Pe 27 mai 2023, 130 de voluntari adulți și copii au participat la acțiunea de ecologizare a Pădurii Băneasa, eveniment organizat de Asociația pastel, cu sprijinul ProCredit Bank. Voluntarii au strâns o tonă de deșeuri abandonate în pădure. „Refresh Pădurea Băneasa” este al doilea proiect de acest tip organizat de Asociația pastel.

 

Pădurea Băneasa, această pădure-parc a capitalei, este foarte importantă pentru București, deoarece este populară pentru activitățile din timpul liber, atât individual, cât și în familie, alături de copii. Ne-am bucurat să vedem că au răspuns pozitiv invitației noastre 130 de voluntari, cel mai mic având vârsta de 2 ani. Copiii au fost foarte entuziasmați de această activitate și le mulțumim părinților care îi educă pentru protejarea mediului înconjurător. Sperăm ca prin astfel de inițiative pentru mediu să aducem mai aproape de oameni nevoia adoptării unui comportament grijuliu față de ariile naturale. Le mulțumim tuturor voluntarilor și partenerilor care ne-au sprijinit în desfășurarea acestei activități” – declară Andreea Oprea, Director Executiv la Asociația pastel.

 

Voluntarii prezenți la eveniment au fost echipați cu mănuși, clești de colectare a deșeurilor, greble și saci de gunoi, astfel încât aria acoperită să fie curățată în profunzime, atât de deșeuri mari, cât și de resturi de plastic, cioburi sau materiale textile.

 

„ProCredit Bank urmărește cu responsabilitate și rigurozitate impactul activităților desfășurate la nivel intern, dar și cel al clienților noștri în ceea ce privește amprenta asupra mediului înconjurător. Ca instituție financiară, suntem conștienți de rolul pe care îl avem în comunitate și de aceea prioritizăm doi piloni importanți pentru societate, cel financiar și cel de mediu, asumându-ne misiunea de a deveni un catalizator al schimbării durabile. Proiectele de mediu stau la baza activității noastre, iar „Refresh Pădurea Băneasa” este doar una dintre inițiativele cărora ne-am alăturat în acest an. Am acceptat cu drag și cu mult entuziasm propunerea Asociației pastel de a deveni partenerii acestui proiect, pentru că flora și fauna acestei păduri-parc, de care se bucură anul zeci de mii de bucureșteni, au nevoie de grija și atenția noastră, a tuturor. Împreună cu colegii mei, de care sunt mândră că au răspuns într-un număr atât de mare invitației la ecologizare, ne dorim să fim un exemplu în ceea ce privește importanța protejării mediului înconjurător. Avem oportunitatea de a avea un impact pozitiv asupra mediului și vom încuraja mereu astfel de proiecte” – menționează  Andreea Ichim, Director General Adjunct la ProCredit Bank România.

Pădurea Băneasa este cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul Capitalei, iar în martie 2020, Pădurea Băneasa a fost declarată „pădure-parc”. Această zonă este populară pentru că permite desfășurarea activităților în aer liber, este un loc de relaxare consacrat pentru familii, însă în același timp, deșeurile rezultate în urma activităților dăunează faunei și florei.

 

***

 

Asociația pastel

Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipă și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.

Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.

Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.

Activ. În fiecare lună.

Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.

 

ProCredit Bank România:

ProCredit Bank România este parte a grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care este format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). ProCredit Holding AG & Co. KGaA, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit. Pe lângă concentrarea sa operațională asupra Europei de Sud-Est și de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud și în Germania. Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG & Co. KGaA includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiții pentru personalul ProCredit), compania olandeză DOEN Participaties BV, KfW și de curând, Banca Europeana pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD). În calitate de companie mama a grupului, conform Legii bancare germane, ProCredit Holding AG & Co. KGaA este supravegheată la nivel consolidat de Autoritatea de Supraveghere Financiară Federală Germană (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și de Bundesbank din Germania.