close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Re:Connect



| Organizator:
    Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică
| Categorie:
    Tineri de bine
| Problema de fond
    Beneficiarii direcți ai proiectului au fost 36 de tineri de liceu, din Turda și Câmpia Turzii, dornici să pună umăr la umăr pentru ocrotirea mediului, chiar și prin acțiuni la nivel micro. Beneficiarii indirecți au fost 2500 de persoane informate de proiect de pe paginile de social media, prietenii și familia beneficiarilor direcți, inclusiv localnicii din comunitățile din care participanții fac parte (în caz de nevoie, de accident, beneficiarii direcți pot interveni și acorda primul ajutor în comunitate. De asemenea, ei pot determina și alți tineri să ecologizeze, să protejeze natura, să construiască o societate verde).

| Scopul proiectului
    Beneficiarii au fost implicați astfel:
1.Curs de prim ajutor: Tinerii au adresat întrebări și au exersat practic tehnicile de prim ajutor, printr-o simulare.
2.Organizarea locului de campare: Tinerii au participat la acțiuni de realizare a focului de tabără și de montare a corturilor, folosind metode prietenoase cu mediul.
3.Drumeții: Adolescenții au conștientizat importanța ocrotirii mediului prin drumețiile parcurse, unde au sesizat daunele aduse prin deșeuri, defrișări și erbicidări.


Re:Connect Re:Connect Re:Connect

| Aria geografica
    Echipa a fost formată din membri cu vârste cuprinse între 16 și 23 de ani.

| Rezumat
    Scopul acestui proiect a fost promovarea ocrotirii mediului în rândul tinerilor și învățarea acestora a diferitelor tehnici de supraviețuire. Astfel ne-am stabilit 3 obiective:
1.Formarea unor competențe de prim ajutor, pentru un număr de 25 de tineri.
2.Stimularea lucrului în echipă prin două activități: montarea corectă a unui cort și realizarea unui foc de tabără, astfel încât acestea să nu dăuneze naturii.
3.Conștientizarea importanței ocrotirii mediului în rândul tinerilor, prin drumeții, în cadrul cărora aceștia pot sesiza direct daunele mediului.


| Date beneficiari direcţi
    Re:Connect reprezintă un proiect cu efecte pozitive, de durată, în comunitate. Acest proiect produce următoarele rezultate:
1.Rezultat pe termen scurt: Adolescenții au petrecut 3 zile în mijlocul naturii, neavând acces la platforme digitale. Pe parcursul acestor zile, tinerii s-au bucurat de compania celorlalți participanți, de peisajele naturii și de activitățile antrenante. Astfel drumețiile și discuțiile în jurul focului de tabără i-au ajutat pe tineri să abandoneze tehnologia, să socializeze, să-și dezvolte un comportament pozitiv și prietenos privind importanța ocrotirii mediului.
2.Rezultat pe termen mediu: 30 de tineri au învățat tehnici de acordare a primului ajutor în caz de urgență, aceștia au fost învățați să realizeze compresii toracice, respirația gură la gură, manevra Heimlich, dar și cum să trateze mușcăturile unor animale, leziunile la nivelul membrelor și arsurile.
3.Un rezultat pe termen lung îl reprezintă cei 30 de tineri participanți la proiect, care vor oferi și altor cetățeni informațiile acumulate în cadrul taberei, legate de metodele prin care pot ocroti mediul. Tinerii vor fi mai conștienți de problemele din mediu, vor proteja natura, reciclând, având grijă de locurile în care vor arunca deșeuri. În plus, formându-și această percepție sănătoasă despre îngrijirea naturii, ei îi vor încuraja și pe cei din jur să facă la fel.


