Dacă un copac se prăbușește într-o pădure și nu este nimeni acolo să-l asculte, face sau nu zgomot când cade? Corolar: dacă pădurea are cântecul ei și nu e nimeni acolo să-l asculte, se mai aude? 
 
Kinecto Isobar și Greenpeace România își doresc ca sunetul pădurii să ajungă cât mai departe, astfel încât importanța protejării pădurilor noastre să fie înțeleasă de cât mai mulți oameni. Așa că au lansat uncut.ro - un site de unde se poate asculta și descărca gratuit primul album muzical lansat de pădurile virgine de la noi din țară.
 
Pentru înregistrarea albumului s-au captat și prelucrat sunete reale din pădurea virgină Mușeteica, din masivul Făgăraș, pe parcursul verii. Sunetele prelucrate au fost oferite formației Coma, care le-a integrat în varianta acustică a piesei Cel mai Frumos Loc De Pe Pământ și a filmat, special pentru campanie, un clip lansat în concertul trupei din 9 noiembrie în club Control. Cu o atmosferă specială, videoclipul transmite exact de ce pădurile noastre sunt cele mai frumoase locuri din țară și de ce ele trebuie protejate. 
 
Pe site vizitatorii pot semna o petiție adresată oficialităților prin care li se cere ca pădurile să fie protejate cu adevărat și cu responsabilitate, pot găsi o mulțime de informații despre păduri, pot alege să descarce albumul gratuit, iar cei ce doresc să facă o donație pentru Greenpeace România pot descărca albumul și de pe Bandcamp.com, pentru o sumă la latitudinea lor.
 
“Am vrut să picurăm în urechile cui dorește același sunete care ne-au îndrăgostit pe noi de pădure. Dar și să răspundem la întrebarea: dacă nimeni nu ascultă melodia pădurilor virgine, cine va auzi sunetul drujbelor care le pune la pământ? Depind de cât de mult le iubim” - spune Valentin Sălăgeanu, coordonator de campanie păduri și biodiversitate la Greenpeace România.
 
“Totul a pornit de la un simplu insight: ce ne place nouă când mergem în pădure? Ne place liniștea, spunem - doar că în pădure nu e liniște; e doar alt fel de muzică, e armonie. Când ești într-o pădure, orașul, din fericire, tace. Dar pădurea e plină de zgomot, de viață, de bucurie. Nu vrem ca această bucurie să nu se mai audă. Ne dorim ca, văzând clipul creat de Coma pentru campanie și ascultând albumul pădurii de pe uncut.ro, oamenii să înțeleagă importanța pădurilor virgine pentru ecosistem, să se simtă mai aproape de ele și să ia atitudine: primul pas este semnarea petiției ce poate fi regăsită pe site.” – spune Silvia Marinescu, Creative Strategist Kinecto Isobar.
 
Echipa agenție:
Silvia Marinescu – Creative Strategist
Andrei Dumitrescu – Senior Art Director
Marius Vlad – Head of Design
Raluca Simion – Account Manager
Radu Ionescu – Creative Director
Echipa client:
Valentin Sălăgeanu, coordonator campanie păduri și biodiversitate
Irina Bandrabur, digital ninja
Carla Donciu, discreet tree hugger& clean energy primadonna
 
Parteneri:
COMA
Creative Laboratories 
Blue Cat Production
Plan 9 Software