close

Abonează-te la newsletter

Lasă-ne adresa de email
și fii primul care află noutățile.




Participanti & Proiecte



Citizenship Lab II - Green Edition



| Organizator:
    Asociatia April Hub
| Categorie:
    Protecția mediului
| Problema de fond
    Am optat pentru inițierea unui proiect în aceasta sferă datorită comunității locale, mai precis, pe perioada desfășurării altor proiecte, la sfârșitul evenimentelor am aplicat un chestionar de feedback, unde se regăsea și întrebarea „Ce teme ați vrea să fie dezbătute în următoarele
proiecte ale Asociației April Hub?”. Cele mai frecvente răspunsuri, în proporție de 60%, au fost legate de reciclare și protecția mediului.
De asemenea, la baza proiectului a stat și obiectivul #10 Europa verde și Durabilă din Strategia Uniunii Europene pentru tineret pentru perioada 2019-2027, precum și obiectivele SDG: acțiunea climatică
(obiectivul 13), protejarea, restaurarea și promovarea vieții terestre (obiectivul 15) sau consum și producție responsabile (obiectivul 12).


| Scopul proiectului
    Proiectul Citizenship Lab II - Green Edition a avut ca obiectiv să genereze o societate de tineri informați și activi din punct de vedere al protejării mediului, capabili să producă o schimbare în acțiunile lor de zi cu zi.
Obiectivele specifice ale proiectului au fost:
1. educarea tinerilor cu privire la reciclarea selectivă;
2. informarea tinerilor cu privire la protecția mediului înconjurător;
3. educarea tinerilor cu privire la consumul responsabil de resurse;
4. planificarea, amenajarea și întreținerea unei grădini comunitare.


Citizenship Lab II - Green Edition Citizenship Lab II - Green Edition Citizenship Lab II - Green Edition

| Aria geografica
    Craiova

| Rezumat
    În contextul celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă (SDG), incluse pe Agenda 2030 la nivel mondial, a Programului de Acțiune pentru Mediu al UE, precum și a existenței unui spațiu verde restrâns în orașe, departe de standardele Uniunii Europene, mediul înconjurător confruntându-se cu schimbări climatice semnificative, vizibile și accelerate, cauzate de activitatea umană, astfel am simțit nevoia unui proiect ce se axează pe protecția mediului înconjurător, dar și un proiect inovativ, ce aduce un nou concept în comunitate, acela de grădină comunitară.
Obiectivele proiectului au fost următoarele:
1. educarea tinerilor cu privire la reciclarea selectivă;
2. informarea tinerilor cu privire la protecția mediului înconjurător;
3. educarea tinerilor cu privire la consumul responsabil de resurse;
4. planificarea, amenajarea și întreținerea unei grădini comunitare.
Cea mai importantă realizare este amenajarea unei grădini comunitare în cadrul unei instituții de învățământ, grădină ce în continuare este întreținută, și prin care participanții și-au dezvoltat abilitățile de grădinărit, au văzut procesul de producție al hranei și au descoperit beneficiile recreeri în aer liber, mai ales în contextul pandemiei COVID-19.
În cadrul proiectului au avut loc și o serie de ateliere creative de reutilizare a deșeurilor, dar și seminare și campanii de informare pe teme cu privire la protecția mediului.


| Date beneficiari direcţi
    209 - beneficiari copii și tineri; 1.076 - beneficiari ce au urmărit până la capăt clipurile postate pe rețele sociale;

| Date beneficiari
    Peste 1000, părinții, prietenii, colegii, etc. beneficiarilor direcți

| Activitati
    Pentru a ne atinge obiectivele au avut loc următoarele activități:
- educarea tinerilor cu privire la reciclarea selectivă: au avut loc două seminare, unul fizic, unul online, în care au vorbit despre importanța reciclării și cum putem recicla selectiv. A urmat un atelier de creație prin care participanții și-au dezvoltat abilitățile creative și au învățat să reutilizeze deșeurile, dându-le o a II - a viață.
- informarea tinerilor cu privire la protecția mediului: a avut loc o campanie de informare fizică la Liceul Teoretic Tudor Arghezi și Facultatea de Horticultură Craiova, apoi din cauza pandemiei campania s-a mutat în online, pe rețele de socializare, unde am postat diverse animații video și grafice.
- educarea tinerilor cu privire la consumul responsabil de resurse: au avut loc două seminare online în care am vorbit despre cum ne putem schimba obiceiurile de zi cu zi pentru a minimaliza consumul resurselor mediului înconjurător
- planificarea, amenajarea și întreținerea unei gardini comunitare: pentru acest obiectiv am realizat un apel de voluntari, alături de care am amenajat grădina, urmând apoi o serie de ateliere de grădinărit și activități constante de întreținere a grădinii.


| Rezultatele proiectului
    Beneficiarii au dezvoltat o atitudine responsabilă față de mediul înconjurător și schimbările climatice, devenind conștienți de impactul pe care îl pot avea prin acțiunile lor de zi cu zi.
Participanții la atelierele de reutilizare a deșeurilor au căpătat abilități practice și creative, înțelegând și importanța reutilizării și nevoia de imaginație.
Beneficiarii atelierele de lucru realizate în cadrul grădinii comunitare, și-au dezvoltat abilitatea de grădinărit, precum și o serie de cunoștințe în ceea ce privește îngrijirea plantelor și importanța acestora în viața noastră. Lucrând, practic, au căpătat abilități de plantare și îngrijire a fructelor, legumelor, a hranei, dar și a plantelor decorative.
De asemenea, în urma participării la seminare sau în cadrul campaniei informative, ei au căpătat o serie de cunoștințe cu privire la reciclarea selectivă, la reutilizarea deșeurilor, au învățat ce presupune consumul responsabil, făcând primii pași în protejarea mediului înconjurător.
Grădina comunitară a generat și continuă să genereze o comunitate a elevilor activă, ce au înțeles importanța plantelor în viața noastră și pe care le îngrijesc în mod constant.


| Bugetul
    29400,00

| Parteneri
    Liceul Teoretic Tudor Arghezi Craiova, Facultatea de Horticultură Craiova

| Website proiect
    https://asociatiaaprilhub.ro/





Copyright © Gala Societății Civile - 2024
Site dezvoltat de Netvibes