| Date beneficiari
    Pentru a organiza eficient proiectul, am recrutat 6 voluntari care activează în cadrul organizației. Acest grup s-a implicat activ în toate activitățile aferente proiectului. Voluntari au realizat design-uri, au redactat texte pentru promovarea taberei, au conceput activitățile desfășurate în cadrul inițiativei, au recrutat beneficiarii, ajutând în acest mod la organizare. De asemenea, împreună cu acești elevi de liceu ne-am consultat privind activitățile pe care ar dori tinerii de vârsta lor să le desfășoare în natură. De asemenea, în urma finalizării proiectului, cei 6 tineri au preluat testimoniale de la participanți și le-au centralizat, pentru a putea constata aspectele pozitive și negative ale proiectului.
Pe tot parcursul inițiativei, voluntarii au fost ajutați și mentorați de către coordonatorul de proiect, într-un mod prin care aceștia să își dezvolte cât mai multe competențe.


| Activitati
    Activitățile derulate pentru implementarea proiectului au fost:
1.Brainstorming: Ne-am consultat împreună cu 6 reprezentanți ai tinerilor de liceu privind activitățile pe care ar dori să le desfășoare în natură. Astfel am aflat că aceștia doresc să deprindă competențe de prim ajutor, de construcție a unui foc de tabără, a unui cort și să efectueze drumeții, dar și să socializeze și să se relaxeze. 2.Activitățile de pe parcursul proiectului: S-a realizat un curs de prim ajutor de bază, unde tinerii au învățat cum pot salva vieți cu ajutorul unor manevre simple, dar vitale. În plus, au mai avut loc drumeții, în care participanții au putut observa mai atent mediul și modul în care acesta este afectat de deșeuri. O activitate care implică, de asemenea ocrotirea cadrului natural o reprezintă organizarea focului de tabără, unde tinerilor li s-a prezentat locul potrivit în care pot instala focul fără să producă pagube naturii. 3.Evaluare corectitudinii manevrelor de prim ajutor învățate: Participanții și-au dovedit abilitățile obținute în urma cursului de prim ajutor, pe baza unor simulări de accidente, prin care au intervenit și au aplicat tehnicile învățate. În urma acestei activități li s-au corectat și explicat greșelile produse, urmărindu-se îmbunătățirea stilului de practică al manevrelor.
4.Promovarea rezultatelor: Am comunicat desfășurarea activităților inițiativei pe paginile media ale organizației.


| Rezultatele proiectului
    Bugetul proiectului a fost de 980 RON, obținuți prin intermediul donațiilor de la persoane fizice.

| Bugetul
    Iulia-Denisa Cîmpean, președinte Asociația The Da Vinci System, iuliac1211@gmail.com - colaborator în cadrul proiectului

| Parteneri
    Re:Connect a fost un proiect implementat de Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică, care și-a propus promovarea importanței protejării mediului înconjurător în rândul tinerilor, printr-o serie de activități, precum: exerciții practice de montare a unui cort, prin care mediul să nu fie deteriorat, de construcție a unui foc de tabără, care să nu afecteze vegetația din jur, cursuri de prim ajutor, drumeții.
Din cauza pandemiei, tinerii au fost forțați să își desfășoare activitățile din viețile de zi cu zi, în interior, implicit în mediul online. Astfel, s-a creat o lipsă a interacțiunii fizice cu alte persoane, dar și o nevoie de a petrece timpul în natură. Cu această ocazie, am plănuit o tabără de 3 zile, prin care să-i reconectăm pe tineri atât cu natura, cât și cu ceilalți . Această tabără s-a intitulat a fi una de aventură, de supraviețuire, în care tinerii au deprins abilități de montare a unui cort, de realizare a unui foc de tabără, care să nu dăuneze mediului. De asemnea, au participat la cursuri de prim ajutor în aer liber unde au învățat să aplice diverse tehnici în cazuri critice. Mai mult, pentru a le crește gradul de conștientizare asupra ocrotirii naturii, am organizat drumeții și activități de protejare a mediului. Prin intermediul acestora, participanții au observat direct modurile în care natura este afectată, iar mai apoi au găsit soluții împotriva deteriorării cadrului natural.


| Website proiect
    https://www.facebook.com/groups/174285570534614/permalink/405346420761860/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes