În cadrul expoziției de știință Interactive Science, eveniment găzduit de AFI COTROCENI, va avea loc o serie de ateliere de Creative Science iar platforma debutează în luna martie cu workshop-uri de slime pentru cei mici, anunță organizatorul Events.
 
Pe 8 martie, între orele 11:0 – 13:00, cei mici vor avea ocazia să învețe cum să realizeze slime-ul Unicorn, pasta ce poate fi modelată fără a se rupe și care poate fi realizată foarte ușor și acasă. Sesiunile de ateliere vor avea loc de la 11:00, 11:30, 12:00 și 12:30, cu maxim 10 copii simultan și sunt destinate celor cu vârsta peste 6 ani. Participarea la atelier se face în baza biletului de vizitare a expoziției care, doar duminica între 11:00 și 13:00, va avea costul de 45 de lei. Înscrierile pentru atelier se fac la adresa ca@events.ro.
 
Interactive Science este un concept itinerant dezvoltat de 20 de oameni de știință, fizicieni, geologi și astronomi, ce adună la un loc 25 de mașinării ce combină experimente din domeniile matematicii, fizicii, științelor naturii (fenomene extreme), energie solară, optică, biologie, anatomie, muzică și multe altele.
 
Printre exponatele distractive, dar mai ales educative, care îi vor încânta pe vizitatorii de toate vârstele sunt simulatorul de cutremur, mașinăria care îți ridică la propriu părul de pe cap cu ajutorul electricității statice, harpa la care se poate cânta fără coarde, doar printr-o simplă mișcare a mâinii, fulgerul captiv, detectorul de metale și o serie de iluzii optice inedite.
 
Evenimentul în care joaca se îmbină cu experimentul și care pune la încercare inteligența și abilitățile copiilor și adulților de toate vârstele a poposit deja în Italia, Marea Britanie, Emiratele Arabe Unite sau Bulgaria, adunând peste sute de mii de vizitatori.
 
Expoziția va putea fi vizitată până pe 17 aprilie, de duminică până joi, între orele 10.00 și 22.00 și vineri și sâmbătă, între orele 10:00-23:00 la etajul 1 al AFI Cotroceni. Biletele sunt disponibile online pe www.eventim.ro şi la intrarea în expoziție.

Parteneri media: Magic FM, Adevărul, Ziare.com, Acasă, Catchy, Suntpărinte, Qbebe.

***
Despre Events
Events este una dintre cele mai mari companii organizatoare de evenimente din România, a cărei  misiune este să aducă entertainmentul cât mai aproape de oameni. Din anul 2000, sloganul lor este “de neuitat”, iar printre evenimentele care vor rămâne mereu în memoria spectatorilor se numără concertele The Rolling Stones, Linkin Park, Aerosmith, Leonard Cohen, The Cranberries, Pink Martini și Ed Sheeran, spectacolele Cirque du Soleil sau Sensation și expozițiile The Human Body și The Art of Banksy.

Despre AFI COTROCENI
Inaugurat în 2009, AFI Cotroceni este cel mai mare mall din România, cu o suprafață comercială închiriabilă de peste 90.000 mp. AFI Cotroceni pune la dispoziția clienților săi zeci de branduri de fashion & accesorii, electronice sau home & deco, dar și o zonă generoasă de entertainment, care cuprinde numeroase oportunități de petrecere a timpului liber. Dintre aceastea, cele mai apreciate de vizitatori sunt patinoarul indoor sau Museum of Senses – un spațiu expozițional care propune o călătorie într-o lume a senzațiilor și iluziilor optice.