In ciuda numarului tot mai mare de provocari precum dezastrele naturale, violenta, conflictele armate, schimbarile climatice sau foamea, acesti voluntari din intreaga lume demonstreaza ca le pasa si contribuie astfel la indeplinirea obiectivelor Miscarea Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie.

«Crucea Rosie Romana face parte din cea mai prestigioasa si mai veche organizatie umanitara la nivel mondial – Federatia Internationala de Cruce Rosie si Semiluna Rosie. Suntem mandri ca astazi, in Romania, prin cei 6000 de voluntari, Crucea Rosie este implicata in proiecte la nivel national, precum : acordarea de suport celor nevoiasi, interventia la dezastre, acordarea de prim ajutor sau donare de sange. Prin activitatile sale, Crucea Rosie Romana a facut de nenumarate ori dovada faptului ca isi merita prestigiul, la nivel national si international. Le multumesc tuturor celor care doneaza o parte din timpul, energia sau profitul lor catre Crucea Rosie si ii indemn pe toti ceilalti sa adere la acest spirit filantropic, sa fie generosi, sa fie Crucea Rosie!»
, a declarat Mihaela Geoana, Presedintele Crucii Rosii Romane.

Cu aceasta ocazie, Crucea Rosie Romana lanseaza un spot video pentru a sustine campania de redirectionare a 2% din impozitul pe venit. Bucurandu-se de sprijinul mai multor vedete, spotul este diferit de cele clasice, printr-o formula menita sa capteze atentia publicului. 

“Mi-a placut foarte mult ideea campaniei. Mesajul de inceput, aparent in contradictie cu scopul campaniei, reuseste sa trezeasca interesul publicului si sa il faca sa isi puna cateva intrebari despre implicarea lor in societate. Imi doresc ca acest video sa convinga oamenii sa semneze formularul. Un numar cat mai mare de formulare directionate catre Crucea Rosie, inseamna un numar si mai mare de persoane ajutate si de cele mai multe ori, de vieti salvate”, a afirmat Iuliana Tudor, Ambasadorul Crucii Rosie Romane.

“De ani de zile ma alatur cu entuziasm initiativelor Crucii Rosii din dorinta de a veni in sprijinul apelului la umanitate lansat, in fiecare an, catre romani. Este incredibila promptitudinea cu care aceasta organizatie reuseste sa raspunda oamenilor nevoiasi. Sa nu pierdem sansa de a face un bine!”, a declarat Margareta Paslaru, membru de onoare al Crucii Rosii Romane. 

Virgil Iantu,  a declarat la randul sau: “Cand am primit propunerea de la Crucea Rosie, mi-am zis NU, nu are rost sa ma implic, oamenii s-au saturat sa creada in campanii sociale dupa care se ascund branduri, alti oameni, alte businessuri. Apoi m-am gandit ca imi pasa si ca este extrem de important sa existe o entitate, o actiune, o campanie de informare si educare a celor mici vizavi de cum se acorda primul ajutor sau cum se supravietuieste in caz de cutremur sau orice alt dezastru. Este o campanie in care ma implic cu drag, iar Crucea Rosie este un partener de incredere.
La genul acesta de actiuni, raspunsul trebuie sa fie unul pozitiv si sa vina din partea oricui, indiferent de meserie”. 

 
“Intr-o comunitate, nimic nu este mai puternic decat exemplul omului care-l ajuta pe cel de langa el, pe cel care are nevoie de ajutor. Crucea Rosie este simbolul voluntariatului in orice comunitate din lumea asta si sunt mandru ca pot sa fac parte dintre Voluntarii Crucii Rosii”, a spus Cornel Ilie, solistul trupei Vunk. 
 
Din anul infiintarii sale 1876 si pana in prezent, Crucea Rosie Romana a insemnat: 
• 138 de ani de existenta
• cel mai longeviv ONG din Romania 
• cea mai ampla activitate de voluntariat din Romania 

In ultimii 10 ani, Crucea Rosie Romana a insemnat: 
• 150.000 de familii sprijinite
• Peste 12.000 de voluntari 
• 51.000 pachete pentru persoanele nevoiase
• 615.000 kg de alimente de baza greu perisabile
• Peste 10.000 de  interventii in caz de dezastre
• Peste 50.000 de absolventi ai cursurilor de prim ajutor 
• Peste 1000 de cazuri solutionate de catre Serviciul de Cautari de persoane si Restabilire a Legaturilor Familiale 

Fiecare formular de 2% completat contribuie la sporirea acestor numere atat de importante pentru comunitatea in care traim.
Directioneaza 2% din impozitul pe venit, pana pe 25 mai, catre Crucea Rosie Romana! Soarta unor oameni aflati in suferinta depinde numai de alegerea ta! Nu te costa nimic sa readuci zambetul pe chipul celor fara de speranta! Implica-te acum! Detalii 2%
 
Informatii suplimentare: Ina Pusta – email: comunicare@crucearosie.ro, tel: 0743.042.252