Patrick OURIAGHLI - Director General Ateliere Fără Frontiere

Reprezentantul valorii DREPTURILE OMULUI în cadrul campaniei de comunicare #GSC2019

Patrick Ouriaghli coordonează Ateliere fără Frontiere din România, organizație care are ca scop integrarea socială și profesională a persoanelor din grupuri vulnerabile și care a reusit, din 2008, să ofere un loc de muncă pentru 206 persoane defavorizate și să integreze pe piața muncii peste jumătate. Modelul atelierelor vine din Franța, aceeași țară din care provine și Patrick. Născut la Nice, a copilărit în Maroc, la Casablanca, și apoi a urmat studiile superioare la Paris, la Școala Superioară de Comerț (ESCP Europe). 
 
El trăiește de 15 ani aventura "Ateliers Sans Frontières" mai întâi în Maroc și acum în România, unde locuiește de 10 ani. Crede că nu e niciodată prea târziu și că nimeni nu este neangajabil. Și-a propus să pună pe primul plan grija față de pământul pe care locuim și de oamenii cu care îl împărțim.

DREPTURILE OMULUI includ dreptul de a nu fi discriminat pe motive de sex, origine etnică sau rasială, religie sau convingeri, handicap, vârstă sau orientare sexuală, dreptul la protecția datelor cu caracter personal și dreptul de a obține acces la justiție.

Asociaţia Ateliere Fără Fontiere a câștigat Premiul I la secțiunea ”Protecția mediului” cu proiectul Bio & Co - Cultivăm solidaritatea! la Gala Societății Civile 2018. 

De 11 ani, Ateliere Fără Frontiere luptă împotriva excluziunii, sărăciei și discriminărilor, împotriva risipei și poluării și pentru o societate incluzivă și solidară cu cei mai vulnerabili. Credem cu tărie că fiecare om are dreptul la locuință, hrană decentă, servicii de sănătate, educație, dreptul de a munci și de a trăi într-un mediu curat pentru noi și generațiile viitoare! Credem că sărăcia și excluziunea nu sunt o fatalitate, că nimeni nu este neangajabil, iar dacă oferim cu adevărat o șansă celor mai defavorizați de a participa deplin în societate aceștia pot deveni o resursă importantă pentru societate! Credem în Oameni! Patrick OURIAGHLI - Director General Ateliere Fără Frontiere


***
Campania de comunicare a celei de-a XVII-a ediţii Gala Societății Civile, ”Oameni de Valoare Europeană” se desfășoară în perioada 16 mai – 26 iunie 2019. Campania promovează cele șase valori europene - demnitatea umană, libertatea, democrația, egalitatea, statul de drept și drepturile omului – prin intermediul unor oameni, proiecte, organizații și grupuri de inițiativă, câștigătoare la ediția anterioară a Galei Societății Civile, care materializează și promovează aceste valori în România: Carmen USCATU & Oana GHEORGHIU – Fondatoare Asociația Dăruiește Viață (Demnitate umană), Iris POPESCU - Președinte Asociația Metodelor Alternative de Integrare Socială (Libertate), Mihai MATEI - Coordonator Fondul pentru Democrație și Membru fondator Geeks for Democracy (Democrație), Alina ȚIPLEA - Președinte Merci Charity Boutique (Egalitate), Bogdan IVĂNEL - Managing Director Code4Romania (Statul de drept), Patrick OURIAGHLI - Director General Ateliere fără Frontiere (Drepturile omului).
 
În 2019, anul în care România a preluat pentru prima dată Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi anul alegerilor europarlamentare, Gala Societăţii Civile vrea să atragă atenția asupra activității neîntrerupte a sectorului asociativ, o comunitate de oameni care lucrează pentru binele majorității, schimbă societatea, luptă pentru modernizarea României și o raliază la valorile europene.
 
Astfel, ediţia de anul acesta subliniază deschiderea sectorului asociativ către valorile europene şi eforturile depuse de acesta pentru ca România să reprezinte o societate în care sunt încurajate toleranța, solidaritatea și combaterea discriminării.

Campanie realizată de: Gavrilă & Asociații
Lettering Artist: Bianca Dumitraşcu
Foto credit: Alex Gâlmeanu