Peste 20 de angajati Bosch au lucrat cot la cot cu muncitorii Habitat for Humanity Romania pentru a oferi copiilor care traiesc in 12 case familiale un loc mai bun in care sa se bucure de copilarie. Timp de o zi, voluntarii au lucrat la vopsirea soclurilor caselor si la realizarea amenajarilor exterioare. 
 
Pe langa implicarea angajatilor cu voluntari pe santier, compania a oferit importante donatii pentru dotarea bucatariei unui centru comunitar si pentru incalzirea caselor in care locuiesc 80 de copii ramasi fara ingrijirea parintilor. De asemenea, muncitorii si voluntarii Habitat for Humanity Romania vor putea lucra mai eficient pe santier cu ajutorul sculelor profesionale de la Bosch.
 
Despre Bosch
Grupul Bosch este prezent pe piata din Romania de peste 20 de ani si numara aproximativ 2.700 de angajati in patru entitati. In anul 2014, Bosch a inregistrat un volum de vanzari de 210 milioane de euro. Pe langa noul centru de cercetare-dezvoltare si unitatea de productie pentru tehnologia auto din Cluj, Bosch mai opereaza si o unitate de productie de tehnica liniara si una de tehnologie auto in Blaj, precum si un centru de consultanta si asistenta tehnica in Timisoara. In Bucuresti, exista o societate de distributie de scule electrice si accesorii, termotehnica, sisteme de securitate si siguranta si produse destinate industriei auto. In plus, in capitala exista o filiala a BSH Hausgeräte GmbH, activa pe piata electrocasnicelor.
 
Grupul Bosch este un lider global in furnizarea de tehnologii si servicii. In anul fiscal 2014*, cei aproape 360.000 de angajati au generat vanzari de 49 miliarde de euro. Grupul Bosch este structurat in patru sectoare de activitate: Solutii de mobilitate, Tehnologie industriala, Bunuri de larg consum, Tehnologie pentru constructii si energie. Grupul Bosch cuprinde Robert Bosch GmbH si cele peste 440 de filiale si companii regionale din peste 60 de tari. Prin includerea partenerilor comerciali si de service, Bosch este reprezentat in aproximativ 150 de tari. Aceasta retea internationala de dezvoltare, productie si vanzare reprezinta fundatia cresterii continue a concernului german. In 2014, Bosch a aplicat pentru aproape 4.600 de patente pe plan international. Obiectivul strategic al Grupului Bosch este de a crea solutii pentru o viata conectata. Prin toate produsele si serviciile sale, Bosch sporeste calitatea vietii, oferind solutii care sunt inovatoare si starnesc entuziasm. In acest fel, compania ofera la nivel mondial „Tehnica pentru o viata”.
 
*Cifrele de vanzari anuntate pentru anul 2014 nu includ compania BSH Bosch und Siemens Hausgeräte GmbH, fosta joint venture (acum BSH Hausgeräte GmbH) si ZF Lenksysteme GmbH  (acum Robert Bosch Automotive Steering GmbH), care intre timp au fost preluate in intregime de catre Bosch. 
 
Despre Habitat for Humanity Romania
Habitat for Humanity este o organizatie non-profit prezenta in 70 de tari cu misiunea de a eradica locuirea saracacioasa. Habitat for Humanity Romania construieste, reabiliteaza, ofera consultanta, suport tehnic si deruleaza programe de eficienta energetica si de preventie si raspuns la dezastre pentru grupuri vulnerabile. In Romania este de 19 ani, timp in care a ajutat peste 36.000 de oameni sa aiba un loc mai bun in care sa traiasca. www.habitat.ro 
 
Contact presa: Loredana Modoran, Coordonator Dezvoltare Resurse si Comunicare Habitat for Humanity Romania, loredana.modoran@habitat.ro, 0722.640.229.