In data de 20 septembrie 2014 a avut loc editia a III-a a evenimentului international de alergare UniCredit Leasing Transmaraton. Lansat in 2012, obiectivul principal al evenimentul este strangerea de fonduri pentru proiecte de impact din zona educatiei, mediului sau a sanatatii si promovarea unei culturi de implicare sociala. Initiatori ai acestor proiecte sunt HOSPICE Casa Sperantei, ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila si Scoala de Valori.
 
Editia din acest an a Transmaraton s-a desfasurat pe Transfagarasan si a inclus trei evenimente sportive, la alegere:
- Ultra Maraton (64 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada - Cabana Capra
- Maraton (42 de kilometri), pe traseul Cabana Capra – Cabana Balea Cascada si retur
- Semi-maraton (21 de kilometri), intre Cabana Balea Cascada si Cabana Capra
 
Numarul total de locuri a fost limitat la 200.

Fapt singular in Romania, participarea a putut fi obtinuta exclusiv prin loterie sau prin asumarea calitatii de fundraiser pentru unul dintre proiecte. In acest sens, fiecare participant are o pagina personalizata* pe site-ul evenimentului, in care sustinatorii acestuia pot dona si posta un mesaj de incurajare.
 
In cele trei editii de pana acum, participantii au reusit sa atraga peste 5.300 de donatii, insumand aproximativ 415.000 RON. 
 
Alte informatii:
• Evenimentul include singurul ultramaraton de sosea din Romania, traseul presupunand peste 3.000 m diferenta de altitudine. La start au fost 30 de participanti, printre care si 3 femei. Timpul limita pentru terminarea celor 64 de km a fost de 11 ore, iar participantii au beneficiat de sprijin mobil (nutritie si hidratare) oferit de biciclisti.
• Este cel mai dificil maraton de sosea din Europa, al treilea ca dificultate din lume (aproximativ 1.900 m diferenta de nivel pozitiva) si unul dintre putinele trasee cu un procent mai mic de 5% de alergare pe plat.
• Se desfasoara pe Drumul National Transfagarasan (DN 7C), promovat inclusiv de britanicii de la Top Gear, care au dedicat o editie intreaga acestui traseu, numindu-l “cel mai frumos drum din lume“.Transfagarasan cuprinde cel mai lung tunel rutier din Romania (887 m) si totodata, situat la cea mai mare altitudine din tara (2.045 m)
• Partea de nord a traseului pe care se alearga la Transmaraton este considerata, in ciclism, ca avand un grad maxim de dificultate. 
• Obiectivul de fundraising al Transmaraton pentru urmatorii 5 ani este de 1.000.000 RON.
 
 
*** Despre fundatii si asociatii
HOSPICE Casa Sperantei este cea mai mare organizatie medicala non-profit din Romania care asigura gratuit servicii de ingrijire paliativa, inclusiv asistenta sociala, consiliere psihologica si religioasa.
HOSPICE asigura gratuit, de 20 ani, servicii de ingrijire paliativa pentru copii si adulti cu boli terminale in Bucuresti, Brasov, Fagaras si Zarnesti si a fost desemnata Centru de Excelenta pentru Europa de Sud-Est.
 
ViitorPlus - asociatia pentru dezvoltare durabila este o organizatie nonprofit care deruleaza din anul 2006 proiecte de impadurire, reciclare, educatie si constientizare, productie de confectii din textile  naturale, constructie de colectoare solare si dotarea unor obiective  sociale cu sisteme de incalzire a apei menajare ce utilizeaza energia  soarelui, proiecte ce contribuie la solutionarea unor probleme sociale  si de mediu in diferite judete ale tarii precum Bucuresti, Constanta,  Calarasi, Prahova, Ilfov, Salaj si Teleorman.
 
Scoala de Valori este o organizatie  non-guvernamentala  moderna, infiintata in  2010, a carei platforma  de programe si initiative antreprenoriale vin ca raspuns la o nevoie presanta  identificata  in  societatea  romaneasca:  nevoia de reconectare cu valori individuale si modele. Pana in prezent, Scoala de Valori a sustinut peste 10.000 de ore de continut educational si a atras peste 17.000 de elevi de liceu care au aplicat la programele educationale ale organizatiei.
 
*** Despre organizator si parteneri principali
Ro Club Maraton este primul si cel mai mare club al alergatorilor amatori din Romania. A fost infiintat in 2008 sub forma unei organizatii non-profit si are ca obiectiv principal promovarea alergarii pe distante lungi, ca sport de masa. De atunci, clubul organizeaza numeroase competitii si este extrem de activ in sustinerea de proiecte sociale si actiuni caritabile.
 
UniCredit Leasing Membru al UniCredit, unul dintre cele mai mari grupuri financiare din Europa, UniCredit Leasing este lider pe mai multe piete in plina dezvoltare ale Europei Centrale si de Est, inclusiv in Romania. Sustinerea evenimentelor cu impact social precum Transmaraton este in concordanta cu puternica implicare a grupului UniCredit in toate comunitatile in care este prezent. 
 
Walmark 
Declarandu-si orientarea strategica catre domeniul farmaceutic in anul 1990 si concentrandu-si atentia spre piata suplimentelor alimentare, Walmark a devenit unul dintre cei mai importanti jucatori ai industriei farmaceutice din Europa. Walmark Romania este liderul incontestabil al pietei suplimentelor alimentare, inca din anul 2005. Implicarea companiei in proiecte ce aduc beneficii societatii, contribuind la sanatatea celor din jur, a definit compania inca de la infiintarea sa.
 
VARTA Consumer Batteries este un furnizor de produse inovatoare, de inaltă calitate pe segmentul bateriilor, acumulatorilor si lanternelor. Cu sediul central la Frankfurt, Germania, cei 1.200 de angajați din 30 de tari genereaza vanzari anuale de aproximativ 400 de milioane de euro. Cu idei de produse puternice, bazate pe o sută de ani de experienta, VARTA mentine in miscare piata de energie mobila. VARTA Consumer batteries este parte a Spectrum Brand Group,  o companie globala de pe piata bunurilor de larg consum si un important furnizor de baterii,  produse pentru animale de companie, precum si produse de ingrijire personala sau electrocasnice.