Premiul a fost oferit în data de 20 septembrie 2019, în cadrul Galei CCIFER, eveniment de tradiție al Camerei de Comerț, Industrie și Agricultură Franceze în România, ajuns la a 13-a ediție. Cu acest prilej, CCIFER  celebrează anual reușitele membrilor și partenerilor. Evenimentul a avut loc în prezența Excelenței Sale Michèle Ramis, Ambasadoarea Franței în România, precum și a altor personalități implicate activ în  proiecte de dezvoltare durabilă a României, în context european. În cadrul celor trei categorii ale Premiilor CCIFER s-au înscris în total 39 de proiecte, respectiv 16 la categoria responsabilitate socială, 8 la categoria antreprenoriat și 15 la categoria inovație tehnologică. Anul acesta juriul a mai acordat Premiul Coup de Coeur.

„Caravana inimi sănătoase” – proiectul câștigător al secțiunii responsabilitate socială a fost derulat în perioada octombrie 2018 - mai 2019 de Fundația Polisano din Sibiu, în baza unei finanțări din partea fundației franceze Auchan pentru tineri. 
 
În cadrul acestei caravane, peste 1.700 de copii din satele de pe Valea Hârtibaciului, județul Sibiu, au fost consultați la inimă, iar cei detectați cu probleme se află sub supraveghere medicală și beneficiază de tratament. Sprijinului financiar oferit de Fundația Auchan pentru tineri, i s-a adăugat implicarea, în calitate de voluntari, a colegilor noștri din magazinul Auchan de la Cluj. 
 
„Suntem onorați că am putut susține, deja de trei ani, proiecte ale Fundației Polisano, prin Fundația Auchan pentru tineri. Dedicate unor acțiuni de control medical asigurat copiilor  din comunități marginalizate, aceste proiecte de responsabilitate socială sunt cu adevărat impactante. Premiul Responsabilității Sociale 2019, acordat de CCIFER, ne onorează și atestă o dată în plus, atât calitatea proiectelor și implicarea umană a partenerilor de la Fundația Polisano, cât și rolul asumat de Auchan Retail România drept o companie cu adevărat responsabilă”, a precizat Tiberiu Dănețiu, Director Marketing, Auchan Retail România.
 
Cunoșteam deja Valea Hârtibaciului, pentru că mai derulasem campanii de screening oftalmologic pentru școlari, tot în colaborare cu Auchan. M-a impresionat contrastul dintre frumusețea locului și lipsa de resurse medicale, financiare, dar și de educație pentru sănătate. De fiecare dată, am găsit copii dornici să învețe și bucuroși că ne ocupăm de sănătatea lor. În anii 2018 și 2019, am realizat pentru prima oară în această zonă o campanie de amploare pentru diagnosticarea malformațiilor cardiace la copii. Un număr de aproximativ 2.000 de copii ai claselor primare, din 33 de școli, au fost consultați cu ajutorul a peste 10 medici voluntari, iar acum, în urma consultațiilor,  peste 30 de copii sunt sub supraveghere medicală pentru probleme cardiace. Mai mult, doi copii, de 9, respectiv 12 ani, au avut deja inimioara reparată de către o echipă medicală parteneră din Bristol, Marea Britanie, cu sprijinul nostru. Un alt băiețel în vârstă de 8 ani urmează să fie operat la Sibiu de o echipă parteneră din Stuttgart, la începutul lunii octombrie. Pentru aceștia, Caravana „Inimi Sănătoase” a reprezentat o șansă de diagnostic, de tratament și chiar o șansă la viață. Sprijinul Auchan, demarat acum trei ani, ne-a permis să contribuim concret la sănătatea copiilor din această zonă defavorizată, dar și să dezvoltăm o adevărată rețea de medici voluntari și de interlocutori locali. Le mulțumim din suflet pentru implicare” a declarat Cătălina Costache, Director executiv al fundației Polisano.
 
