Evenimentul de lansare al biroului local al UN Global Compact Network in Romania are loc in data de 15 mai 2015 in Aula Magna a Academiei Romane din Bucuresti, Calea Victoriei nr. 125, incepand cu ora 09.30.

Acest eveniment este organizat de: The CSR Agency, gazda biroului in Romania, United Nations Global Compact, in calitate de coordonator al programului, Ambasada Olandei la Bucuresti si Asociatia Mai Mult Verde, in calitate de parteneri strategici. Trei dintre cele mai mari organizatii private din Romania sustin financiar evenimentul gazduit de Academia Romana: OMV Petrom SA, Raiffeisen Bank Romania si Coca-Cola HBC Romania.
 
„Incurajam toate companiile, mari si mici, locale si straine, sa adere la United Nations Global Compact, prin implementarea pe deplin a principiilor de CSR in practicile de afaceri de zi cu zi. Companiile au constatat ca principiile de CSR nu favorizeaza doar planeta si oamenii, ci si profiturile. Alaturi de organizatiile neguvernamentale, mediul de afaceri a devenit mai ferm in afirmarea preocuparii lor pentru toate aspectele de CSR. Ambasada Olandei sprijina aceasta evolutie, in calitate de factor guvernamental preocupat sa incurajeze si sa inlesneasca astfel de practici. Constituirea retelei locale a UN Global Compact contribuie semnificativ la cresterea nivelului de Responsabilitate Sociala Corporativa in Romania”, declara Matthijs van Bonzel, Ambasadorul Olandei la Bucuresti.
 
Pactul Global al Natiunilor Unite (United Nations Global Compact) este cea mai respectata initiativa de politica strategica adresata reprezentantilor mediului de afaceri, sectorului neguvernamental si academic, tuturor celor interesati sa isi alinieze operatiunile si strategiile la zece principii universale. 
 
„Global Compact a lucrat foarte mult cu Dragos Tuta si echipa The CSR Agency pentru a coordona eforturile, pentru a recruta companii in sistemul Global Compact si pentru a crea momentul propice lansarii unui asemenea birou. Odata lansat, Global Compact Network Romania va fi recunoscut oficial ca parte din familia Global Compact, alaturandu-se unui grup de peste 80 de retele din intreaga lume”, afirma Walid Nagi, Head of Local Networks al UN Global Compact.
 
La eveniment vor participa oficialitati din partea Guvernului Romaniei, membri ai corpului diplomatic, dar si reprezentati ai companiilor fondatoare ale biroului local. Din partea Natiunilor Unite va fi prezent domnul Walid Nagi, Head of Local Networks al UN Global Compact, Excelenta sa, Matthijs van Bonzel, Ambasador al Regatului Olandei la Bucuresti, precum si domnul Achim Tröster, Deputy Head of Mission, Ambasada Germaniei la Bucuresti.
 
Pe lista invitatilor confirmati la evenimentul de lansare a Global Compact Network Romania se afla Mariana Gheorghe - CEO OMV Petrom Romania, Steven van Groningen - CEO al Raiffeisen Bank Romania, Jaak Mikkel - General Manager Coca-Cola HBC Romania, Boris Billich - Presedintele Mercedes-Benz Romania, Jarek Malinowski - Director General Unilever South Central Europe, Bogdan Ion - Country Managing Partner EY Romania si Excelenta sa Marek Szczygiel - Ambasadorul Poloniei la Bucuresti. 
 
Reprezentanti ai altor birouri locale Global Compact din Europa vor impartasi, in cadrul evenimentului, din experienta lor: André van Heemstra, Reprezentant Global Compact Network Olanda, Kamil Wyszkowski, Reprezentant si Director General Global Compact Network Polonia si Marina Stefanova, Director Executiv Global Compact Network Bulgaria.
 
