Bogdan IVĂNEL - Co-founder & CEO Code4Romania

Reprezentantul valorii STATUL DE DREPT în cadrul campaniei de comunicare #GSC2019

După mai mult de 10 ani în mediul academic, unde a observat și analizat “pe teren” fenomene sociale din comunități afectate de conflicte ce țin de domeniul dreptului internațional și de respectarea drepturilor și libertăților fundamentale ale omului, Bogdan a fondat Code for Romania în anul 2016. Scopul organizației a fost de la început să producă în România schimbări sociale pozitive cu ajutorul tehnologiei. Ideea Code for Romania a crescut rapid într-o adevărată mișcare socială constructivă și productivă. Este astăzi una dintre cele mai mari comunități din domeniul civic tech la nivel global, cu peste 800 de voluntari de diverse specializări profesionale și care lucrează simultan pe 11 fusuri orare diferite. În 2017 și 2018 Bogdan a fost și Manager al Code for All, cea mai mare rețea/alianță de organizații civic tech din lume.

STATUL DE DREPT stă la baza Uniunii Europene. Tot ce face Uniunea Europeană se bazează pe tratate, asupra cărora au convenit toate statele membre, în mod voluntar și democratic.


Code4Romania a câștigat premiul I la secțiunea ”Programe” cu proiectul Tech for Social Good - Code for Romania la Gala Societății Civile 2018. 
 

La Code for Romania punem puterea tehnologiei în slujba unei Românii mai funcționale. Asta înseamnă în primul rând accesul la informație pe înțelesul oricui și facilitarea implicării în viața cetății, pentru că nici democrația, nici statul de drept nu pot funcționa fără cetățeni activi și informați
. - Bogdan IVĂNEL - Co-founder & CEO Code4Romania


***
Campania de comunicare a celei de-a XVII-a ediţii Gala Societății Civile, ”Oameni de Valoare Europeană” se desfășoară în perioada 16 mai – 26 iunie 2019. Campania promovează cele șase valori europene - demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului – prin intermediul unor oameni, proiecte, organizații și grupuri de inițiativă, câștigătoare la ediția anterioară a Galei Societății Civile, care materializează și promovează aceste valori în România: Carmen USCATU & Oana GHEORGHIU – Fondatoare Asociația Dăruiește Viață (Demnitate umană), Iris POPESCU - Președinte Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (Libertate), Mihai MATEI - Coordonator Fondul pentru Democrație și Membru fondator Geeks for Democracy (Democrație), Alina ȚIPLEA - Președinte Merci Charity Boutique (Egalitate), Bogdan IVĂNEL - Managing Director Code4Romania (Statul de drept), Patrick OURIAGHLI - Director General Ateliere fără Frontiere (Drepturile omului).
 
În 2019, anul în care România a preluat pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi anul alegerilor europarlamentare, Gala Societăţii Civile vrea să atragă atenția asupra activității neîntrerupte a sectorului asociativ, o comunitate de oameni care lucrează pentru binele majorității, schimbă societatea, luptă pentru modernizarea României și o raliază la valorile europene.
 
Astfel, ediţia de anul acesta subliniază deschiderea sectorului asociativ către valorile europene şi eforturile depuse de acesta pentru ca România să reprezinte o societate în care sunt încurajate toleranța, solidaritatea și combaterea discriminării.

Campanie realizată de: Gavrilă & Asociații
Lettering Artist: Bianca Dumitraşcu
Foto credit: Alex Gâlmeanu