Asociația pastel și ProCredit Bank vor colecta deșeurile din Pădurea Băneasa pe data de 27 mai 2023. Astfel, cei doi parteneri își consolidează angajamentul pentru mediu și comunitate investind în acțiuni sustenabile.  

Proiectul „Refresh Pădurea Băneasa” inițiat de Asociația pastel este la a doua ediție. Primul proiect de mediu al ONG-ului a avut loc anul trecut, în Parcul Natural Văcărești, cel mai mare parc urban din România.

„Refresh” este cel mai important proiect de mediu pe care îl desfășurăm la Asociația pastel. Ne bucurăm că anul acesta reușim să ne canalizăm eforturile către o altă zonă populară din București, de această dată Pădurea Băneasa. Parteneriatul cu ProCredit Bank ne onorează, ne responsabilizează și ne bucurăm că alături de ei și de voluntarii înscriși în proiect, vom reuși să igienizăm cele mai des populate spații din pădure. Oricine își dorește să se implice în această activitate ne poate scrie. Vă mulțumim că nu lăsați să treacă #NicioLunăFărăOFaptăBună! – menționează Andreea Oprea, Director Executiv la Asociația pastel.

ProCredit Bank este o bancă verde, cu standarde ridicate privind impactul activității sale asupra mediului. Instituția financiară dezvoltă în mod constant produse bancare sustenabile și își evaluează toți clienții în raport cu principiile ESG.  

ProCredit Bank s-a alăturat de curând „Angajamentului pentru Mediu”, o inițiativă prin care sectorul de business din România contribuie la îndeplinirea Acordului de la Paris privind combaterea schimbărilor climatice, de aceea proiectul „Refresh Pădurea Băneasa”, inițiat de Asociația pastel, ni se potrivește foarte bine. Împreună cu o parte dintre colegii ProCredit Bank, dar și cu alți voluntari, pe 27 mai vom colecta deșeurile din Pădurea Băneasa. Ne dorim să fim un exemplu de urmat pentru generațiile mai tinere  și să facem un exercițiu de conștientizare privind importanța protejării mediului înconjurător  – menționează  Andreea Ichim, Director General Adjunct de la ProCredit Bank România.

Pădurea Băneasa este cel mai întins spațiu verde de pe teritoriul Capitalei, iar în martie 2020, Pădurea Băneasa a fost declarată „pădure-parc”. Această zonă este populară pentru că permite desfășurarea activităților în aer liber, este un loc de relaxare consacrat pentru familii, însă în același timp, deșeurile rezultate în urma activităților dăunează faunei și florei.

Asociația pastel va pune la dispoziția tuturor partenerilor și voluntarilor materialele necesare pentru această activitate: saci de gunoi, mănuși, clești pentru colectare, tricouri și șepci. 

Voluntarii care își doresc să participe la acțiunea de mediu din cadrul proiectului „Refresh Pădurea Băneasa” se pot înscrie prin completarea formularului disponibil la https://asociatiapastel.ro/fii-voluntar/.

Partenerii proiectului sunt: ProCredit Bank (Partener Principal), Romsilva, pastel.

Partener media: Prima TV

***

Asociația pastel

Asociația pastel este răspunsul unei nevoi actuale: crearea unui obicei din a face bine. A pornit de la un program intern al agenției de comunicare pastel, început în 2018, prin care întreaga echipă și-a asumat că nu va trece o lună fără să facă o faptă bună. De ce lunar? Fiindcă suntem picături de ajutor într-un ocean de lipsuri. Tot timpul va fi cineva care are nevoie de ajutor și altcineva care poate și vrea să ofere acel ajutor. Asociația pastel își propune să identifice cele două părți și să le aducă împreună.

Misiunea noastră este să educăm, să inspirăm și să ajutăm oamenii și companiile să facă fapte bune cu recurență. Vrem să fim locul unde fiecare persoană dornică să se implice găsește cauza potrivită.

Ne dorim să creăm puntea dintre neajunsuri și dorința de a fi mai buni.

Activ. În fiecare lună.

Vrem să construim un prezent în care toți oamenii și toate companiile fac un obicei din a realiza fapte bune. O rutină constructivă prin care ajutorul ajunge periodic la cei care au nevoie de el. Vedem binele ca pe un obicei de care avem nevoie cu toții pentru a obține societatea în care ne dorim să trăim.

 

ProCredit Bank România:

ProCredit Bank România este parte a grupului ProCredit, orientat spre dezvoltare, care este format din bănci comerciale pentru întreprinderi mici și mijlocii (IMM-uri). ProCredit Holding AG & Co. KGaA, cu sediul în Frankfurt am Main, Germania, este compania-mamă a grupului ProCredit. Pe lângă concentrarea sa operațională asupra Europei de Sud-Est și de Est, grupul ProCredit este, de asemenea, activ în America de Sud și în Germania. Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acțiunile companiei sunt tranzacționate pe segmentul Prime Standard al Bursei de Valori din Frankfurt. Acționarii principali ai ProCredit Holding AG & Co. KGaA includ investitorii strategici Zeitinger Invest și ProCredit Staff Invest (vehiculul de investiții pentru personalul ProCredit), compania olandeză DOEN Participaties BV, KfW și Corporația Financiară Internațională IFC (membră a Grupului Băncii Mondiale). În calitate de companie mama a grupului, conform Legii bancare germane, ProCredit Holding AG & Co. KGaA este supravegheată la nivel consolidat de Autoritatea de Supraveghere Financiară Federală Germană (Bundesanstalt für Finanzdienstleistungsaufsicht, BaFin) și de Bundesbank din Germania.