7 Tineri Jurați au fost selectați de echipele Gala Societății Civile și ASAP România, partener strategic, în urma unui call public pentru jurizarea celor 10 proiecte înscrise în secțiunea Tineri de Bine. Pe lângă evaluarea proiectelor gândite și implementate de tineri, cei 7 jurați se vor implica, alături de ceilalți 55 de membri ai juriului, și în evaluarea proiectelor eligibile pentru Marele Premiu la GSC 2022 – adică proiectele câștigătoare, în urma primei runde de jurizare, ale Premiului I de la secțiunile din cadrul Categoriilor A și B.

Cei 7 Tineri Jurați sunt: 
 
 
Emma Andreea Pop este lider de comunitate, facilitator și om de marketing. Cu o experiență semnificativă în managementul proiectelor și coordonarea activităților educaționale, sociale și culturale, Emma este Membru de Onoare și Președinte 2019-2020 al Organizației RATIO, Membru din Biroul de Conducere al Federației Tinerilor din Cluj unde coordonează rețeaua de lucrători de tineret și intraprenor într-o companie de IT cu capital românesc.

Alexandru Alexandru este o persoană experimentată în redactarea și implementarea proiectelor europene, cu o experiență de peste doi ani în cadrul organizației FTR, principalele teme fiind de integrare pe piața muncii și incluziune socială.

Georgiana-Ștefania Vasiloiu este membră în Consiliul Consultativ al Copiilor World Vision România. Este o fire empatică și creativă, dornică să ajute oamenii și să lucreze alături de alți tineri și copii. Georgiana s-a implicat în numerose campanii pentru promovarea drepturilor copiilor, cu precădere a dreptului copiilor de fi consultați și a participa la deciziile care îi privesc în mod direct.

Dragoș Vasile Dănilă crede cu încăpățânare că ideile tinerilor pot schimba lumea în bine. De asemenea, ca promotor al digitalizării și al managementului empatic, vede procesul de învățare prin exemplul personal și munca de echipă.

Mădălin-Gabriel Florea este un tânăr atipic. Și nu doar prin prisma faptului că a absolvit Facultatea de Informatică și a renunțat la o carieră în industria IT, în favoarea voluntariatului și a proiectelor Erasmus+. Acum, Mădălin se pregătește în cadrul FEAA la Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași și visează să scrie sute de proiecte în folosul tinerilor.

Mădălina Valentina Neacșu este om de comunicare la Habitat for Humanity România și se simte norocoasă când spune cu mâna pe inimă că iubește ceea ce face. În ultimul an de facultate a simțit că își dorește să facă lucruri cu sens, iar de atunci împletește pasiunea pentru scris cu atenția către oameni și vulnerabilitățile lor.

Oltina Ioana Lungu a terminat primul an de studii în cadrul Universității Maastricht (European Law School) și a fost implicată încă din perioada liceului în activități de voluntariat, coordonând diferite evenimente care aveau ca scop informarea despre protecția mediului. În plus, a participat în spectacole de teatru, ce aveau ca scop protejarea climei și încurajarea acțiunilor de reciclare.

Jurizarea proiectelor înscrise în competiția GSC, inclusiv a celor din secțiunea Tineri de Bine, este în derulare. Câștigătorii vor fi anunțați în cadrul festivității de premiere, la finalul lunii septembrie. Ceremonia va încheia ediția a XX-a a competiției anuale și va celebra cei 20 de ani pe care Gala Societății Civile îi împlinește anul acesta.

***

ASAP (Armata Selectării Atente a Plasticului) este un program de responsabilitate socială inițiat de Fundația The Institute și susținut de Lidl România, care urmărește să educe tânăra generație cu privire la importanța colectării separate a deșeurilor și construiește alături de unitățile de învățământ din România cea mai extinsă rețea de colectare separată și de reciclare a plasticului.

Gala Societății Civile este un proiect THE INSTITUTE.

Parteneri principali: UniCredit Bank, Rompetrol
Partener pentru Sustenabilitate: Lidl România
Parteneri Strategici: Ashoka România, ASAP România
Partener Secțiune Sănătate: Secom Healthcare
Partener Secțiune Dezvoltare economică și socială: Mastercard
Parteneri media: Rock FM, IQads.ro, News.ro, Zile și Nopți, Biz, România Pozitivă, Știri ONG
Parteneri tradiţionali: Gavrilă&Asociaţii, Netvibes România, MediaTrust România

Pentru mai multe informații despre Gala Societății Civile 2022, vizitați www.galasocietatiicivile.ro