Mihai MATEI - Coordonator Fondul pentru Democrație și Membru fondator Geeks for Democracy

Reprezentantul valorii DEMOCRAȚIE în cadrul campaniei de comunicare #GSC2019
 
Cu o experiență de 15 ani în IT, Mihai Matei este CEO Essensys Software și vicepreședinte ANIS (Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii). Să spui despre Mihai că este Managing Partner și Coordonator de Proiecte la Essensys este, deși corect, o simplificare excesivă. Când nu este la Essensys, Mihai este la ANIS sau salvează lumea împreună cu cei de la Fondul pentru Democrație și Geeks for Democracy.
 
Dincolo de compania sa și de pasiunea pentru tehnologie, Mihai a fost dintotdeauna preocupat de context, de imaginea mai mare, de modul în care indivizii, companiile, instituțiile influențează și sunt influențate de societatea în care activează. Este foarte implicat civic și deopotrivă activ în organizațiile profesionale din IT-ul românesc. Este principalul autor al primului ghid de achiziții software pentru instituțiile publice din România și o voce proeminentă a industriei de profil din țară.

DEMOCRAŢIA stă la baza funcţionării Uniunii. Fiecare cetățean adult din UE are dreptul de a candida și de a vota la alegerile pentru Parlamentul European, fie în țara de reședință, fie în țara de origine.

Geeks for Democracy a câștigat Premiul I la secțiunea ”Inițiative cetățenești” cu proiectul Fondul pentru Democrație la Gala Societății Civile 2018. 
 

„O democrație reală înseamnă o societate civilă puternică și activă. 
La Geeks for Democracy susținem financiar și prin expertiză profesionistă această misiune. Prin „Fondul pentru Democrație”, finanțăm transparent și participativ inovarea civică. Facilităm de asemenea voluntariatul, punând în legătură profesioniști din diverse domenii, cu proiecte și organizații relevante.” - Mihai MATEI - Coordonator Fondul pentru Democrație și Membru fondator Geeks for Democracy


***
Campania de comunicare a celei de-a XVII-a ediţii Gala Societății Civile, ”Oameni de Valoare Europeană” se desfășoară în perioada 16 mai – 26 iunie 2019. Campania promovează cele șase valori europene - demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului – prin intermediul unor oameni, proiecte, organizații și grupuri de inițiativă, câștigătoare la ediția anterioară a Galei Societății Civile, care materializează și promovează aceste valori în România: Carmen USCATU & Oana GHEORGHIU – Fondatoare Asociația Dăruiește Viață (Demnitate umană), Iris POPESCU - Președinte Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (Libertate), Mihai MATEI - Coordonator Fondul pentru Democrație și Membru fondator Geeks for Democracy (Democrație), Alina ȚIPLEA - Președinte Merci Charity Boutique (Egalitate), Bogdan IVĂNEL - Managing Director Code4Romania (Statul de drept), Patrick OURIAGHLI - Director General Ateliere fără Frontiere (Drepturile omului).
 
În 2019, anul în care România a preluat pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi anul alegerilor europarlamentare, Gala Societăţii Civile vrea să atragă atenția asupra activității neîntrerupte a sectorului asociativ, o comunitate de oameni care lucrează pentru binele majorității, schimbă societatea, luptă pentru modernizarea României și o raliază la valorile europene.
 
Astfel, ediţia de anul acesta subliniază deschiderea sectorului asociativ către valorile europene şi eforturile depuse de acesta pentru ca România să reprezinte o societate în care sunt încurajate toleranța, solidaritatea și combaterea discriminării.
 
Campanie realizată de: Gavrilă & Asociații
Lettering Artist: Bianca Dumitraşcu
Foto credit: Alex Gâlmeanu