Agenția GRF+ și Asociația ECOTECA lansează concursul de jurnalism de mediu, în cadrul „Reporting: Climate”, un program care își propune să vină în sprijinul jurnaliștilor cu informații și resurse tehnice pentru a aprofunda subiectele de mediu și sustenabilitate. Competiția încurajează jurnaliștii să dezvolte materiale pe subiecte de mediu, fiecare fiind bazat pe o temă specifică dezbătută în cadrul modulelor „Reporting: Climate”. Autorul celui mai reușit material din fiecare etapă de concurs va fi recompensat cu un premiu de 500 de euro. 

Prima etapă a concursului este dedicată materialelor care explorează primele două module ale Academiei de Jurnalism de Mediu - „Economie circulară și managementul resurselor materiale” și „Calitatea aerului și a apei”. Participanții sunt încurajați să abordeze aceste subiecte în mod creativ și informativ, aducând în prim-plan importanța unei economii durabile, gestionarea responsabilă a resurselor și impactul poluării asupra mediului înconjurător.

Concursul de jurnalism tematic Reporting: Climate

  • Jurnaliștii pot să dezvolte orice fel de materiale scrise sau audio-video, care să facă referire la subiectele abordate în cele cinci module ale programului, indiferent dacă au participat sau nu la acestea;

Juriul competiției

Juriul este format din profesioniști cu expertiză în managementului programelor de mediu, jurnalism și comunicare: Raul Pop, Manager de programe la Asociația ECOTECA, Nicoleta Deliu-Pașol, Head of Communication la BCR și Corina Olteanu, PR & Communications Manager MBC la Mercedes-Benz România. Ceilalți membri ai juriului vor fi anunțați pe parcursul desfășurării competiției.

Concursul este organizat în cadrul Academiei de Jurnalism de Mediu „Reporting: Climate”, un program care își propune să vină în sprijinul jurnaliștilor cu informații și resurse tehnice pentru a aprofunda subiectele de mediu și sustenabilitate. Academia este dezvoltată de ECOTECA, asociație specializată în managementul corespunzător al deșeurilor și sustenabilitate, alături de GRF+, agenție de consultanță și co-design cu și pentru branduri active în societate. 

Participarea în programul „Reporting: Climate” este gratuită pentru jurnaliști, în limita locurilor disponibile. Înscrierea este încă deschisă pentru modulele: Păduri și biodiversitate (15 iunie 2023), Sustenabilitate și schimbări climatice  (14 septembrie 2023) și Eficiență energetică și resurse regenerabile (12 octombrie 2023) și se poate face prin completarea formularului de la adresa ecoteca.ro/reporting-climate-formular-de-inscriere

Programul „Reporting: Climate” și concursul aferent sunt sponsorizate de BCR – partener fondator, Egger, Coca-Cola HBC – parteneri pentru prima ediție, Stratos Management – partener pentru modulul „Economia circulară și managementul resurselor materiale”, Mercedes Benz - partener pentru modulul „Calitatea aerului și a apei”, Green Group – partener pentru modulul „Sustenabilitate și schimbări climatice”.

 

Update:

S-a decis prelungirea termenului  de înscriere la concurs, pentru a oferi tuturor timp să își finalizeze procesul de înregistrare.  Noul termen limită este 11 iulie 2023.

 

***

 

Despre Asociația ECOTECA

Asociația ECOTECA este o organizație neguvernamentală specializată în managementul corespunzător al deșeurilor. Are o experiență de 12 ani în politici publice, consultanță în managementul deșeurilor și în implementarea de proiecte de gestionare a deșeurilor din fonduri europene, private (provenite de la companii) sau fonduri naționale.

Despre GRF +

Afiliat exclusiv pentru România al rețelei globale Ketchum din 2012, GRF+ este o agenție de comunicare ce dezvoltă campanii de marketing integrate PR-driven, extinzându-și capabilitățile în zona digitală, strategie și servicii de creație, CSR și sustenabilitate, advocacy, public affairs, influencer marketing, evenimente, sports marketing. Misiunea GRF+ este realizarea campaniilor și dezvoltarea de proiecte cu impact maxim în business și în societate.

 

Pentru mai multe informații, vă rugăm să contactați: