Castigatorii celei de-a zecea editii a Galei Societatii Civile vor fi anuntati  in cadrul  festivitatii de premiere,  care va avea loc in data de 28 mai, la Opera Nationala Bucuresti, incepand cu orele 20.00.

Evenimentul va fi prezentat de Paula Herlo si Alex Dima.

“Gala Societatii Civile este un eveniment pe care eu il aplaud din toata inima pentru ca reuseste sa adune sub acelasi acoperis oamenii buni. In plus, e o buna ocazie ca noi toti sa aflam despre problemele nestiute ale celor cu nevoi speciale, despre proiecte de mediu interesante, despre oameni cu povesti incredibile care si-au transformat experientele personale in cauze sociale. Sunt convinsa ca si anul acesta voi asista la un spectacol in care actorii principali vor fi cei care au reusit sa iasa din rand si sa ne demonstreze tuturor ca gesturile marunte pot schimba lumea”,a declarat Paula Herlo, senior corespondent al Stirilor ProTv.

109 reprezentanti ai sectorului non-profit si neguvernamental din toata tara concureaza anul acesta la Gala Societatii Civile. Acestia au inscris in total, la cele 17 sectiuni ale competitiei, 176 de proiecte si programe.

“Cred ca am facut pasi importanti in ultimii ani si rezultatele deja se vad, pe drumul spre normalitate. Romanul intelege ca soarta si viata sunt in mainile lui. Si ca fiecare dintre noi trebuie sa se responsabilizeze, sa ia atitudine, sa schimbe ceva in bine. Iar numarul mare de proiecte inscrise anul acesta in cea de-a zecea editie a Galei Societatii Civile vine sa confirme acest inceput de normalitate. La Stirile ProTv si la Romania, te iubesc! noi am avut mai multe campanii. Am inceput de mult aceasta lupta, si, din fericire, rezultatele incep sa apara. Este foarte bine ca exista o astfel de Gala, in care cele mai bune proiecte sunt premiate, iar asta incurajeaza implicarea, concurenta, precum si alte si alte proiecte”, a declarat Alex Dima, senior corespondent al Stirilor ProTv.

Numarul inscrierilor pe sectiuni: Educatie, Invatamant si Cercetare - 24 proiecte, Arta si Cultura - 12 proiecte, Apararea drepturilor individuale/ colective - 7 proiecte, Comportament civic si Participare publica - 16 proiecte, Sanatate - 18 proiecte, Incluziune sociala - 8 proiecte, Servicii de Asistenta sociala - 7 proiecte,  Protectia mediului - 8 proiecte, Dezvoltare economica si sociala - 18 proiecte, Proiecte si campanii de VOLUNTARIAT - 21 de proiecte, Proiecte pentru TINERET - 20 de proiecte, Buget - / Eficienta + – 9 proiecte, Impact - 12 proiecte, Durabilitate - 11 proiecte, Originalitate - 22 de proiecte, Proiecte si campanii de CSR - 5 proiecte, Sectiunea Programe – 34 de programe.

Proiectele inscrise in competitie au fost evaluate si notate de catre membrii juriului, peste 60 de specialisti: in implementarea si evaluarea proiectelor, cercetatori, jurnalisti, lideri si formatori de opinie ai societatii civile si ai sectorului non-profit, personalitati publice care s-au remarcat de-a lungul timpului prin implicarea activa in societatea civila din Romania, dar si reprezentanti ai sectorului privat.

Mai multe detalii despre membrii juriului de anul acesta, dar si despre proiectele inscrise la aceasta editie, gasiti in sectiunea Competitie.

Initiata in anul 2002, de-a lungul celor noua editii ale Galei Societatii Civile, au fost inscrise in competitie 1.160 de proiecte, semnate de catre organizatii non-profit, neguvernamentale, grupuri de initiativa sau persoane fizice. Inca de la prima editie, cand au fost inscrise 38 de proiecte in competitie, misiunea Galei a ramas aceeasi, aceea de a promova si premia activitatea sectorului non-profit.

Gala Societatii Civile este un proiect al Fundatiei “Gala Societatii Civile”, part of Millenium People.

Partener principal: Rompetrol Group. Sponsor  fondator: Vodafone Romania. Parteneri: Carpatcement Holding S. A., GlaxoSmithKline Romania, Ursus Breweries, Agentia Nationala pentru Programe Comunitare in Domeniul Educatiei si Formarii Profesionale (ANPCDEFP) si Programul Tineret in Actiune, Volksbank, Fundatia ERSTE, Coca-Cola HBC, Carrefour Romania, ING Asigurari de Viata si EuroMiniStorage. Parteneri Media Principali: B1 TV, Evenimentul Zilei, Capital. Parteneri Media: Digi 24, Biz, Radio Romania, Radio Romania Actualitati, Radio Romania Cultural, Radio Bucuresti FM,  OOPS Media, Elevate, Zile si Nopti, Wall-Street, Daily Business, IQads, TATAIA, Igloo, Zeppelin, EurActiv, Responsabilitate Sociala.
Parteneri traditionali: Opera Nationala Bucuresti, Rusu+Bortun Brand Growers, Netvibes Romania, 360 Revolution, Plan 9, Primaria Sectorului 1, HiFi Production si Hostway.


***
Despre Gala Societatii Civile:
Ajunsa la cea de-a zecea editie, Gala Societatii Civile gazduieste astazi:
-    Competitia anuala menita sa promoveze si sa premieze proiectele sectorului neguvernamental si sa scoata in evidenta cele mai importante initiative civice;
-    Un targ de voluntariat online - Bursa de Voluntariat, care gazduieste peste 500 de voluntari disponibili pentru a activa in proiectele sectorului non-profit (www.galasocietatiicivile.ro/bursadevoluntariat);
-    Campania Adopta un ONG, adresata bloggerilor, agentiilor de publicitate/relatii publice si artistilor sau  trupelor din industria muzicala, care au adoptat organizatii non-profit, ajutandu-le astfel sa devina mai vizibile si sa isi faca mai cunoscute proiectele (www.adoptaunong.ro);
-    Programul Comunicatori pentru Societatea Civila, care pregateste studenti de la facultatile de comunicare si le asigura stagii de practica in ONG-uri si institutii culturale. Programul raspunde mai multor nevoi: a  tinerilor de a capata experienta, reusind totodata sa suplineasca lipsa personalului specializat in relatii publice si sa ofere suport personalului specializat din institutii culturale (www.comunicatorii.ro).


Pentru mai multe informatii contactati:
Maria Neneciu
PR Officer - Millenium People
Mob: 0730 709 478
E-mail: maria.neneciu@milleniumpeople.ro
http://www.milleniumpeople.ro/