Asociația pastel, organizație non-profit, împreună cu partenerul Wave Studio, o companie de tehnologie care dezvoltă aplicații mobile, au dotat Centrul Școlar de Educație Incluzivă din Roșiorii de Vede cu materiale educaționale pentru copiii cu nevoi speciale. Organizatorii au contribuit la amenajarea spațiului și, cu ajutorul voluntarilor, au pictat pereții sălii care a devenit ulterior Ludotecă.

Prin intermediul acestei activități, cei doi parteneri își propun să sprijine dezvoltarea copiilor cu diferite deficiențe și tulburări din spectrul autist, folosindu-se de materiale interactive, demonstrate ca fiind cele mai eficiente în a-i ajuta pe copii în dezvoltarea lor personală, socială și educațională.

„Pentru Wave Studio investițiile în educație sunt prioritare când alegem proiectele sociale în care ne implicăm. Alături de Asociația pastel deschidem o nouă Ludotecă, de data aceasta în Roșiorii de Vede, pentru că apreciem efortul și devotamentul cadrelor didactice implicate și știm că acești copii au nevoie de o atenție sporită în viața de zi cu zi, dar și de o Ludotecă care să îi susțină în procesul de învățare”, spune Vlad Andrieș, Managing Partner Wave Studio.

„Ne bucurăm că împreună cu Wave Studio și voluntarii proiectului am reușit să fim mai aproape de acesți copii și să îi sprijinim prin intermediul activităților pregătite. Suntem mândri că am contribuit la crearea unui spațiu care promovează incluziunea socială și care oferă oportunități egale pentru toții copiii din acest centru. Prin intermediul proiectului „Ludoteca pentru incluziune” ne dorim să arătăm că jocul și educația pot fi instrumente puternice de transformare socială și sănătate mentală, iar acesta este doar unul dintre multiplele proiecte pe care le vom dezvolta în viitorul apropiat pentru a produce un impact pozitiv în societate”, declară Andreea Oprea, Director Executiv al Asociației pastel.

Pe 28 aprilie, Asociația pastel și Wave Studio au amenajat o sală de activitate a căror pereți au fost pictați în prealabil cu forme jucăușe, uniforme și culori vii și pastelate, pentru a fi primite cu drag de copii și pentru a le stimula simțurile într-un mod pozitiv.

 

Donația din cadrul proiectului Ludoteca pentru Incluziune a fost susțină integral de Wave Studio, sponsor al Asociației pastel.

„Aici, la Centrul Școlar de Educație Incluzivă CSEI Roșiori de Vede, punem accentul pe dezvoltarea armonioasă a copiilor cu nevoi speciale. Suntem recunoscători că există organizații precum Asociația pastel și Wave Studio care ne susțin în această misiune. Amenajarea Ludotecii cu materiale didactice variate va face o diferență semnificativă în viața de zi cu zi a elevilor noștri.”, susține directoarea centrului, prof. Stela Dumitru. 

 

***

 

Wave Studio

Wave Studio este dezvoltator de aplicații Android şi iOS din România şi una dintre companiile cu cea mai rapidă creştere din regiune. În 2022, a fost singura companie românească în Deloitte Technology Fast 50 Europe - pe locul 22, și cel mai sus dintre companiile românești în clasamentul FT 1000 prezentat de Financial Times și Statista - pe locul 107.

Studioul publică aplicații în special în categoria de Personalizare, având produse super populare pe Google Play Store. La nivelul întregului portofoliu, Wave Studio are peste 220 milioane downloads în întreaga lume, cu cei mai mulți utilizatori în Asia, America de Sud și SUA.

Compania îşi menține un mindset de start-up, cu planuri de creştere exponențială. Pe lângă obiectivul de a stabili mereu noi standarde în categoria de expertiză, Wave Studio e mereu atentă la oportunități de dezvoltare, atât cu idei noi de business, cât şi cu colegi noi, cu experiență în lumea fascinantă şi atât de competitivă a aplicațiilor mobile.

 

Asociația pastel

Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipa și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.

Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.

Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.

Activ. În fiecare lună.

Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.

 

Centrul Scolar de Educatie Incluziva Rosiori de Vede

Centrul Școlar de Educație Incluzivă Roșiori de Vede este o școală incluzivă ce oferă servicii educaționale și terapeutice copiilor cu cerințe educaționale speciale de pe raza județului Teleorman. Astfel, școala are 126 de elevi cu vârste cuprinse între 3 și 18 ani, elevi ce provin atât din Roșiori de Vede, cât și din alte localități de pe raza județului.

Dacă vorbim despre dizabilitățile cu care se confruntă elevii centrului, acestea sunt multiple și, uneori, asociate: copii cu TSA (Autism, Sindrom Langdon Down), copiii cu dizabilitate de intellect și copii cu dizabilitate locomotorie.

Aceștia nu folosesc manuale și nici auxiliare didactice, iar materialele didactice utilizate în activitatea cu elevii sunt, în cea mai mare parte, materiale realizate de cadrele didactice: fișe de lucru fișe de evaluare, planșe de prezentare, obiecte confecționate sau achiziționate, obiecte și lucruri din natură.