Participanti & Proiecte
Code Hero
|
Organizator: |
|
Categorie: Artă și cultură |
Pentru a stimula aptitudinile copiilor și pentru a îmbunătăți educația, lansăm o școală online în care copiii din familii cu venituri medii, mici și nule au acces gratuit la ceea ce au azi pentru a se pregăti pentru locurile de muncă de mâine.
Nevoia a fost clară: competențele digitale sunt esențiale.
Potrivit Brio®, o platformă ed-tech pentru măsurarea performanțelor educaționale aprobată de Ministerul Educației, și Fundația UiPath, doar un sfert dintre elevii români din clasele I-XII au un nivel funcțional de competențe digitale.
În ziua de azi, abilitățile tech sunt cruciale pentru a avea succes în aproape toate industriile - iar noi vrem să le facem cât mai accesibile. Cursurile de programare oferă copiilor temelia necesară unui șir de cariere în tehnologie, inclusiv inginerie software, analiză de date și dezvoltare web.
| Scopul proiectului
Ne propunem ca participanții Code Hero să învețe noțiuni de programare, leadership, colaborare, negociere, adaptabilitate, și, per total, să ia parte la experiențe care le vor fi de folos pe tot parcursul vieții.
Obiective per sesiune:
1000 de copii din zonele rurale și orașele mici din România își vor dezvolta viitoarele competențe profesionale.
200 de voluntari cu pregătire tehnică din întreaga țară vor fi implicați activ în educația tinerei generații.
20+ voluntari de la SG GSC îi vor învăța pe copii acum să-și dezvolte soft skillurile prin sesiuni de Masterclass.
| Aria geografica
Toate. La ultima serie de statistici, 61% dintre copii proveneau din zona rurală, 24.3% din zona urbană și 14,7% din orașe mici.
| Rezumat
Programul nostru își propune să ofere acces gratuit la educație de înaltă calitate în care copiii din familii cu venituri medii și mici își dezvoltă abilități care îi vor pregăti pentru viitoarele locuri de muncă, îndrumați de specialiști din domeniul IT sau de studenți de la universități axate pe tech. Acest proiect își propune să se poziționeze ca unul dintre cele mai importante proiecte de CSR și de educație online gratuită din România.
Cererea de programatori calificați este în creștere la nivel global. Pe măsură ce tehnologia continuă să avanseze, competențele de programare devin din ce în ce mai importante atât în ceea ce privește reușita personală, cât și cea profesională. Prin predarea programării copiilor contribuim la formarea skillurilor necesare pentru piața muncii. În prezent, mulți copii din aceste familii nu au acces la aceleași oportunități precum cei din familii înstărite, iar asigurarea unei educații în domeniul tehnologiei va echilibra condițiile de concurență. Până acum, fără statisticile ultimei sesiuni, la Code Hero au participat 3076 de elevi, 448 de mentori și 42 de voluntari de la Societe General Global Solution Centre, care au fost atât mentori, cât și traineri la 11 masterclassuri de soft-skills.
| Date beneficiari direcţi
Ca parte a misiunii proiectului, ne propunem să sprijinim copiii din familii cu venituri medii, mici și nule. Pentru a realiza acest lucru, ne adresăm cu precădere copiilor din zone rurale și orașe mici.
La ultimele statistici, 61% din elevii noștri locuiau în mediul rural, 24.3% în urban și 14.7% în orașe mici.
Mentorii sunt persoane din industria IT cu vârste cuprinse între 18 și 45 de ani care, prin predare, câștigă soft-skilluri precum coaching, leadership sau rezolvare a conflictelor. Ei beneficiază și de oportunități de networking, oportunități pedagogice, vouchere, invitații sau bilete la evenimente I, self-developement garantat, toate acestea în cadrul unei comunități omogene de programatori, developeri și nomazi tech.
| Activitati
Code Hero 2, sesiunea II (ianuarie 2021 - aprilie 2021)
Code Hero 3, sesiunile I și II (mai 2021 - ianuarie 2022)
Code Hero 4, sesiunile I și II(august 2022 - prezent)
Succesiunea activităților la toate sesiunile:
1. Potențiali mentori se înscriu pe site. Părinții își înscriu copiii.
2. Potențialii mentori participă la interviu. Elevii completează evaluarea inițială.
3. Atât mentorii, cât și părinții, participă la webinarii informative.
4. Mentorii participă la cursurile de formare pedagogică pregătite de experții noștri educaționali.
5. Începe desfășurarea cursurilor.
6. Elevii creează proiecte în cadrul unui Hackathon (concurs de programare)
Cursurile de programare sunt împărțite în 4 module:
Modulul I - Începători - Scratch
Elevii învață noțiunile de bază în Scratch iar în final, creează scurte animații.
Modulul II - Intermediari - Scratch
Elevii învață mai multe funcții în Scratch și pot crea povești sau jocuri.
Modulul III - Începători - Machine Learning
Folosind o platformă de învățare automată pentru copii, elevii creează modele care recunosc text, imagini și sunete.
Modulul IV - Intermediari - Machine learning
Se aprofundează conceptele de machine learning din modulul anterior și se creează aplicații complexe.
| Rezultatele proiectului
În perioada ianuarie 2021 - decembrie 2022, Code Hero a avut 3076 de elevi, 448 de mentori și
42 de voluntari implicați din partea Societe General Global Solution Centre.
În prima sesiune a CH3, proiectele copiilor au fost expuse în cadrul unei expoziții digitale, disponibilă aici: https://hubs.mozilla.com/5Cb7
D7Q/turquoise-kooky-land
Code Hero ne învață la fiecare ediție că programarea implică adesea apariția unor provocări și depășirea anumitor obstacole. Prin intermediul acesteia, copiii învață să accepte greșelile ca pe niște oportunități de învățare și nu ca pe niște eșecuri. Acest lucru promovează o mentalitate de progres, în care ei dezvoltă reziliență, perseverență și convingere că pot rezolva orice problemă cu efortul și abordarea potrivite.
Efectele neintenționate au avut valență pozitivă. Un exemplu constă în realizarea unui workshop de către președinta Cartea Daliei, Oana Ciherean, la Facultatea de Psihologie și Știițe Ale Educației, menit să arate moduri prin care elemente digitale pot îmbunătăți experiența didactică și facilita procesul pedagogic atât pentru profesori, cât și pentru studenți sau elevi. Mai mult decât atât, mentorii noștri Alin Iordache și Maria Pencea au fost premiați pentru demersurile lor de voluntariat în educație în cadrul Galei Voluntariatului din România de la finalul anului 2022, cu premiile I și III.
| Bugetul
339150 LEI
| Parteneri
Societe Generale Global Solution Centre
| Despre organizator
Cartea Daliei este o organizație tech non-profit care promovează educația prin tehnologie. Misiunea asociației este să ofere copiilor din România acces la educație de calitate prin șanse egale, indiferent de gen, de mediul în care trăiesc, sau dizabilitate, pentru ca aceștia să își dezvolte competențele necesare pentru locurile de muncă din viitor, să prospere și să producă un impact în societate.
| Website proiect
www.carteadaliei.ro