Bucuresti, 16 octombrie – Noul site al Galei Societatii Civile (www.galasocietatiicivile.ro) reprezinta un instrument ce vine in intampinarea celor mai frecvente probleme cu care se confrunta sectorul non-profit din Romania: lipsa voluntarilor, atragerea finantarilor si slaba mediatizare a actiunilor acestuia. Prin lansarea site-ului am urmarit sa transformam Gala Societatii Civile intr-un spatiu de comunicare si interactiune permanenta, care sa sprijine activitatea ONG-urilor pe intreg cuprinsul anului.

Cea mai interactiva sectiune a site-ului - Proiecte ONG si Voluntariat - functioneaza ca o bursa a voluntariatului, in care cererea organizatiilor non-profit pentru recrutarea voluntarilor se intalneste cu oferta persoanelor care doresc sa se implice social si sa contribuie la dezvoltarea comunitatii din care fac parte.

“Acum avem un site al carui motor va fi bursa de voluntariat. ONG-urile pot sa-si promoveze in timp real activitatea, proiectele si sa coopteze voluntari, iar pentru Gala Societatii Civile reprezinta calea spre o evolutie fireasca, intr-o perioada in care valorile tind sa se simplifice si se reaseze.” – a declarat Andrei Bortun, director general Millenium Communications.

Voluntariatul aduce beneficii de ambele parti: reprezinta o modalitate prin care se largeste numarul de beneficiari ai proiectelor, suplineste lipsa banilor si a resurselor financiare, contribuie atat la dezvoltarea personala cat si la cea organizationala, urmarind sustinerea activitatilor pentru imbunatatirea si extinderea serviciilor oferite beneficiarilor, iar pentru studenti poate fi identificat cu stagiul de practica.

In urma unui chestionar cu intrebari dechise trimis catre reprezentantii sectorului non-profit, dar si catre persoane fizice pentru a afla motivele care ii determina pe oameni sa volunarieze si totodata importanta pe care o are aceasta activitate pentru o organizatie si beneficiile pe care voluntariatul le aduce de ambele parti – respondentii au fost de parere ca voluntariatul reprezinta o resursa pentru organizatiile neguvernamentale, aceasta venind uneori ca o completare a activitatii personalului organizatiei. Un alt motiv pentru care organizatiile apeleaza la voluntari este pentru a acoperi nevoile fundatiei si pentru a imbunatatii performantele acesteia.

In cadrul sectiunilor de Stiri si Evenimente organizatiile neguvernamentale au posibilitatea de a-si promova proiectele si actiunile desfasurate in cadrul acestora si de a informa publicul larg, sectorul public si privat, cat si reprezentantii mass mediei asupra activitatii lor si asupra rezultatelor pe care le obtin. Aceste sectiuni, cat si cea de Voluntariat, pot fi folosite de catre activistii sectorului neguveranamental prin intermediul unui cont de utilizator.

Prin intermediul sectiunilor Sinteze si comentarii si Resurse sunt puse la dispozitia organizatiilor neguvernamentale informatii utile – legislatie, analize, studii de caz si eseuri ce au ca subiect central societatea civila. Aceste sectiuni contin si informatii despre si de la administratia publica, companii si un buletin al Uniunii Europene - preluat de la agentia de stiri EurActiv.ro. Partea interactiva a site-ului se regaseste in rubrica de interviuri – realizate cu lideri de opinie, personalitati publice si cu membrii unor organizatii neguvernamentale care au transformat voluntariatul intr-un stil de viata. Tot aici sunt prezentate o serie de campanii sociale sau cu o conotatie educativa, care au reusit sa atraga atentia asupra unor probleme cu care societatea se confrunta – ilustrate prin intermediul print-urilor, spot-urilor radio sau TV.

Gala Societatii Civile merge mai departe cu campania de promovare a organizatiilor neguvernamentale – “Adopta un ONG”  - campanie ce s-a lansat odata cu editia din acest an si care se adreseaza, in special, posesorilor de blogguri dar si de web site-uri, care pot promova organizatiile neguvernamentale si activitatea acestora. Urmatoarea editie a Galei Societatii Civile, ce se va desfasura in anul 2008, va fi gazduita de site in sectiunea Competitie.

Gala Societatii Civile este un proiect Millenium Communications. Alte doua evenimente dezvoltate de Millenium Communications sunt AdPrint – singurul festival dedicat in intregime print-ului, ce premiaza echipele de creatie din agentiile din Europa (http://www.adprint.ro/) si Internetics – singurul festival din Romania care a fost creat pentru a premia industria online, cu tot ceea ce cuprinde ea - creatori, utilizatori, clienti (http://www.internetics.ro/).


Pentru mai multe detalii contactati
Florentina Loloiu
021-314.66.15/ 16
0728.300.605
florentina.loloiu@milleniumcommunications.ro