Braiconf S.A. și Electroargeș S.A. au devenit parteneri strategici, începând cu luna aprilie a acestui an, ai Fundației Polisano în proiectul de mobilizare a unor echipe medicale specializate, din Marea Britanie și Suedia, pentru operarea cazurilor limita, neoperabile în România sau nedecontate prin sistemul de asigurări de sănătate. Vezi promo...
 
În România, 1 din 100 de copii se naște cu o malformație cardiacă, iar în rândul acestora sunt înregistrate anual peste 1000 de decese. La nivelul întregii țări exista doar două centre publice specializate în realizarea intervențiilor pe cord pentru copii, iar intervențiile ce pot salva vieți sunt realizate anual sub pragul de 25%.
 
Aceste cifre sumbre caracterizează situația dramatică a chirurgiei cardiovasculare pediatrice din România. În acest context Fundația Polisano a dat curs demersurilor de sprijinire a copiilor fără posibilități materiale aflați în această situație, demarând un proiect de mobilizare a unor echipe medicale specializate, din Marea Britanie și Suedia, pentru operarea cazurilor limită, neoperabile în România sau nedecontate prin sistemul de asigurări de sănătate. Totodată, proiectul urmărește și formarea unei echipe românești de specialiști în cardiologie pediatrică.
 
Cu dorința de a ajuta la conturarea unui viitor sănătos al României și, bineînțeles, motivați de natura sensibilă a cauzei, Braiconf SA a devenit partener strategic, din luna aprilie a acestui an, al Fundației Polisano pentru susținerea financiară a operațiilor necesare copiilor cu boli cardiovasculare grave, fără posibilități materiale. Compania brăileană speră că sprijinul material îndreptat către această cauză umanitară să schimbe în bine viețile copiilor diagnosticați cu aceste boli cardiovasculare și să le ofere posibilitatea de a-și pune amprenta în dezvoltarea societății în care trăim.
 
„Empatia este unul din atributele fundamentale care ne definește ca oameni. Procesul abstract prin care înțelegem emoțiile în contextul trăirilor copiilor și a semenilor noștri este, de multe ori, una dintre cele mai puternice unelte care ne asigură dezvoltarea și chiar și supraviețuirea. Situația dramatică a copiilor români născuți cu probleme cardiovasculare necesită o atenție deosebită și nu ne poate lăsa indiferenți, pentru că fiecare dintre noi merită, în mod egal, șansa la o viață normală și, în cele din urmă, șansa de a face România un loc mai bun.
Dorim să mulțumim, cu această ocazie, atât Fundației Polisano, pentru oportunitatea de a contribui la salvarea acestor copii, cât și tuturor celor care s-au implicat sau vor avea să se implice în acest important proiect umanitar.” - Ciprian Vlad, Director General Braiconf SA

Sensibilă la situația dramatică a chirurgiei cardiace pediatrică din România, exprimată în cifre sumbre – 1 copil din 100 se naște cu o malformație cardiacă, doar 2 centre publice de intervenții pe cord pentru copii, mai puțin de un sfert din intervențiile necesare sunt realizate anual – Electroargeș SA a decis să sprijine financiar demersurile Fundației Polisano. Dincolo de motivația pur umană a gestului, Electroargeș SA împărtășeste dezideratul unui viitor sănătos al României.

“Mulțumim Fundației Polisano pentru preocuparea față de copiii României, aflați într-o situație atât de dramatică, pentru șansa la viață pe care o dau acestor copii și pentru șansa pe care ne-au dat-o nouă, de a contribui la acest proiect umanitar. Le suntem alături din inimă!”
- Robert Zisu, Vicepreședinte Electroargeș SA

***
Braiconf SA
este o societate românească pe acțiuni, listată pe Bursa de Valori București, cu capital integral privat. Cu o istorie de aproape 70 ani, Braiconf este una dintre cele mai importante companii specializate în realizarea de piese vestimentare din România, cu un colectiv de peste 850 de angajati. Pe lângă marca proprie, calitatea produselor realizate în fabrica Braiconf din Brăila a atras numeroase importante marci internaționale, permițând companiei să răspundă nevoilor celor mai exigente piețe din Europa și nu numai.
 
Despre Electroargeș S.A. Societate pe acțiuni, listată pe Bursa de Valori Bucuresti, cu capital integral privat și o cifră anuală de afaceri de peste 40 de milioane de euro, cu un randament continuu dividend/acțiune, în ultimii 3 ani, de peste 13%. În portofoliul de clienți Electroargeș SA figurează companii din industria producătoare de aparatură electrocasnică și a echipamentelor profesionale de curățenie, industria automotive și altele.