Bucuresti, 25 mai 2011 - Gala Societatii Civile, cel mai amplu eveniment care promoveaza activitatea sectorului non-profit din Romania, isi decerneaza premiile in data de 9 iunie, pe scena Operei Nationale Bucuresti, incepand cu ora 20:00.

La fel ca in editiile anterioare, conceptul de anul acesta al Galei Societatii Civile, „Cand nu recunosti binele, faci rau!”, continua sa promoveze spiritul civic, iar primul pas in acest sens este recunoasterea oamenilor buni si a structurilor care duc Romania mai departe. In cadrul celei de-a IX-a editii vor fi premiate cele mai bune proiecte ale organizatiilor neguvernamentale, grupurilor de initiativa si persoanelor fizice din cele 193 inscrise anul acesta.

Schimbarile ce au avut loc de-a lungul anilor in sectorul non-profit, se reflecta in numarul de proiecte care este in continua crestere de la an la an. Daca in anul 2008 in competitie s-au inscris 115 proiecte, anul acesta au concurat 193 de proiecte implementate de organizatii neguvernamentale, grupuri de initiativa si persoane fizice.

Ca in fiecare an, la eveniment sunt invitati reprezentanti ai sectorului neguvernamental, non-profit, din sectorul public si privat, companii romanesti, initiatorii programelor de responsabilitate sociala, parteneri ai organizatiilor neguvernamentale in proiectele pe care le implementeaza, oameni care activeaza in mediul politic, lideri de opinie si personalitati recunoscute in diferite domenii de activitate si reprezentanti mass-media.

Pentru mai multe informatii despre eveniment si despre proiectele inscrise in competitia din acest an puteti accesa site-ul www.galasocietatiicivile.ro.

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium People, sustinut de partenerul principal Rompetrol si partenerii URSUS Breweries, Carpatcement Holding,  ING Asigurari de Viata, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) si Programul Tineret in actiune, Autoritatea Nationala pentru Sport si Tineret, GlaxoSmithKline, Coca-Cola Hellenic, Fundatia ERSTE, Carrefour, MIC.RO si Euro Mini Storage.

Cea de-a IX-a editie a Galei Societatii Civile este organizata cu sprijinul Ministerului Culturii si Patrimoniului National si a Operei Nationale Bucuresti.

Proiectul este promovat de: Europa FM, Adevarul Holding, B1 TV, Iqads, Smark, Esquire, ResponsabilitateSociala.ro, LumeBuna.ro, Elevate, News Outdoor, OOPS Media, Cocor Media Channel.

Parteneri traditionali: Printco, 360 Revolution, Kaustik, Hostway, CorvinCristian.com, Netvibes, Studio Set, Rusu si Bortun Brand Growers, BORTUN●OLTEANU.


***
Despre Gala Societatii Civile
Dupa noua ani de existenta Gala Societatii Civile gazduieste astazi:
 - o competitie anuala menita sa premieze proiectele sectorului neguvernamental si sa puna in valoare cele mai importante initiative civice;
 - un targ de voluntariat online - sectiunea Bursa de Voluntariat (mai mult de 300 de voluntari disponibili in acest moment pentru a activa in proiectele sectorului non-profit) pe www.galasocietatiicivile.ro;
 - campania Adopta un ONG - www.adoptaunong.ro -  adresata pe rand bloggerilor, agentiilor de publicitate si relatii publice si apoi artistilor si trupelor din industria muzicala, care au adoptat organizatii non-profit, ajutandu-le astfel sa devina mai vizibile si sa-si faca mai cunoscute proiectele in fata publicului larg.
 - programul Comunicatori pentru Societatea Civila - www.comunicatorii.ro- pregateste studenti de la facultatile de comunicare si le asigura stagii de practica in ONG-uri si institutii culturale. Raspunde unei nevoi reciproce: aceea a studentilor de a capata experienta, reusind in acelasi timp sa suplineasca lipsa personalului specializat in relatii publice din organizatiile neguvernamentale si sa ofere suport personalului specializat din institutiile culturale.

Pentru mai multe informatii va rugam contactati:
Laura Banica
PR Manager - BORTUN●OLTEANU
laura@bortunolteanu.ro
0730.025.819