Este un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala (primul de pe piata bancara din Romania), care se desfasoara pe blogul www.raiffeisencomunitati.ro, la sectiunea Programul de Granturi, unde puteti gasi si regulamentul de desfasurare a concursului de proiecte.

Astazi, 15 iulie, am dat startul cele de a treia editii a Programului de granturi “Raiffeisen Comunitati”, un program de finantare a proiectelor locale de dimensiuni mici si medii. Este un concurs online de proiecte de responsabilitate sociala (primul de pe piata bancara din Romania), care se desfasoara pe

Finantarea pe care o ofera Raiffeisen Bank este de maximum 5.000 euro (echivalent in lei) pentru un proiect, iar bugetul total alocat pentru acest program este de 100.000 de euro (echivalent in lei).

Scopul principal al acestei initiative este sa sprijine financiar sau prin implicare directa (voluntariat, consultanta) ONG-urile, scolile si spitalele din comunitatile unde Raiffeisen Bank isi desfasoara activitatea care doresc dezvolte si sa implementeze programe in beneficiul comunitatii. 

Concursul consta in doua etape de selectie (scrisori de intentie si proiecte detaliate) si o etapa de votare online, care va stabili castigatorii finantarilor.

Prima etapa a competitiei incepe astazi, 15 iulie, si va dura pana pe 2 august si consta in depunerea scrisorilor de intentie de catre organizatiile sau institutiile care doresc sa dezvolte un program de responsabilitate sociala, fie ca sunt organizatii non-guvernamentale, spitale sau scoli. Modelul scrisorii de intentie si instructiunile de incarcare online pot fi gasite in sectiunea “Program de granturi” (pentru a accesa sectiunea Program de granturi, trebuie sa te loghezi cu un cont pe Raiffeisen Comunitati – iti poti face aici). Scrisorile de intentie vor fi selectate de catre voluntari ai Raiffeisen Bank (in perioada 5-16 august) pe baza criteriilor mentionate in regulament.

Domeniile eligibile pentru aceste proiecte sunt:
# educatie – financiara si antreprenoriala;
# sport – ca stil de viata sanatos;
# protectia mediului – ecologie urbana;
# sanatate;
# servicii sociale – facilitarea accesului tinerilor din categoriile dezavantajate la educatie si pe piata fortei de munca.

A doua etapa va avea loc in perioada 19 august – 6 septembrie si va consta in detalierea proiectelor ramase in competitie (in urma procesului de selectie a scrisorilor de intentie), prin completarea unui formular online standard. Proiectele care trec si de aceasta etapa vor fi afisate pe blogul Raiffeisen Comunitati, iar sustinatorii lor vor fi invitati sa le voteze in ultima etapa a prorgamului, intre 9 si 30 septembrie. Castigatorii vor fi desemnati exclusiv pe baza numarului de voturi obtinut.   

Comunitatea Raiffeisen pune mare pret pe implicare si ii incurajeaza pe toti cei care isi doresc sa dezvolte proiecte cu impact pe termen lung in comunitate, contribuind astfel la imbunatatirea calitatii vietii pe plan national.

Pentru a vizualiza proiectele din editiile anterioare ale Programului de granturi “Raiffeisen Comunitati”, consultati Arhiva proiecte.

 Vezi AICI regulamentul programului de granturi din acest an!

Mult succes tuturor participantilor!

Sursa: Raiffeisen Comunitati