AlimenteSpeciale.ro si Salt PR dau startul campaniei de educatie alimentara #ManancResponsabil
 
Astfel, intre 6 si 27 mai, bloggerii participanti in campanie vor gati cu sprijinul AlimenteSpeciale.ro o serie de retete de preparate dulci sau sarate, ideale pentru persoanele care sufera de afectiuni ce impun un regim special de alimentatie (alergii, intolerante la gluten/ lactate/ zahar, diabetici, persoanele cu o anumita dieta), oferindu-le acestora posibilitatea de a adopta un stil de viata mai sanatos si mai responsabil printr-o dieta corecta, insa la fel de gustoasa.

“Luna de lupta impotriva alergiilor si a intolerantei la gluten nu putea sa treaca neobservata in mediul online. Am ales sa initiem aceasta campanie de educatie alimentara  intrucât datele ultimelor cercetari  ce abordeaza problema bolilor cu nevoi speciale de nutritie in România sunt, din pacate, destul de ingrijoratoare”
, a declarat Maria Martac, Marketing Manager AlimenteSpeciale.ro.

Potrivit acesteia, ultimele studii realizate de autoritati competitive din domeniu arata ca peste 80% dintre români sufera de cel putin o afectiune ce impune un regim special de alimentatie, bolile cardiovasculare si hipertensiunea arteriala, hipercolesterolemiile, obezitatea, diabetul de tip II, afectiunile renale, hepatice si cele ale aparatului digestiv, dar si intolerantele si alergiile alimentare, supranumite si “Boala secolului”, regasindu-se in topul principalelor afectiunilor la noi in tara. 

Din pacate, doar un mic procent dintre cei care sufera de boli de alimentatie iau masuri pentru a preveni sau trata afectiunea. Lipsa de timp, de inspiratie si a unei educatii alimentare foarte bine sedimentate se regasesc printre principalele motive pentru care majoritatea oamenilor sunt inca indiferenti atunci când vine vorba de un regim special de alimentatie.

“Prin intermediul campaniei #ManancResponsabil ne propunem sa educam si sa inspiram oamenii cu nevoi speciale de alimentatie, in speranta ca prin mai multe actiuni de acest tip sa putem schimba ceva in comportamentul de consum al acestora. De asemenea, un alt scop al campaniei este acela de a promova food blogging-ul de calitate din România si de a indruma persoanele afectate de astfel de boli catre resurse si retete adaptate nevoilor lor speciale”, a completat reprezetanta AlimenteSpeciale.ro.

Campania #ManancResponsabil desfasurata in luna mai este doar prima etapa dintr-un proces mai amplu de educare alimentara pe care AlimenteSpeciale.ro il va sustine anul acesta. Aceasta va putea fi urmarita atât pe pagina oficiala de campanie #ManancResponsabil, cat si pe site-urile bloggerilor participanti (Bucatareselevesele.ro, Aromedepoveste.ro, TheSmartCuisine.com, Culoriledinfarfurie.ro, Gourmandelle.com, Retetetimea.ro, Tarabucatelor.ro, Biochimist la cratita, GatesteUsor.ro,  Salt'n'Sasha, Pastry-workshop.com, LaPrajiturEla.ro) si pe paginile de Facebook ale acestora.

Echipa care a lucrat pentru aceasta campanie:
Din partea Salt PR: Madalina Rascarache – PR Manager, Nick Teodorescu – New Media Strategist
Din partea AlimenteSpeciale.ro: Maria Martac – Marketing Director
Cu sprijinul si colaborarea: Schar Romania, Nutrivita, Doves, Meridian, Fish4ever, Primeal, Nutrisslim, Montignac, Biothemis,  Jardin Bio si Leiral.


# # #
Despre AlimenteSpeciale.ro
AlimenteSpeciale.ro este unul dintre cele mai mari magazine online specializate care comercializeaza o gama variata de alimente si suplimente nutritive destinate copiilor sau adultilor cu programe speciale de nutritie (alimente fara gluten, hiperproteice, dietetice, suplimenti energetici, produse bio, organice,  vegane, alimente fara lactoza sau iod etc.) sau interesati de un stil de viata cât mai sanatos.
 
Lansat in 2012, magazinul pune la dispozitia clientilor o gama de peste 3.000 de produse, printre acestea numarându-se atât alimente si aparate  cu indicatie clara pentru diverse afectiuni medicale (diabet, boala celiaca, intoleranta la lactoza, malnutritie, fenilcetonurie etc.), cât si paste, amestecuri de faina, seminte, batoane, uleiuri, ceaiuri, condimente, suplimente energetice si nutritive adresate publicului larg.
 
Printre cele mai cunoscute marci comercializate in cadrul magazinului se numara  si Nestle, Aptamil, Isostar, Plasmon, Nutricia, Dr. Schar, Biaglut, Cereal Bio, Isola Bio, Fresenius Kabi, B. Braun, Gerble, Hurom, Montignac, MVSG, LPF, Milupa.
 
AlimenteSpeciale.ro face parte din portofoliul companiei locale FLAMA INVEST S.R.L., alaturi de magazinul online cu produse pentru copii, Bebikut.ro.
 
Despre Salt PR
Lansata la inceputul anului 2015, Salt PR este prima agentie de comunicare din România dedicata exclusiv industriei de wellbeing (food & drink, sport & fitness, wellness & beauty, medical & pharma).
 
Inca de la inceput, agentia a dorit sa isi formeze un portofoliu de clienti selectiv, adresându-se in primul rând brandurilor care fac o diferenta remarcabila in viata consumatorului. 
 
In prezent, din portofoliul Salt PR fac parte si brandurile AlimenteSpeciale.ro, Pravalia Mica, HipMenu, Domeniile Boieru si Essenes Beauty.
 
Agentia ofera servicii de media relations, event management, social media management si content marketing.