În luna mai, un nou parteneriat cu #energiepentrubine ne aduce în mijlocul comunității. Echipa TMK Hydroenergy Power, la invitația I.S.U. „Semenic”, Caraș-Severin și a Inspectoratului Școlar Județean a susținut financiar organizarea etapelor județene ale concursurilor „Prietenii Pompierilor” și „Cu viața mea apăr viața”.

Protagoniști pe scena #energieipentrubine
Actorii principali au fost elevii claselor V-VIII și IX-XII din localitățile Ezeriș, Lupac, Marga, Tirol, Vârciorova, Văliug și Zăvoi, care și-au demonstrat abilitățile de intervenție în diferite situații de urgență.

„Ne bucurăm de fiecare dată atunci când primim solicitări din domeniul învățământului. Punem mare preț pe pregătirea tinerilor în diverse domenii prin programele echipei noastre și nu vom lua pauză de la susținerea educației. De această dată, implicarea noastră a însemnat promovarea în rândul tinerilor a unor valori comune și consolidarea unui parteneriat pe termen lung cu I.S.U. Și colegii mei au primit la fel de bucuroși și onorați invitația de a înmâna premii echipelor câștigătoare, astfel de activități ne scot din rutina zilnică și ne ajută să realizăm că a face bine este la îndemâna noastră.” Liviu Gavrilă, Director Direcția Regenerabile

Cum s-au desfășurat concursurile?
  • Prima etapă, „Prietenii Pompierilor”: Acestă fază a avut caracter educativ, tehnico-aplicativ și sportiv în domeniul apărării împotriva incendiilor. Elevii au demonstrat că știu să aprecieze pericolele generate de situațiile de urgență pentru viață și mediu și că sunt ghidați de valori ca inițiativă, spirit de echipă, curaj, hotărâre, disciplină etc.
  • A doua etapă, „Cu viața mea apăr viața”: S-a axat pe noțiuni de protecție civilă și ajutor umanitar. Aceasta a urmărit formarea spiritului de solidaritate și implicarea individuală sau de echipă în acțiuni de prevenire și intervenție în situații de urgență.

  • Dincolo de partea teoretică, competiția a presupus și probe practice: „Pista de îndemânare peste obstacole și ștafeta de 400 m cu obstacole”, „Transportul asistat al unui accidentat așezat pe targă, pe o distanță de 50 m” și „Deplasarea cu masca pe față într-un raion de obstacole, contaminat”.

    Felicităm echipele câștigătoare:
    Prima etapă:
  • Locul I – Școala Gimnazială Târnova
  • Locul II – Școala Gimnazială „Sf Iacob” Brebu
  • Locul III – Liceul Teoretic „Clisura Dunării” Moldova Nouă
  • A doua etapă: 
  • Școala Gimnazială Târnova;
  • Liceul Teologic Baptist Reșița.
  • Echipa noastră continuă să demonstreze că #energiavinedelaoameni și rămâne un susținător al educației de calitate, ca un drept esențial al tuturor tinerilor din comunitate.