Ce inseamna Zilele Bandanei?
Dorim ca impreuna sa acordam o alta semnificatie bandanei, esarfei, baticului sau oricarui alt accesoriu purtat in mod traditional pe durata tratamentului oncologic, cand pacientii isi pierd parul – in sprijinul tuturor celor care se lupta cu aceasta boala in tara si in lume! Semnificatia esarfei purtata de pacienti atunci cand trec prin tratamentul oncologic poate fi transformata intr-un simbol al incurajarii si solidaritatii. Astfel, initiativa este un indemn la actiune: port bandana, pentru ca imi pasa!
 
Cum va puteti implica?
Va invitam sa sustineti initiativa prin achizitionarea unei bandane si trimiterea unei fotografii la adresa de email info@thelittlepeople.ro sau postarea pe pagina de Facebook a Asociatiei https://www.facebook.com/LittlePeopleRomania. Indiferent cum va fi purtata, pe cap, la gat, la incheietura mainii, bandana va reprezenta mesajul nostru comun de incurajare pentru cei care trec prin aceasta lupta: nu e rusinos sa porti bandana, suntem alaturi de tine! Va invitam sa sustineti lupta unui apropiat sau a miilor de bolnavi de cancer din Romania, demonstrand astfel ca bandana inseamna solidaritate si nu un stigmat social.
 
Bandana poate fi comandata la info@thelittlepeople.ro in schimbul unei donatii simbolice de 10 lei. Dupa efectuarea comenzii, vom lua legatura cu dumneavoastra si o vom trimite prin serviciul ramburs al postei. La comenzi mai mari putem expedia coletul prin curierat urmand ca dumneavoastra sa acoperiti costurile de transport.
 
Atasat, puteti gasi posterele campaniei cu bandanele create special pentru aceasta ocazie! Speram ca veti sprijini lupta impotriva cancerului si de aceasta data! La prima editie, in 2014, mii de persoane din tara si strainatate, s-au alaturat cauzei in semn de solidaritate!
 
Totodata, dorim sa impartasim cu dumneavoastra cel mai recent material video al Galei de Craciun Temerarii - cel mai mare eveniment destinat tinerilor supravietuitori de cancer - la care au participat peste 200 de tineri din 15 tari europene. 
 
"Dintr-o serie de Gale de Craciun, una dintre ele pare sa-i fi reunit pe cei mai fericiti oameni: 200 de tineri care au supravietuit cancerului si care nu au gasit nici un motiv de a se plange. Asociatia Little People Romania este un exemplu de urmat." a declarat unul dintre invitati.
  

***
Despre Asociatia Little People Romania: Cu o experienta de peste 19 ani in programe de suport psihosocial, asociatia ofera o serie de servicii de inalta calitate, evenimente complexe pentru tinerii supravietuitori de cancer, profesionalism in coordonarea voluntarilor, sprijin material al sectiilor din spital, grija si implicare constanta din partea unei echipe dedicate. Programul de suport al pacientilor a fost elaborat pentru a crea un standard de calitate a interventiilor psiho-sociale oferite in sprijinul copiilor si tinerilor bolnavi de cancer si a familiilor acestora. Dorim ca acest program sa devina o parte integranta a strategiei de tratament in unitatile de oncopediatrie din Romania, fiind deja implementat cu succes in 7 sectii de oncopediatrie din tara, din 4 orase: Cluj, Bucuresti, Timisoara si Iasi. Incepand cu luna februarie 2013, activitatea asociatiei s-a extins si in doua centre de oncopediatrie din Chisinau, Republica Moldova. In 2006, Asociatia Little People a infiintat Clubul Temerarii - comunitatea adolescentilor romani, care au invins cancerul - ce numara astazi, aproape 400 de membri din 123 de localitati, devenind prin urmare cel mai mare grup activ de sprijin reciproc in randul adolescentilor si al tinerilor adulti afectati de cancer si totodata una dintre cele mai active comunitati de acest gen din Europa. Prin intermediul Clubului Temerarii, Asociatia Little People ofera suport atat tinerilor care au finalizat tratamentul cat si fratilor si surorilor acestora, asigurand sustinere reciproca si facilitand reintegrarea lor reusita in viata de adolescent sau tanar adult dupa tratament. Grupul pune la dispozitia membrilor oportunitati de autodezvoltare, socializare, prietenie, focus-grupuri, orientare in cariera, precum si o serie de evenimente extraordinare organizate anual: Tabara de Vara Temerarii si Gala de Craciun. Acest lucru le ofera un puternic sentiment de apartenenta si suport real din partea unor tineri care au trecut prin aceeasi experienta ca si ei.

 Mai multe detalii: www.thelittlepeople.ro sau Asociatia Little People Romania
 
-- 
Oana Rusu
Asociatia Little People Romania
0743 773 843
www.thelittlepeople.ro