BCR, alături de asociația FabLab și Școala Informală de IT, a donat peste 100 de laptopuri către mai multe centre din Iași și Sibiu, pentru a-i ajuta pe copiii refugiați să își continue studiile. Cu ajutorul acestor donații, copiii vor avea acces la internet în cadrul unor săli de lectură, dar și la o serie de programe de inițiere în IT și producție digitală.

În urma donației, 70 de laptopuri au ajuns în Iași, în 3 centre de refugiați și sunt folosite pentru dotarea sălilor de lectură pentru copii, dar și pentru organizarea unor spații de lucru pentru inițiere în programe de IT și producție digitală.

În județul Sibiu, cele 40 de laptopuri trimise sunt utilizate de copiii refugiați în mediul rural, într-un centru de tip afterschool din satele Porumbacu de Sus, Porumbacu de Jos, Sărata, Colun și Scoreiu. Ajutorul este oferit cu sprijinul Asociației Tinerilor Pedagogi din Sibiu prin proiectul Supereroi La Școală.

Prin aceste demersuri, BCR continuă să ofere sprijin comunității ucrainene, care a crescut în România pe fondul declanșării conflictului din Ucraina. De la declanșarea acestuia, BCR a susținut refugiații ucraineni prin facilitarea serviciilor bancare, dar și prin asigurarea resurselor de bază necesare pentru a le oferi un spațiu de siguranță.

Din punctul de vedere al serviciilor bancare, BCR a pus la dispoziția refugiaților posibilitatea schimbului valutar, din hrivne în lei, asistență financiară și servicii de primă necesitate, dar și alte informații de care au avut nevoie odată cu intrarea și instalarea în România.

Din punct de vedere al ajutorului umanitar, împreună cu voluntarii BCR, Asociația Salvați Copiii, Crucea Roșie Română și Asociația Tinerilor Ucraineni din România, compania a oferit mese calde, transport și suport logistic necesare intervenției la frontiere.

Pe lângă inițiativa de a asigura continuitatea orelor de curs pentru copiii ucraineni imigranți, BCR, prin acceleratorul de start-upuri InnovX-BCR și cu ajutorul Jobful, platformă de recrutare, a dezvoltat și susține în continuare platforma de joburi jobs4ukr.com. Prin intermediul acesteia, refugiații ucraineni care rămân în România pe o perioadă nedeterminată își pot căuta un loc de muncă, necesar integrării temporare.

***

Banca Comercială Română (BCR), membră a Erste Group, este unul dintre cele mai importante grupuri financiare din România, incluzând operaţiunile de bancă universală (retail, corporate & investment banking, trezorerie şi pieţe de capital), precum şi societăţile de profil de pe piaţa leasingului, pensiilor private si a băncilor de locuinţe.

BCR oferă o gamă completă de produse și servicii financiare, printr-o rețea de 18 centre de afaceri și 16 birouri mobile dedicate companiilor și 323 de unități retail situate în majoritatea orașelor din țară cu peste 10.000 de locuitori. BCR este banca nr.1 în România pe piața tranzacțiilor bancare, clienții BCR dispunând de cea mai mare rețea națională de ATM-uri și mașini multifuncționale – 1.700 de echipamente și servicii bancare complete prin Internet banking, Mobile banking, Phone-banking și E-commerce.