Parte a celui mai amplu program de voluntariat CSR de anul acesta, peste 100 de angajati COSMOTE Romania si Germanos Telecom Romania au participat la o actiune de plantare in padurea Caciulati realizata in colaborare cu Asociatia MaiMultVerde. Acest eveniment face parte dintr-un program mai complex al COSMOTE Romania, denumit „Adopta o Padure”, care isi propune sa includa sub aceeasi umbrela toate actiunile companiei dedicate comunitatilor in care este prezenta. Pe langa impaduriri, programul cuprinde si initiative de curatare a anumitor zone.

Echipele de voluntari ale COSMOTE Romania si Germanos Telecom Romania, sub supravegherea membrilor Asociatiei MaiMultVerde, au plantat aproximativ 5.000 de puieti de stejar si frasin pe o suprafata de peste 1 hectar. Cativa dintre voluntarii din cele doua companii si-au implicat si familiile in aceasta actiune, astfel incat varsta celor mai tineri participanti a fost de aproape 4 ani. In medie, fiecare dintre voluntari a plantat cate 50 de puieti.

Echipele implicate in proiect au ales ca loc de desfasurare Padurea Caciulati, o padure matura, situata in apropierea Bucurestiului, unde o actiune de reintinerire era necesara.

„Am fost placut surprinsi sa vedem ca am reusit sa atragem in aceasta actiune un numar mare de colegi si astfel, prin initiative mici, precum plantarea unui copac, sa putem contribui impreuna la crearea unui mediu mai bun si mai sanatos pentru ei si copiii lor. De asemenea, am fost impresionati si de faptul ca unii dintre colegii nostri au venit cu familia, ceea ce este un semn ca oamenii devin constienti de importanta acestor proiecte pe termen lung. De-a lungul ultimilor ani, COSMOTE s-a implicat in activitati de protejare a mediului inconjurator, dar aceasta a beneficiat de participarea celui mai mare numar de voluntari dintre colegii nostri”, a declarat Ruxandra Voda, Corporate Affairs Manager, COSMOTE Romania.

„Aceasta este a doua colaborare in zona de voluntariat desfasurata impreuna cu COSMOTE. 100 de angajati COSMOTE si Germanos au plantat aproape 5.000 de copaci intr-o zona care actioneaza ca o bariera naturala ce pazeste Bucurestiul de poluare si praf. Am „adoptat” padurea de la Caciulati si suntem siguri ca va beneficia de o ingrijire buna, asigurata prin suportul Romsilva. Acest tip de implicare este un exemplu de urmat pentru toate companiile din Romania”, a declarat Doru Mitrana, Director Executiv MaiMultVerde.

COSMOTE Romania desfasoara o serie de initiative de protectie a mediului. Pe langa cele care vizeaza actiuni de impadurire – reimpadurire, compania a implementat programul Green Office, prin care se urmareste educarea angajatilor sa recicleze si sa reutilizeze consumabilele folosite in birou. In primul an de la lansarea programului, angajatii COSMOTE au reciclat peste 3 tone de hartie, care este echivalentul salvarii de la taiere a 50 de copaci adulti. De asemenea, angajatii COSMOTE au reciclat 550 kg de plastic si au redus consumurile de apa si energie cu 10%.

Contact:
Media Relations – Corporate Affairs Department
Tel. + 40 – 21 – 4040 465
E-mail: mediarelations@cosmote.ro