 
***
Despre Auchan Retail România 
Auchan Retail România are în portofoliu 33 de hipermarketuri Auchan, 2 supermarketuri Auchan, o rețea de 24 magazine de proximitate MyAuchan şi platforma online www.auchan.ro. Cu peste 280.000 m2 suprafaţa netă de vânzare, peste 10.000 de angajaţi,  o cifră de afaceri cu taxe de peste 1,2 miliarde de Euro, propune celor circa 5 milioane de locuitori din orașele în care sunt prezente magazinele Auchan un comerţ modern, de calitate, cu cele mai largi game de produse şi un concept de discount generalizat, cu toate preţurile mici, permanent. Auchan România realizează o serie de acțiuni importante pentru promovarea activităților de responsabilitate socială şi integrare a tinerilor, dar şi programe pentru protejarea mediului înconjurător care au drept scop gestionarea deşeurilor, economisirea resurselor etc.

Despre Fundația Auchan pentru tineri
Fundația Auchan pentru Tineri este o prezență tot mai activă în țara noastră. Organizație franceză, înființată în anul 1996, aceasta este finanțată de magazinele Auchan din Hexagon, dar sprijină ONG-uri din 13 țări, printre care și România. Începând din toamna lui 2017, pentru a veni în întâmpinarea noii politici a grupului, fundația Auchan pentru Tineri privilegiază acele programe românești care au drept miză principală alimentația sănătoasă.
 
Despre Fundația Polisano
Fundaţia „POLISANO” a fost creată în 2015 din dorinţa de a facilita accesul tuturor la servicii pentru sănătate. De atunci, au fost  derulate mai multe proiecte pentru sănătate.  „Inimi Sănătoase” presupune organizarea şi finanţarea de intervenţii chirurgicale complexe pentru copii cu malformaţii cardiace, grave, cu ajutorul unor echipe medicale din străinătate; din 2015 și până acum, am organizat şi finanţat 123 de operaţii pentru copii, cu rată de succes 100%;
 
În perioada 30 septembrie - 04 octombrie 2019, fundația Polisano va acorda sprijin financiar pentru o altă misiune operatorie, desfășurată la spitalul Polisano-Medlife din Sibiu, cu ajutorul unei echipe de medici din Stuttgart și Hanovra – Germania. 
 
Un alt proiect „Apă pentru Sănătate & dotări spital” s-a concretizat în instalarea unui dispozitiv de filtrare a apei în satul Cornăţel, prin care peste 650 locuitori au acum acces la apă potabilă (proiect finanţat prin Semimaratonul Sibiului din 2016); în 2017, prin Maratonul Sibiului, am dotat Spitalul de Pediatrie „Luther” Sibiu, cu un dispozitiv de sterilizare a apei, pentru a reduce riscul de infecţii intraspitaliceşti; în 2018, tot prin Maratonul Sibiului, am dotat Spitalul de Pediatrie Sibiu cu aparatură de diagnostic pentru copiii cu malformaţii cardiace şi cu dezinfectanţi. Nu au lipsit din agenda Fundației, programul „Cursuri de Prim Ajutor în Şcoli”, un proiect derulat în 2016 şi 2017 şi finanţat prin Agenda Comunităţii (Primăria Sibiu); prin acest proiect, aproape 200 de învăţători şi profesori de sport din şcolile municipiului Sibiu şi cluburile sportive şcolare au fost formaţi de către partenerii noştri de la Serviciul de Ambulanţă, pentru manevrele de prim ajutor.
 
Și nu în ultimul rând, un alt proiect derulat în 2016, 2017 şi 2018, Caravana medicală, s-a adresat copiilor defavorizaţi din satele de pe Valea Hârtibaciului, prin realizarea de screening-uri oftalmologice şi cardiace pentru peste 2.000 copii din ciclul primar şi analize medicale gratuite pentru 40 copii. Peste 70 copii au beneficiat de tratament oftalmologic şi ochelari, iar peste 50 copii cu probleme cardiace, depistaţi în urma caravanei „Inimi Sănătoase”, sunt sub observaţie şi urmează să primească tratament.