Violenta impotriva copiilor este inacceptabila! Ea afecteaza copiii pe termen lung si in mod ireversibil.
#STOPviolentei impotriva copiilor 
 
UNICEF lucreaza impreuna cu partenerii sai guvernamentali si neguvernamentali pentru a gasi solutii eficiente pentru a preveni actele de violenta, inclusiv prin imbunatatirea cadrului legal si prin influentarea atitudinilor, comportamentelor si a normelor sociale. Fiecare comunitate ar trebui sa aiba un asistent social, un asistent medical si o scoala prietenoasa care sa identifice cat mai repede cazurile de violenta impotriva copiilor si sa le ofere sprijin. Este esential sa ne asiguram ca toti copiii cresc intr-un mediu sigur, prielnic pentru dezvoltarea lor armonioasa.
 
In urmatorii trei ani, UNICEF va derula campanii de informare, constietizare si educare cu scopul de a reduce si de a preveni violenta asupra copiilor. Prin campania “Sa punem capat violentei!”, derulata in perioada noiembrie 2013 – februarie 2014, UNICEF Romania se alatura campaniei globale impotriva violentei asupra copiilor. Scopul campaniei este de a informa si constientiza publicul in ceea ce priveste diversele forme de violenta. Schimbarea normelor sociale in sensul condamnarii de catre societate a formelor de violenta, exploatare si abuz necesita timp si resurse. Si totusi, reprezinta un demers crucial pentru ameliorarea vietii copiilor intr-un mod sustinut.
 
Campania include un spot global cu Liam Neeson, Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF, spoturi cu Andreea Marin, Gheorghe Hagi si Smiley, Ambasadori ai Bunavointei pentru UNICEF Romania, precum si o campanie online. “Sa punem capat violentei!” este prima campanie UNICEF pe care o sustine in calitate de Ambasador al Bunavointei pentru UNICEF. Spotul ruleaza pe diferite canale media.   
 
Mai multe detalii despre Campanie si activitatea UNICEF pe www.unicef.ro si pe pagina www.facebook.com/unicefromania
 
Impreuna putem spune “#STOPviolentei impotriva copiilor”.