Dragos Tuta, Managing Partner The CSR Agency, Contact Person Global Compact Network Romania declara:
„Ii invit in acest efort pe toti managerii organizatiilor care isi doresc un mediu economic responsabil si prosper in Romania. Vom deveni parteneri pentru a putea obtine aici profit pe termen lung pentru fiecare organizatie in parte, dar si pentru a asigura prosperitatea stakeholderilor cu care interactionam. Intr-un mediu sarac si care nu sprijina dezvoltarea sustenabila, organizatiile nu se pot dezvolta sanatos. Majoritatea companiilor multinationale care au subsidiare in Romania si care conduc acum locomotiva economica a tarii sunt deja semnatare ale celor 10 principii Global Compact. Le asteptam alaturi de noi in acest efort pentru a asigura impreuna sustenabilitatea mediului economic local. <<Lideri globali – eroi locali>> este sloganul care rezuma cel mai bine indemnul nostru. De asemenea, speram sa vedem din ce in ce mai multi antreprenori romani care sa isi doreasca sa contribuie la sustenabilitatea economiei chiar <<de acasa>>.”
 
Parteneri media ai evenimentului sunt: Wall-Street.ro, The CSR Report, TANANANA, Fundatia Gala Societatii Civile si NonGuvernamental.ro.
 

************************
Despre The CSR Agency
Infiintata in 2011, The CSR Agency este prima firma de consultanta in management specializata in CSR si Sustenabilitate din Romania. Agentia ofera servicii de consultanta strategica, training si raportare de CSR. De asemenea, echipa de consultanti certificati coordoneaza proiecte de imbunatatire a performantelor non-financiare ale companiilor care conduc la scaderi semnificative in privinta costurilor si a riscurilor de business.
In urma parteneriatului cu UN Global Compact agentia coordoneaza reteaua din Romania a programului.
http://www.globalcompactromania.ro 
http://www.thecsragency.ro 
 
Despre UN Global Compact
Global Compact este o initiativa politica strategica a Organizatiei Natiunilor Unite pentru companiile care se angajeaza sa isi alinieze operatiunile si strategiile cu zece principii universal acceptate in domeniile drepturilor omului, munca, mediu si anti-coruptie. Astfel, organizatiile private, ca motor principal al globalizarii, pot contribui la asigurarea ca pietele, comertul, tehnologia si finantele avanseaza in moduri care aduc beneficii economiilor si societatilor de pretutindeni. Cu peste 8000 de companii si 4.000 de participanti non-business in peste 160 de tari, Global Compact ajuta companiile, indiferent daca sunt incepatoare pe drumul afacerilor responsabile sau campioni recunoscuti in acest domeniu, sa isi indeplineasca angajamentele de a opera in mod responsabil si sa sprijine societatea.
Aprobat de directori executivi ai organizatiilor private, Global Compact este un cadru practic pentru dezvoltarea, implementarea, precum si divulgarea de politici si practici de sustenabilitate, oferind participantilor un spectru larg de practici, instrumente de management si resurse - toate proiectate pentru a ajuta modelelor avansate de afaceri responsabile si a pietelor care le gazduiesc.
http://www.unglobalcompact.org 
 
Despre Ambasada Olandei in Romania
Ambasada Olandei promoveaza interesele olandeze in Romania si Republica Moldova. In acest sens Ambasada intretine relatii cu Guvernul, Parlamentul, mediul de afaceri si cu societatea, si promoveaza activ dezvoltarea mediului de afaceri si lupta impotriva coruptiei. 
Responsabilitatea Sociala Corporativa (CSR) reprezinta pentru Ambasada o tema centrala, trans-sectoriala, relevanta atat pentru politicile si afacerile olandeze prezente in Romania, cat si pentru mediul de afaceri in general. Acesta este motivul pentru care Ambasada Olandei contribuie la dezvoltarea si lansarea retelei locale a UN Global Compact in Romania, cu scopul de a creste nivelul de constientizare si intelegere a practicilor de CSR printre membrii sai, de a-i convinge sa isi alinieze operatiunile si strategiile la cele zece principii universal acceptate in domeniul drepturilor omului, dreptului muncii, protectiei mediului si luptei anti-coruptie.
romania.nlembassy.org
 
************************
 
Contacte de presa:
 
The CSR Agency: 
Alexandru Ardelean, PR Manager
E: alex.ardelean@thecsragency.ro