109 reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara vor concura anul acesta la Gala Societatii Civile. Acestia au inscris in total, la cele 17 sectiuni ale competitiei, 176 de proiecte si programe. 

Sectiunea cu cele mai multe inscrieri este cea de Programe (34 de programe), aceasta sectiune fiind o noutate a competitiei de anul acesta.  In cadrul ei s-au putut inscrie programe din orice domeniu de activitate, care au un caracter permanent si nu au o perioada determinata de implementare sau un buget fix.

Sectiunea Educatie, Invatamant si Cercetare a strans 24 proiecte, urmata de sectiunea de Originalitate cu 22 de proiecte si de cea de Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT cu 21 de inscrieri

Ca si la editiile anterioare, Bucurestiul are cei mai multi reprezentanti in competitie - 93 de proiecte si programe, pe locul doi situandu-se Cluj-Napoca cu 10 proiecte, urmat de Iasi cu noua si de Brasov si Targul Mures cu cate opt proiecte inscrise in competitie. In topul oraselor reprezentate in competitie se mai afla: Timisoara, Baia Mare, Buzau, Constanta si Galati. 

89 din proiectele inscrise la Gala Societatii Civile 2012 s-au desfasurat la nivel national, 39 la nivel local, 29 la nivel regional si doar 19 au aria de implementare la nivel judetean. 

Numarul inscrierilor pe sectiuni: Educatie, Invatamant si Cercetare - 24 proiecte, Arta si Cultura - 12 proiecte, Apararea drepturilor individuale/ colective - 7 proiecte, Comportament civic si Participare publica - 16 proiecte, Sanatate - 18 proiecte, Incluziune sociala - 8 proiecte, Servicii de Asistenta sociala - 7 proiecte,  Protectia mediului - 8 proiecte, Dezvoltare economica si sociala - 18 proiecte, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT - 21 de proiecte, Proiecte pentru TINERET - 20 de proiecte, Buget - / Eficienta + – 9 proiecte, Impact - 12 proiecte, Durabilitate - 11 proiecte, Originalitate - 22 de proiecte, Proiecte si campanii de CSR - 5 proiecte, Sectiunea Programe – 34 de programe. 

In perioada 26 martie - 3o aprilie, proiectele inscrise in competitie vor fi evaluate si notate de catre membrii juriului, 60 de specialisti: in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, dar si reprezentanti ai sectorului privat.

Mai multe detalii despre membrii juriului de anul acesta, dar si despre proiectele inscrise in competitie, gasiti pe www.galasocietatiicivile.ro.
 
Initiata in anul 2002, de-a lungul celor noua editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie 1.160 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Inca de la prima editie, cand au fost inscrise 38 de proiecte in competitie, misiunea Galei a ramas aceeasi, aceea de a promova si premia activitatea sectorului non-profit.
Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”, part of Millenium People.

Partener principal: Rompetrol Group. Parteneri: Ursus Breweries, Carpatcement Holding S.A., GlaxoSmithKline Romania, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) si Programul Tineret in Actiune,  Coca-Cola HBC si Carrefour Romania. Parteneri Media Principali: B1 TV, Evenimentul Zilei, Capital. Parteneri Media: OOPS Media, Biz, Wall-Street, TATAIA, Daily Business, IQads, Igloo, Zeppelin, EurActiv. Parteneri traditionali: Opera Nationala Bucuresti, Rusu + Bortun Brand Growers, Netvibes si 360 Revolution.  

Pentru mai multe informatii contactati:
Maria Neneciu
PR Officer - Millenium People
Mob: 0730 709 478
E-mail: maria.neneciu@milleniumpeople.ro
http://www.milleniumpeople.ro/


***
Despre Gala Societatii Civile:
Ajunsa la cea de-a zecea editie, Gala Societatii Civile gazduieste astazi:
- Competitia anuala menita sa promoveze si sa premieze proiectele sectorului neguvernamental si sa scoata in evidenta cele mai importante initiative civice;
- Un targ de voluntariat online - Bursa de Voluntariat, care gazduieste peste 500 de voluntari disponibili pentru a activa in proiectele sectorului non-profit (www.galasocietatiicivile.ro/bursadevoluntariat);
- Campania Adopta un ONG, adresata bloggerilor, agentiilor de publicitate/relatii publice si artistilor sau  trupelor din industria muzicala, care au adoptat organizatii non-profit, ajutandu-le astfel sa devina mai vizibile si sa isi faca mai cunoscute proiectele (www.adoptaunong.ro);
- Programul Comunicatori pentru Societatea Civila, care pregateste studenti de la facultatile de comunicare si le asigura stagii de practica in ONG-uri si institutii culturale. Programul raspunde mai multor nevoi: a  tinerilor de a capata experienta, reusind totodata sa suplineasca lipsa personalului specializat in relatii publice si sa ofere suport personalului specializat din institutii culturale (www.comunicatorii.ro).