Campania de strangere de fonduri se va desfasura in perioada 18 octombrie 2013 – 15 ianuarie 2014. 

Publicul larg va putea face donatii prin SMS la 8833 si pe site-ul www.salvaticopiii.ro/bunvenitpelume

1900 de copii cu varsta mai mica de un an mor anual in Romania 

Pornind de la datele statistice (I.N.S) conform carora in Romania mor anual, in medie, 1900 de copii cu varsta mai mica de un an, organizatia Salvati Copiii si-a propus sa sprijine 25 maternitati cu incubatoare, pentru a ajuta astfel la prevenirea mortalitatii infantile si pentru a sprijini gravidele si mamele din 15 comunitati sa aduca pe lume copii sanatosi si sa le ajute la cresterea copiilor lor. 

Pe parcursul a doua zile, 19 si 20 octombrie 2013, se vor desfasura, in centrul comercial Promenada din Calea Floreasca 246 B , o serie de activitati, menite sa atraga atentia asupra problematicii mortalitatii infantile din Romania: copiii vor avea ocazia sa realizeze, in locuri special amenajate, felicitari speciale pentru copiii din maternitati, alaturi de Amalia Nastase, Ambasador al programului “Fiecare Copil Conteaza" si Andi Moisescu. Tinerii parinti vor fi invitati sa participe la o demonstratie de schimbat scutece cu Andi Moisescu si sa impartaseasca din experienta lor de parinti. Parintii impreuna cu copiii vor participa la mini concerte sustinute de Andra si Razvan Gogan, trupa Fargolino, Florin Ristei (din trupa Freestay) si Andrei Leonte, binecunoscutul artist din cadrul concursului X Factor, si vor personaliza body-uri cu mesaje speciale. Voluntarii Salvati Copiii vor lucra impreuna cu copiii in ateliere de face painting.  

„Bun venit pe lume!” este o campanie speciala si emotionanta, din pacate la noi in tara prea multi bebelusi nu au sansa sa traiasca. Ne dorim foarte mult ca, prin continuarea acestei campanii, sa atragem atentia societatii din Romania asupra acestor tragedii si sa demonstram ca donatiile pot avea un rezultat direct, dar si un efect pe termen lung, in numarul de vieti de copii salvate. Ii incurajam pe toti romanii sa contribuie cu donatii prin SMS si pe site-ul nostru pentru ca, intr-adevar, prin incubatoarele cumparate, sporim sansa la viata a copiilor nostri”, a declarat Gabriela Alexandrescu, Presedinte Executiv al Organizatiei Salvati Copiii Romania. 
 
Fondurile obtinute prin aceasta campanie vor fi folosite de catre Salvati Copiii pentru dotarea cu incubatoare a 25 de maternitati din orasele: Pitesti, Bacau, Brasov, 3 maternitati in Bucuresti, Buzau, Resita, Caransebes, Constanta, Craiova, Segarcea, Petrosani, 2 maternitati in Iasi, Targu-Mures, Roman, Ploiesti, Sibiu, Suceava, Vatra Dornei, 2 maternitati in Timisoara, Vaslui si Focsani. 

Despre „Fiecare Copil Conteaza” 
Desi rata mortalitatii infantile din Romania a scazut semnificativ in perioada 1990-2012, atat ca procent, cat si ca cifre absolute, 8471 decese in 1990, 2250 in 2009 si, respectiv, 1812 in 2012, Romania se mentine pe primul loc in Uniunea Europeana, cu o rata a mortalitatii infantile de 9 la 1000 de copii nascuti vii in 2012 (conform Institutului National de Statistica). La nivel mondial, un copil moare la fiecare cinci secunde. La noi in tara un copil mai mic de un an moare la fiecare 5 ore, iar cauza principala a mortalitatii infantile o reprezinta nasterile premature. Mortalitatea, precum si speranta de viata reflecta nivelul de trai si de educatie al unei populatii, accesul la servicii medicale, progresul medicinei si al sanatatii publice. 

O treime dintre aceste decese pot fi prevenite prin dezvoltarea de programe suport pentru mame si copii si prin dotarea cu echipamente medicale performante a maternitatilor si sectiilor de nou-nascuti. 

Parte a campaniei mondiale Every One, care urmareste reducerea mortalitatii infantile si a copiilor pana la cinci ani, proiectul initiat de Salvati Copiii Romania si sustinut de Dorna/Coca-Cola, GSK (GlaxoSmithKline Romania) si de Dettol - Reckitt Benckiser Romania – „Fiecare copil conteaza” - isi propune diminuarea cu 15% a mortalitatii infantile si a mortalitatii copiilor sub cinci ani, in perioada 2010 – 2015.  

Despre Organizatia Salvati Copiii 
Salvati Copiii Romania este o organizatie neguvernamentala, de utilitate publica, non-profit, care militeaza activ pentru drepturile si protectia copilului in Romania, din 1990, in acord cu prevederile Conventiei Natiunilor Unite cu privire la Drepturile Copilului. 
Programele organizatiei sunt adresate tuturor copiilor, cu o atentie deosebita catre cei aflati in situatii dificile – copiii din comunitatile dezavantajate, copiii victime ale violentei, exploatarii prin munca, traficului sau neglijarii, copiii refugiati etc. In cei 23 de ani de activitate, peste 750.000 de copii au fost implicati in campaniile si programele desfasurate de organizatie. 
Salvati Copiii Romania este membru al Save the Children International, cea mai mare organizatie independenta din lume care promoveaza drepturile copilului si care cuprinde 30 de membri si desfasoara programe in peste 120 de tari. 


*** 
Pentru informatii suplimentare, persoana de contact Codruta Hedesiu, Coordonator Comunicare, Salvati Copiii Romania, tel. 0744 308.665, email codruta.hedesiu@salvaticopiii.ro