să stea internate in acele ''lagăre'' dupa cum ziceau ei.


| Scopul proiectului
    Din anul 2017 ne-am propus să reabilităm complet la standarde foarte înalte toate secțiile de pediatrie din județul nostru, până în prezent am reușit să reabilităm complet 6 secții. Scopul nostru este să ridicăm prin confort, dotare si eficientizare a actul medical, și binențeles să ușurăm perioada de spitalizare și refacere a copiilor internați pe secțiile reabilitate de către asociația noastră. În același timp ne dorim să oferim condiții și însoțitorilor care se internează cu copilul bolnav.

Sectia de Radiologie Copii Arad Sectia de Radiologie Copii Arad Sectia de Radiologie Copii Arad

| Aria geografica
    Arad

| Rezumat
    Proiectul de reabilitatre a secție de Radiologie Copii din incinta Spitalului Județean Arad face parte din programul ‘’Cu drag pentru viitor’’, program în care ne propunem să reabilităm toate secțiile de Pediatrie. În acest program am reabilitat până în prezent 5 secții de Pediatrie iar la începutul anului 2021 am început șantierul de pe secția de Radiologie Copii, unde am avut de înfrumusețat și dotat la standarde foarte înalte aceasta sectie. Pentru ca secția să fie conformă și ca să primească acreditarea au trebuit schimbate multe circuite și să facem băi noi pentru a crește substanțial condițiile pacienților dar și a insoțitorilor acestei secții.
Ca și asociație ne-am îndreptat gândurile și sufletul către domeniul sănătății din dorința de a face ceva pentru copii, și când au copii mai mare nevoie de suport este atunci când le este greu, când o boală ii necăjește, atunci copii sunt cei mai vulnerabili. Din această dorință a început programul ''cu drag pentru viitor''.
Fiecare incapere din aceasta sectie este dotata cu toata aparatura de care este nevoie, televizor, frigider, cuptor cu microunde.
Am reușit în decembrie 2021 să predam copiilor acestă sectie la cele mai înalte standarde pentru ca vizita lor la spital să fie una cât mai plăcută. Modernizând și dotând această secție, ne place să credem că am ridicat și foarte mult actul medical.


| Date beneficiari direcţi
     Peste 7000 de copii sunt internați anual pe secția de Pediatrie II cu vârste cuprinse intre 3 - 18 ani sunt beneficiari direcți ai proiectului.

| Date beneficiari
    Peste 7000 de copii sunt examinati anual pe secția de Radiologie copii cu vârste cuprinse intre 3 - 18 ani sunt beneficiari direcți ai proiectului. Fiind secție de pediatrie fiecare copil se interneaza cu un apartinator iar acesția devin beneficiari indirecți.

| Activitati
    Activitățiile pe toată perioada proiectului au fost multe deoarece proiectul a fost desfăsurat pe o perioadă lungă, le vom enumera pe cele mai importate.
Am început cu obținerea de avize și de refacere a circuitelor. Pentru ca să avem un aviz favorabil din partea organelor de control ulterior am avut nevoie de o planșă avizată de un medic epidemiolog și de un arhitect, abia dupa aceea am început șantierul propriu zis.
În parteneriat cu o firmă de design interior am pregătit un design prietenos, vesel și animat pentru copii care se vor interna pe această secție.
Pe șantier am golit toată secția, am dat tot jos de pe pereți până la cărămidă, am făcut o dezinfecție și o dezinsecție cu o firmă specializată în domeniu. Am început prin a face correct compartimentările noi, să tragem fire noi pentru a schimba complet instalația electrică, instalația de fum incediu și cea sanitară, toate acestea înlocuite complet.
Pentru a limita oarecum accesul vizitelor pe secție pentru a reduce pe cât posibil contaminarea cu microbi din afară a secției am pus un sistem audio-video prin care aparținătorii pot să comunice cu cei internați. În saloanele unde asistentele nu au contact vizual cu pacienți am pus camere video pentru ușurarea actului medical. Toți pereții i-am îmbrăcat în rigips iar pe pereți și pe pardoseala am pus tarchet special și conform noilor norme avizate de Ministerul Sănătății.


| Rezultatele proiectului
    Încă de pe șantier oamenii erau încântați de noua secție în care la o problemă de sănătate a copiilor lor vor găsi un mediu cald și plăcut în care se pot vindeca. Mii de copii beneficiază anual de actul medical și de condiții hoteliere , pe când înainte de reabilitare condițiile erau deplorabile.

| Bugetul
    422,415,53

| Parteneri
    Consiliul Judetean Arad, Spitalul Clinic de Urgenta Arad, Arhiepiscopia Aradului, Guala Pack Nadab, Aptiv, Webasto

| Website proiect
    http://cetatea-voluntarilor.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes