Rețeaua de sănătate Regina Maria, liderul calității medicale din România, continuă parteneriatul cu Fundația pentru Copii Ronald McDonald și în 2023. Compania a adoptat pentru al doilea an camera nr. 11 la Casa Ronald McDonald Iași, oferind astfel un cămin temporar și confortabil părinților ai căror copii sunt internați la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii „Sf. Maria”.

 

„În România este o nevoie acută de implicare socială, de empatie și solidaritate. Nu ne putem dezvolta cu adevărat, ca societate, fără să îi susținem pe cei mai vulnerabili dintre noi. De aceea, Regina Maria sprijină comunitățile din care facem parte prin două direcții principale: educația pentru sănătate și facilitarea accesului la servicii medicale. Parteneriatul cu Casa Ronald McDonald vine ca o completare a inițiativelor noastre, oferind părinților și familiilor care trec prin momente dificile un loc în care pot avea sentimentul de <<acasă>>.” – Fady Chreih, CEO Regina Maria.

 

“Rețeaua de sănătate Regina Maria s-a alăturat proiectului Casa Ronald McDonald Iași al Fundației noastre în urmă cu 2 ani și le mulțumesc pentru implicarea și dedicarea de care au dat dovadă în toți acești ani, și pentru că ne ajută să ținem familiile împreună atunci când au cea mai mare nevoie de ajutor. Longevitatea parteneriatelor strategice este esențială în derularea programelor cu impact pe termen lung în comunitățile unde noi suntem prezenți, și acesta continuă să fie obiectivul nostru și în 2024.” - Amalia Năstase, președintele Fundației pentru Copii Ronald McDonald România

 

Parteneriatul este unul strategic, multianual și constă în implicarea companiei, prin programul Adopt-A-Room, în misiunea Fundației de a ține familiile împreună, fiind custodele camerei cu numărul 11.

 

În primul an, sprijinul oferit a ajutat atât la construcția Casei cu numărul 3, cea de la Iași, cât și la dotarea camerei alese cu strictul necesar pentru viitoarele familii cazate.

 

Adoptarea unei camere la Casa Ronald McDonald Iași este o inițiativă prin care Rețeaua Regina Maria își dorește să ofere un sprijin concret familiilor copiilor bolnavi, oferindu-le un loc unde să își recapete puterile și să se recupereze după o zi grea la spital. Anual, camera va găzdui peste 35 de familii din toată regiunea Moldovei, oferind peste 200 de nopți de cazare și sute de servicii suport pe toată durata șederii.

 

Casa Ronald McDonald Iași semnifică, de fapt, o mână de oameni ce își doresc să aducă puțin Bine familiilor copiilor bolnavi. Camerele sunt dotate cu tot ce este necesar pentru a se simți ca acasă, iar părinții au acces la o serie de servicii, precum spălătorie, bucătărie și loc de joacă.

 

Despre Fundația Ronald McDonald România

De 25 de ani Fundația pentru Copii Ronald McDonald din România dezvoltă și susține programe preponderent în domeniile sănătății și educației, care îmbunătățesc direct sănătatea copiilor și bunăstarea familiilor acestora.

 

Anul acesta Fundația pentru Copii Ronald McDonald  aniversează 20 de ani de la inaugurarea primei Case Ronald McDonald la București în curte Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Grigore Alexandrescu”, 15 ani de la inaugurarea celei de-a doua Case Ronald McDonald la Timișoara în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Louis Țurcanu” și 1 an de la inaugurarea celei de-a treia Case Ronald McDonald la Iași în curtea Spitalului Clinic de Urgență pentru Copii “Sf. Maria”.

 

Binele se construiește împreună, constant și din tot sufletul, astfel sprijinul comunității este esențial pentru ca proiectele Fundației pentru Copii Ronald McDonald să devină realitate.

 

Iată cum poți susține Fundația pentru Copii Ronald McDonald România:

 

 

***

 

Despre Regina Maria

Rețeaua de sănătate REGINA MARIA este liderul calității serviciilor medicale din România, fiind singurul operator care deține trei spitale cu acreditări internaționale. Prin cele 16 acreditări deținute – o performanță unică în România și în regiune, REGINA MARIA demonstrează constant angajamentul său pentru excelența medicală și siguranța îngrijirii pacienților.

Doar în ultimul deceniu, REGINA MARIA a investit peste 200 de milioane de euro în dezvoltarea sistemului medical din România, prin modernizarea sau deschiderea de noi locații, achiziția de aparatură performantă și pregătirea echipelor medicale.

Rețeaua este prezentă în toate județele țării și reunește peste 8.500 de angajați și colaboratori, oferind servicii complete de spitalizare și chirurgie, maternitate, policlinică, imagistică, laborator, stocare de celule stem și stomatologie, unui număr de peste 6 milioane de pacienți.